reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty, wyniki badań, zdjęcia z USG

reklama
Witajcie ja byłam na badaniach dzisiaj i glukoza i mocz w porządku a krew pewnie też bo wizyte mam za tydzien i bede miala kolejna fotke i moze sie dowiem jaki lokator jest w moim brzuszku:)

witam was kochane probuje nadrobic zaleglosci ale mam pytanie do dziewczyn bo zawsze chodzilam prywatnie do gina teraz na nfz i nie orientuje sie co "mi sie nalezy" ....? wizyte mam u swojego gina w czwartek.... wiec bede juz konczyla 13 tc a co z moimi badaniami genetycznymi? obdzwonilam kilku prywatnych ginow zeby isc na to usg na poczatku tygodnia i juz z tym badaniem do swojego gina ale na tym moim.... zadupiu jest straszny problem bo ....lekarze (wiekszosc) ma urlopiki..... jeszcze. ech ja to zawsze na ostatnia chwile ze wszystkim....

gratuluje wizyt!

ja dziś oddałam 4 fiolki za różne badania na które skierował mnie przemiły polski dr u kt robiłam prywatnie usg. najbardziej zależy mi, żey tsh spadło bo było za wysoko 5tyg temu także wyniki za tydzień - aż.

witam was kochane probuje nadrobic zaleglosci ale mam pytanie do dziewczyn bo zawsze chodzilam prywatnie do gina teraz na nfz i nie orientuje sie co "mi sie nalezy" ....? wizyte mam u swojego gina w czwartek.... wiec bede juz konczyla 13 tc a co z moimi badaniami genetycznymi? obdzwonilam kilku prywatnych ginow zeby isc na to usg na poczatku tygodnia i juz z tym badaniem do swojego gina ale na tym moim.... zadupiu jest straszny problem bo ....lekarze (wiekszosc) ma urlopiki..... jeszcze. ech ja to zawsze na ostatnia chwile ze wszystkim....
Faktycznie pozno sie zorientowalas, bo czas na genetyczne masz do 13t6d. Daleko masz do wiekszego miasta? Nie kazdy lekarz ma uprawnienia do przeprowadzenia badan genetycznych. Zadzwon do jakiegos gina z wiekszego miasta, nie z 'zadupia' i tam popytajj. Ciezko tak teraz cokolwiek wiecej Ci doradzic...

ja dziś odebrałam wyniki krwi i moczu i zaniepokoiło mnie to , że mam "dość liczne" bakterie w moczu, oczywiście zaczęłąm już grzebać w necie i naczytałam się już, że jest to niebezpieczne podczas ciąży :-(

lui85 też proponuję spróbować w większym mieśćie poszukać jakiegoś lekarza i pójść prywatnie, na pewno znajdziesz kogoś kto zrobi Ci usg od ręki, jak tak miałam w przypadku pierwszego usg :)

Ostatnia edycja:
Seorise, spokojnie. Na nastepnej wizycie (kiedy masz?) pokaz wyniki lekarzowi, albo jak sie bardzo denerwujesz, zadzwon do niego. Takie infekcje to czesta przypadlosc w ciazy.

reklama
Seoriseohlo sie zdarzyć że źle nasiusialas do pojemnika :) trzeba sie podmyc i złapać środkowy strumień, bo w pierwszm często są zanieczyszczenia

Do góry