reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty, wyniki badań, zdjęcia z USG

reklama
Gratuluje pierwszej dziewuszki :)
Wiadomo, miło jest usłyszeć pierwsze przypuszczenia. Nasz akurat się wystawiał non stop także było widać. Ale bierzemy pod uwagę, że jest wcześnie, i wszystko może się zdarzyć. Choć wierzę, też że nie każdy lekarz może jest w tym dobry - t.j. w rozpoznawaniu płci.

Ja bym nie robiła tej amniopunkcji skoro wynik jest dobry. Jakbyś miała zagrożenie (wynikm dużo ponad normę) to można się zastanawiam, ale skoro i tak chcesz urodzić to bym nie narażała dzidzi. I nie zawracała sobie głowy.

IMAG0162.jpg
A to mój siusiak najprawdopodobniej:)

Załączniki

• IMAG0162.jpg
    IMAG0162.jpg
    23 KB · Wyświetleń: 138
Witajcie,
Ja już po genetycznym.
Z Maluszkiem wszystko OK, test PAPPA też OK.
Fasolka, a raczej Brzoskwinka ma już prawie 6 cm :)
Płeć w dalszym ciągu nieznana, pani doktor nie chciała się jednoznacznie wypowiedzieć.
Zakładam, że następnym razem - 17 stycznia uda nam się już zidentyfikować lokatora/lokatorkę :)

12tydz.jpg

Załączniki

• 12tydz.jpg
    12tydz.jpg
    24,3 KB · Wyświetleń: 117
i jeszcze ja :) na koniec tego dnia wrazen dla wielu z nas:)
Na badanie naczekałam się bardzo długo, bo babki zapisywane były co 20 milnut, a jedna byla u lekarza minimum 40 minut :/ jak ktoras byla na Powstancow we Wroclawiu, to wiecie o czym pisze ;)
Małe ma 63,5 mm, kość nosowa widoczna, przezierność 1,5 mm, ryzyko wystąpienia trisomii mam bardzo niskie. Ale lekarz powiedział, że jak będę chciała amnio, mam się zgłosić po wizycie u genetyka (17 stycznia mam). Będę się zastanawiać.
No i nie wiemy, czy panienka czy chłopak, bo małe nieruchawe i potrząsanie nie zmusiło go do większego wysiłku niż machanie ręką.
Dzieci wybrały imiona Natasza dla dziewczynki, a dla chłopca Wiktor albo Maciek
icon_wink.gif

Załączniki

• b1.jpg
    b1.jpg
    61,8 KB · Wyświetleń: 87
  • b2.jpg
    b2.jpg
    54 KB · Wyświetleń: 78
Ostatnia edycja:
reklama
Hubson, gratulacje :) super ze parametry wzorowe :) ale skoro wszystko dobrze to nie bardzo rozumiem w jakim celu lekarz wspominał o amnio?

Do góry