Beata 1980 polecam bardzo USG 4 D, my to badanie zrobiliśmy w ostatni czwartek w prywatnym centrum medycznym bo na Fundusz takiego nie robią. Jeszcze na samą myśl mam gęsią skórkę. Koszt jakiś jest ale wrażenia nie do ocenienia
. Dziecko widac bardzo dokladnie, twarz ze szczegółami, mimikę, każdy paluszek, stopki... widziałam jak sie przeciąga, ziewa, rusza rączkami, nóżkami, ssie ksiuk ...niesamowite wrażenie. A do tego dają zdjęcia (stop klatka na filmie tam gdzie chcą rodzice) i film na płycie. Nasz film oglądaliśmy może ze sto razy;-)
Lenka na tym etapie lekarz oceniał u nas serce dziecka, mózg, kręgosłup, ustalał szczegółowe parametry dziecka, poza tym ilośc płynu owodniowego, usytuowanie łożyska, stopień jego dojrzałości...
Zarówno na USG w 12 tygodniu jak i teraz w 20 tygodniu ciąży był ze mną na badaniu nie tylko mąż ale i córcia i nikt nie robił problemu. Z grzeczności;-)zapytałam tylko czy tak można.
Płeć w tym czasie może być określona... jeśli dziecko okaże się łaskawe
nasze nie było. Miało zaciśnięte nóżki, tak więc tajemnica jest nadal nieodkryta

Lenka na tym etapie lekarz oceniał u nas serce dziecka, mózg, kręgosłup, ustalał szczegółowe parametry dziecka, poza tym ilośc płynu owodniowego, usytuowanie łożyska, stopień jego dojrzałości...
Zarówno na USG w 12 tygodniu jak i teraz w 20 tygodniu ciąży był ze mną na badaniu nie tylko mąż ale i córcia i nikt nie robił problemu. Z grzeczności;-)zapytałam tylko czy tak można.
Płeć w tym czasie może być określona... jeśli dziecko okaże się łaskawe

Ostatnia edycja: