reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze wizyty, wyniki badań, zdjęcia z USG

Makota, nie wiem, czy ci nie zakłóci wyniku, lepiej zapytaj nawet pielęgniarek...

Jeszcze testuję wyniki, mąż sie zaofiarowal, ze też sie będzie kul i porównamy wyniki. Po obiedzie mam za wysoki, ale obiad był nie dość ze wysoko weglowodanowy to i wysoko kaloryczny, więc nie dziwne...

reklama
Makota, nie wiem, czy ci nie zakłóci wyniku, lepiej zapytaj nawet pielęgniarek...

Jeszcze testuję wyniki, mąż sie zaofiarowal, ze też sie będzie kul i porównamy wyniki. Po obiedzie mam za wysoki, ale obiad był nie dość ze wysoko weglowodanowy to i wysoko kaloryczny, więc nie dziwne...

chyba zakłóci... najwyżej pójdę do ginekologa w czwartek, powiem, że robiłam, ale zwymiotowałam, a jak planowałam powtórzyć to się rozchorowałam i zrobię w kolejnym tygodniu. nic nie pocznę.

czytałam troszkę o tym obciążeniu. ja miałam mieć 75 - pierwsze pobranie na czczo, drugie po wypiciu i upływie 2 godzin, a niektóre źródła podają, że pobiera się na czczo, po wypiciu po godzinie i później po kolejnej.

jedne podają, że można pić wodę niegazowaną pomiędzy, inne, że nie można, jedne, że cytryna spoko, inne, że beeeeee... i bądź tu mądra...

poobserwuj wyniki i zdecydujesz co dalej. masz też ochotnika do testów w osobie męża, więc korzystaj ;)

Fajnie, że mąż się poświęca ;-) Ja bym chyba podpytała lekarza, co on sądzi o powtórzeniu badania.

A ja idę na krzywą koło środy, bo za tydzień w środę mam wizytę, to będę miała jak coś czas na powtórkę. I mam zamiar zabrać wodę, skoro położna, że szkoły rodzenia mówi, że można. Ja mogę rano nie jeść, ale pić muszę, nie ma opcji.

U mnie też nie było mowy o żadnym piciu.. Pół kubka z łaską mi pozwoliły wypić. I tylko dzięki temu nie zwymiotowałam przed pobraniem..

dziewczyny, woda pomaga spalic cukier i dkatego nie mona jej pic w trakcie badania (podobnie zreszta jak cytryna) Lepiej wytrzymac i zrobić wiarygodne badania. Ja chyba niestety bede musiał powtarzac w 30tc bleeeee

reklama
Do góry