reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

nasze zakupy

reklama
Kurcze a mnie zupełnie nie ciągnie do zakupów...
Vileyka- zawsze podziwiałam kobiety malujące regularnie paznokcie- mnie po 1 dniu wszystko sie rysuje, odpryska i ściera. A potem to okropne zmywanie. Na szczęście na co dzień nikt z moich znajomych nie ma pomalowanych pazurków bo u nas nie można więc moje lenistwo nie wychodzi na jaw. Ale szacun

Co do Lidlowskich rzeczy to my mamy właśnie śpiworek, trochę inny wzór i kolor niż w tej gazetce, ale krój identyczny i suwak taki sam i ta osłonka przy brodzie i firma Lupilu. No i bardzo dobrze się spisuje nam. Jest milutki w dotyku i używamy go jakoś od lutego chyba (też na takiej promocji kupiliśmy), często się go pierze i całkiem nieźle wygląda. Także jakość dobra.

o muszę się przejechać do lidla,ja wczoraj kupiłam w tesco marki F&F body z serii disneya za 16 zł (były wcześniej za 15 zł) oraz pakowane w 3 paku body za 24 zł i 2 szt pajaców za 28 zł

dziewczyny warto kupowac laktator? planuje karmić piersią ale wiadomo czasem będzie gdzies trzeba wyjsć a nie zawsze zabierze się dziecko jak chociażby załatwić formalności w pracy, zastanawiałam się nad zwykły, prostym ręcznym bo na elektroniczny jak użyję go może kilka razy szkoda pieniędzy

z laktatorem to jest ciezej bo
jak np. będziesz miała duzo mleka a maluszek nagle stwierdzi ze cycusia niet jak moje to tylko elektryczny. Ja sie bardzo meczylam z recznym a wiem ze elektryczne np. medeli moga przedluzyc laktacje nawet do 2 miesiecy

a jak bedziesz potrzebowala tylko do sciagniecia nawału to ręczny...chociaz ja potem polegałam na swoich dłoniach

Ewelina- poczekaj spokojnie aż zaczniesz karmić, kupić zawsze możesz a teraz nie wiadomo jak maluszek będzie ciągnął. Ja kupiłam dość późno, mała miała chyba 4mce- mam ręczny Aventa i sprawdzał się super, odciągałam tylko na wyjścia na uczelnię- mały słoiczek dziennie i mroziłam. Potem po kolei wyjmowałam i malutka miała amciu w razie potrzeby. Elektryczne sa niezastąpione jak maluch nie chce ciągnąć cyca lub jeśli chcesz karmić i pracować na pełen etat
Ktoś pisał o body z F&F z Tesco- ja je bardzo lubię ale warto poczekac na promocje- 2 razy w roku są spore obniżki i wtedy się w nie zaopatrujemy

reklama
Z laktatorem to ciężko powiedzieć teraz czy będzie potrzebny czy nie. Ja w I ciązy kupiłam przed porodem medele minielectric, bo wtedy robiłam podyplomówkę roczną, więc miałam zjazdy w weekendy i wiedziałam że na pewno się przyda wtedy żeby pokarm odciągnąć. Ja akurat kupiłam używaną i nie wyszła jakoś drogo. Po porodzie na początku nie miałam pokarmu, mały nie chciał ssać, on wolał jak mu konkretnie leciało a nie się męczyć a tu nic. No i moje karmienie piersią zakończyło się klęską. Dzięki temu że miałam ten laktator to rozbujałam sobie laktacje i ściągałam małemu pokarm, a on pił go z butli. No i udało się tę laktację tak rozbujać, że wystarczało małemu na wszystkie karmienia. 2 miesiące w ten sposób był karmiony i gdyby nie silna alergia, przez którą musieliśmy przejsć na specjalne mleko, to byłby dłużej karmiony. Także u nas ten elektryczny świetnie się sprawdził. No ale wiadomo - może być tak że wcale Ci się nie przyda.

Do góry