reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty u lekarza i zdjęcia usg

reklama
Nareszcie jestem! Nie miałam internetu :baffled:!!!

Co do tych "niespodzianek" bliźniaczych, to bywa tak, że serduszka biją równocześnie i się ich nie rozróżni - słychać jedno i widocznie płody sa tak ułożone, że jeden zakrywa drugi.... ale dzięki za taka niespodziankę :-D:-D:-D

No to napisze, jak było wczoraj u mojej pani dr:

Jak tylko usłyszała, że jestem w ciąży, to cieszyła się i gratulowała, jak osoba z najbliższej rodziny :-D - dlatego nie zmieniam lekarza!!!!

Wiem, że to nie jedyny wyznacznik, ale mam do niej zaufanie.
Badała mnie tylko palpacyjnie, "namacalnie", no i wszystko o.k.
Na USG jestem umówiona na wtorek, mam przyjść z M:biggrin2:.
Dała mi lek na zaparcia i zwracała uwagę, żeby codziennie sie załatwiać.
Kazała "odstawić" :szok: męża, a po USG powie, czy można wrócić do przytulanek.
Zabroniła mi kąpieli (a ja mam tylko wannę :baffled: i nie brałam gorących...)tylko prysznic.
I dała skierowanie na podst. badania (morf, mocz, VDRL).
Ale byłam zakręcona i podekscytowana, że szok:szok:!!!
Bo jak mówi, że przyjść z M na USG, to ja szybko w głowie, czy będzie mu pasować i taki był tok mojego rozumowania (czyt. nierozumowania haha): teraz chodzi na rano, więc w nast. tyg. na popołudnie - więc na 15.00 nam pasuje!!! I cała happy pojechałam do domu, dopiero tam mi się klapki w głowie pootwierały!!!
Ale może uda mu sie wyrwać z pracy.
No i jeszcze tak zagadałam doktórkę, że zapomniała mi wypisać recepty, musiałam sie wracać!!! normalnie zakręcona byłam jak metr drutu w kieszeni:-D:-D:-D

I mówię jeszcze do niej, że szkoda, że nie dziś to USG, bo chciałabym wiedzieć ile, a ona na to - 8 tydzień haha, a ja - ILE ich jest!!!

To tyle z wieści lekarskich.

Powiedziałam dziś w pracy. Bałam się strasznie szefowej, bo to niezła hetera:baffled:
ale o dziwo sie nawet ucieszyła i mi gratulowała!!! A jak kumpela mówiła miesiąc temu, to nie trafiła w humor i za miła to nie była:baffled:

No, koniec tajemnicy!!! nareszcie!!!

Ostatnia edycja:
Lepidoptera super, że wsio dobrze W przyszłym tygodniu zobaczysz swojego Kruszka, to cudowne i niezapomniane uczucie.
Ja zdecydowałam, że zmieniam lekarza prowadzącego, też prywatnie, Moja Teściowa u niej przez 2 albo 3 ostatnie ciąże. Babeczka jest też endokrynologiem to akurat na Moje problemy z tarczycą. Idę do niej we wtorek.

Nie straszcie babeczki, gin już powiedziała, że jedna dzidzia jest, sama widziałam :szok:
Hehe,ja sama w strachu:-DAle dziewczyny tez dokładnie widziały jedną Fasolę a potem nagle dwie:baffled::szok:
lepidoptera najważniejsze,że wszystko w porząsiu,teraz czekamy na wynik USG:tak:A na badaniu wczorajszym to nie wiadomo,która z Was bardziej podekscytowana była:-D
Misia89 ja też mam problemy z tarczycą.Miałam operację 16 lat temu.Z Radkiem jak byłam w ciąży musiałam brać duuuże dawki hormonów tarczycy.Teraz pewnie też tak będzie.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny czytalam ostatnio, ze w granicach 7-8 tyg ciazy moze dojsc do nieiwlkich plamien, bo zarodek w tym okresie sie mocneij zagniezdza czy jakos tak. U niektorych kobiet takie niegrozne plamienia moga wystepowac w terminach @. Co nie zmienia faktu, ze i tak trzeba uwarzac i zawsze do lekarza.

DSC00576.jpg to moja dzidzia 8tydz.wczoraj byłam u gina i wszystko jest super:) maleństwo ma już 16mm

reklama
Do góry