reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze zdrowie, samopoczucie, wizyty u lekarzy...

Dilajla, a to nie są te przewody ;-) od jajników?
Wiecie, nas naprawdę ma prawo boleć, kłuć i ciągnąć - w naszych brzuchach dzieją się przedziwne rzeczy, macica z dzidziusiem rośnie i upycha wszystko dookoła, rozciąga różne ścięgna, żyłki itd. Weź nospę ze 3 razy dziennie i pobierz trochę magnez, zanim się zaczniesz martwić, kochana :-D

reklama
A ten twardniejacy brzuch to normalne? Bo ja dzisiaj mialam 2 intensywne godziny sprzatania, a potem dotknelam sie do brzuszka to byl twardy jak skala. I przez reszte dnia jakos taka oslabiona bylam i zmartwiona czy to jest ok...

ja strzeliłam gafę bo w styczniu gin powiedział mi, że jak będzie mi twardniał brzuch to mam wziąć no-spę, ale ja głupia przytaknełam i nie zapytałam o dawkę:zawstydzona/y:-wtedy nie twardniał, ale teraz mi dokucza, zwłaszcza wieczorem:-(

Mi lekarz powiedział zeby jak najwiecej wypoczywac w koncu po to jestem na zwolnieniu. Łatwo mu powiedziec jak mam lezec i wypoczywac przy 3 dzieci? Obiad trzeba ugotowac no i podac oczywiscie, posprzatac,pomyc naczynia wyprac i zrobic zakupy.

ja strzeliłam gafę bo w styczniu gin powiedział mi, że jak będzie mi twardniał brzuch to mam wziąć no-spę, ale ja głupia przytaknełam i nie zapytałam o dawkę:zawstydzona/y:-wtedy nie twardniał, ale teraz mi dokucza, zwłaszcza wieczorem:-(

Mi na początku ciąży położna powiedziała, żeby mieć zawsze pod ręką "zwykłą" nospę, a nie forte. Używam więc 40-tki :-D Zresztą, Gumisiu, jak masz wątpliwości, to na pewno Ci podpowie aptekarz.

Mi lekarz powiedział zeby jak najwiecej wypoczywac w koncu po to jestem na zwolnieniu. Łatwo mu powiedziec jak mam lezec i wypoczywac przy 3 dzieci? Obiad trzeba ugotowac no i podac oczywiscie, posprzatac,pomyc naczynia wyprac i zrobic zakupy.

Ja mam sztukę dziecka do "obrobienia", nie wiem, czy przy trójce się potraja praca, ale na pewno się zwiększa. Więc wielki szacun :-D Ja, poza rzeczami, o których pisała Irka, dorzuciłam sobie ten kurs na prawko, no i mam pracę zawodową - po takim "urlopie" często padam na pysk ;-)

No to jeszcze pare miesiecy sie tak beda chyba rozciagac:crazy::crazy: daj mi jutro prosze znac co Ci lekarz powie

Beatko, właśnie wróciłam od ginki, potwierdziła, że bóle w pachwinach to wiązadła, więc zupełnie nie musisz się martwić. Mi to przeszło po magnezie i nospie - kilka dni takiej kuracji powinno załatwić problem :tak:

Dzięki za dobre rady dziewczynki.Znalazłam wczoraj w domu 40, ale bałam sie że może za duża i przecięłam na pół:rofl2:, teraz już nie będę przecinać:-D

Dziewczyny a ja dzisiaj jestem załamana. Wyskoczyła mi wysypka, to chyba po przyjmowaniu antybiotyku Duomox na zapalenie pęcherza. Miałam mieć dzisiaj wizytę u gina, ale odwołane zostały wszystkie wizyty, oczywiście nikogo o tym nie poinformaowali a ja na darmow jechałam.:wściekła/y::wściekła/y: Dodzownić się do tego gina nie mogłam, bo wyłączył telefon. Dodzwoniłam się dopiero przed chwilą, bo do 12 miał przyjmować w przychodni i dopiero po 12 włączył telefon. Kazał mi odstawić ten antybiotyk, ale ja się boję że zapalenie pęcherza wróci. Powiedział, że mam zadzwonić dzisiaj o 18 to może mnie przyjmie a jak nie dziś to jutro po 16. Tylko że ja do tego czasu to się zamartwię na śmierć czy wszystko w porządku. Krocze cały czas mnie boli i chyba mam spuchnięte wargi sromowe. W wynikach moczu wyszły azotyny i fosforany, ph moczu aż 8,5. Boję się:-:)-:)-(

Zielona jeden dzień nic tak naprawde nie powinien zmienić. Mam nadzieje, że lekarz przyjmie Cię dzisiaj, ale jeśli nie to nie denerwuj sie bo tym sobie nie pomożesz, a jedynie dzidzi zaszkodzisz. Uspokój sie i zobaczysz co Ci powie lekarz na wizycie ( jak nie dzisiaj to jutro ). Na pewno nie jestes pierwszą dziewczyna z takimi problemami w jego karierze zawodowej bo pęcherz dokucza wielu kobietom w ciazy i Twój gin zalecając Ci odstawienie leku wie co robi. Zaufaj mu. Głowa do góry :tak::-)

reklama
Dzięki diewczyny trochę mnie uspokoiłyście, ale trzęsę gaciami, wezmę już zwolnienie, bo w pracy ze mnie żadnego pożytku już nie ma. Teraz tylko siedzę i się zamartwiam.

Do góry