reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty u lekarza i zdjęcia usg

Futrzaczku gratuluję dobrych wieści.

Hope ja też z założenia ostatni raz zaciążona. I wiem co czujesz bo mi też czasem tak trochę żal. Nie lubię ostatnich razy tak samo jak pierwszych ;) Gratuluję utrzymanej na stałym poziomie szyjki. A co do Twojego niedowierzania odnośnie laba to ja też mam takie labor ale w szpitalu i też szok można przeżyć bo nie dość, że piguły miłe, jak idzie się z małym dzieckiem to ekstra ściągają z neonatologii pigułę doświadczoną żeby malucha nie kłuć za bardzo, do tego wyniki jak się poprosi to są w ciągu godziny (jak są ludzie albo mają dużo zleceń na bloki)a jak jest spokój to w kilka minut. I do tego na drzwiach wejściowych wielkimi wołami napisane, że z dziećmi wchodzi się bez kolejki - więc żadna mafia geriatryczna nic nie burczy i prosić się nie trzeba łaski. Tylko daleko mam do nich bo musiałabym ekstra jechać 7 km na drugi koniec miasta :(

reklama
Hope - ja teraz dostałam Biofer, ale biorę dopiero jeden dzień. Na opakowaniu pisze że nie ma działań ubocznych właśnie jak mdłości czy zaparcia. Ale zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce.

Gratuluję udanych wizyt:-)!
jaipur - bez paniki!
Hope - tak, jak pisze Futrzaczek - nigdy nie wiadomo, co życie nam przyniesie ;-)

Byłam dziś na kolejnym KTG, ale nie nasłuchałam się za bardzo serduszka, bo aparat był chyba na maxa wyciszony, a nad głową grał mi telewizor, bo u nas badanie jest na jednej z sal patologii ciąży... W kazdym razie zapis KTG dobry, a na obrzęki (wyglądam i czuję się jak prosiak hehe) dostałam garść "złotych rad" od pani doktor, typu dieta bezsolna itp. oraz skierowanie na badania moczu.

Dzięki za rady odnośnie miękkiej szyjki. Uspokoiłyście mnie, a nawet uradowałyście, pisząc, że poród może będzie łatwiejszy ;-)

Lepi myślę, że będziemy Ci jeszcze zazdrościć tej miękkiej szyjki ;) Tylko uważaj na siebie tak na wszelki wypadek żeby nie było, że od miękkiej szybko dojdziesz do skróconej ;)

Gratuluje udanych wizyt!
Ja po dzisiejszej wizycie:mała waży 2400g więc od ostatniego badania niedużo przybrała(ostatnio 2000g)ale musze leżeć 2 tyg:(mam skrócona szyjkę do 17mm ale na całe szczęście zamknieta:)i dlatego mam leżeć 2 tyg bo po tych 2 tyg to już moge rodzic.troszkę mnie to zszokowało bo jeszcze miesiąc miałam być w ciąży a tu takie niespodzianki.Chociaż kto wie może dotrwam do maja:)

bea to teraz leż i odpoczywaj!! wszystko dla dobra dzidzi..
a czy mało przybrała.. niektóre dziei rodza się mając 2200..
a teraz pod koniec ciąży wszystkie dzieci mniej pzybierają więc nie masz się o co martwić:tak:

Rany, dziewczyny, jak tak czytam co tu się dzieje u nas to aż mnie strach ogarnia:-) Wydaje mi się, że to tak niedawno było, jak sobie opowiadałyśmy, że widziałyśmy małą fasolkę na usg i słyszałyśmy pierwszy raz bicie serduszka, a tu już wszystkie się bardziej lub mniej do porodu szykujemy:szok: Matko, jak ten czas leci!:tak:
Wszystkim zadowolonym z wizyt mocno gratuluję, a za resztę trzymam kciuki, żeby wszystko było ok:-)

reklama
Do góry