Hubson
Fanka BB :)
Bo go o to zapytalam, jak juz pisalam wczesniej, za dyuzo sie naczytalamHubson, gratulacjesuper ze parametry wzorowe
ale skoro wszystko dobrze to nie bardzo rozumiem w jakim celu lekarz wspominał o amnio?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Bo go o to zapytalam, jak juz pisalam wczesniej, za dyuzo sie naczytalamHubson, gratulacjesuper ze parametry wzorowe
ale skoro wszystko dobrze to nie bardzo rozumiem w jakim celu lekarz wspominał o amnio?
Leniuchy nam rosna :-) choc moj mlodsz,y syn tez taki byl, teraz tylkiem w 1 miejscu nie usiedzi :-)Mój dokładnie tak samo!
A na koniec zaliczył/a czkawkę!![]()
No to się przygotowałaśja mam 4 worki 120 litrowe ubranek dla dziewczynki od urodzenia do 2 latek.... załamka hahahaha
Slicznie,ja tam widze siusiaka :-)Bo to ujecie pupy jest wiec po prawej stronie na skraju tak po srodku jest taki wypustek to klejnoty mojego malca.
Dorota to amniopunkcja, faktycznie to badanie jest inwazyjne i można przez nie stracić ciążę. Jeśli zakładasz, że i tak i tak urodzisz, to ja bym go nie robiła, a na kolejnych usg w razie czego będzie widać, że jest coś nie tak jak powinno
Dorota NT jest w pełni w normie. norma zależy do kraju. w kanadzie jest 0.35... lekarz pewnie chce cie naciągnąć.. amniopunkcję można robić również później, ale później trudniej z usunięciem, bo trzeba rodzić. zależy od wady. jeśli będą jakieś poważne to będzie widać na usg połówkowym. wada którą ma twoja córcia nie wychodzi w pappa ani nie wpływa na przezierność.
może zbyt dosadnie napisałam. chodzi o to, że nie ma najmniejszych podstaw do robienia amniopunkcji. w takim wypadku bym nie robiła. są wady których lepiej nie rodzić, nie ma sensu, ale wtedy je widać na usg.
Dziekuje wam bardzo dziewczyny za dobre słowa.Macie racje ,ja od początku bylam za tym aby nie robic tej amniopunkcji ,ale wiecie chciałam rady od was :-).Dorota, przede wszystkim gratuluje Córeczki![]()
Jesli chodzi o amniopunkcję to ja bym sie chyba na nią nie zdecydowała, zwłaszcza ze wynik NT wcale nie jest poza norma. Jesli juz to zrobiłbym test pappa ale to tez bez nacisku. Amniopunkcja jest zbyt ryzykowna. Trzymam kciuki zeby wszystko było dobrze.
Super ze jest dobrze :-),oby zybko czas minal do genetycznych i 3 mam kciuki .I ja już po badaniu. Co prawda to jeszcze nie genetyczne, ale się uspokoiłam. Jak na razie wszystko wygląda dobrze, ale największe wrażenie zrobił na mnie ludzikostatnio na usg widziałam kropkę z sercem a teraz full wypas - rączki, nóżki, główkę, nawet tyłek na sam koniec nam pokazał
to jest jakiś kosmos mieć takiego ludka w brzuchu
) i tak śmiesznie podskakiwał
niestety nie dostaliśmy tym razem zdjęcia.
Teraz czekam z niecierpliwością na usg genetyczne - 13.01. Najgorsze, że mój D. będzie wtedy w delegacji służbowej i nie będzie go ze mną :/ nie wiem jak sama przetrwam ten stres.
Gratuluje :-)
Sliczna dzidzia,piekne zdjecie ,GRATULUJE :-)Witajcie,
Ja już po genetycznym.
Z Maluszkiem wszystko OK, test PAPPA też OK.
Fasolka, a raczej Brzoskwinka ma już prawie 6 cm
Płeć w dalszym ciągu nieznana, pani doktor nie chciała się jednoznacznie wypowiedzieć.
Zakładam, że następnym razem - 17 stycznia uda nam się już zidentyfikować lokatora/lokatorkę
Zobacz załącznik 601395
Wlasnie ja tez nie rozumiem ,dlaczego wogole zastanawiaz się nad tym badaniem po którym jet ryzyko poronienia ? Jakie duże masz dzieci? rozumiem ze 2 ? czy więcej ? bo nie masz suwaczków swoich dzieci.Ja bym przy takich wynikach nie ryzykowala ta amniopunkcja,nawet bym się nie zastanawiala nad tym badaniem :-).i jeszcze jana koniec tego dnia wrazen dla wielu z nas
Na badanie naczekałam się bardzo długo, bo babki zapisywane były co 20 milnut, a jedna byla u lekarza minimum 40 minut :/ jak ktoras byla na Powstancow we Wroclawiu, to wiecie o czym pisze
Małe ma 63,5 mm, kość nosowa widoczna, przezierność 1,5 mm, ryzyko wystąpienia trisomii mam bardzo niskie. Ale lekarz powiedział, że jak będę chciała amnio, mam się zgłosić po wizycie u genetyka (17 stycznia mam). Będę się zastanawiać.
No i nie wiemy, czy panienka czy chłopak, bo małe nieruchawe i potrząsanie nie zmusiło go do większego wysiłku niż machanie ręką.
Dzieci wybrały imiona Natasza dla dziewczynki, a dla chłopca Wiktor albo Maciek![]()
no to ja was zaskocze![]()
mój fasol ma 77mm![]()
na 70% co chlopczyk jak to pani doktor stwierdzila na 100% w tym momencie powiedziec nie moze.
badania w porządku. mlody spał z ręką pod glówką jak sie zaczęlo a pozniej zaczął fikać i nie mozna bylo nic mu zmierzyć.
jest dobrze![]()
ja mam 4 worki 120 litrowe ubranek dla dziewczynki od urodzenia do 2 latek.... załamka hahahaha
kawal chlopa :-) jeszcze masz 30℅, ze zalapiesz sie na te dziewczece ubrankano to ja was zaskocze![]()
mój fasol ma 77mm![]()
na 70% co chlopczyk jak to pani doktor stwierdzila na 100% w tym momencie powiedziec nie moze.
badania w porządku. mlody spał z ręką pod glówką jak sie zaczęlo a pozniej zaczął fikać i nie mozna bylo nic mu zmierzyć.
jest dobrze![]()
ja mam 4 worki 120 litrowe ubranek dla dziewczynki od urodzenia do 2 latek.... załamka hahahaha
Dzikuska, po badaniu lekarz nanosi wszystkie pomiary, dodaje do tego wyniki biochemii i program komputerowy oblicza ryzyko wystąpienia chorób genetycznych tzw ryzyko skorygowane. Na pewno masz coś takiego na karcie informacyjnej z badaniaMnie nie mówił wieku, sama sobie wyczytałam, że ryzyko chorób u mnie znacznie zmalało. Tak z ciekawości - ile masz lat?
A jeszcze zapytam tych z Was po usg genetycznym - miałyście badane przepływy w przewodzie żylnym macicy?