reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze zdrowie, samopoczucie, wizyty u lekarzy...

zielona2909 trzymaj się i postaraj nie denerwować (wiem że to trudne:-(). Najważniejsze, że jesteś w kontakcie z lekarzem, mam nadzieję że jeszcze dzisiaj przeczytamy dobre wieści.
Wszystko będzie dobrze!

reklama
Mam pytanie do dziewczyn ktore chodza do ginia na kase chorych : czy dostałyscie skierowanie lub czy wasz ginekolog robił wam badanie połowkowe? Bo moj nawet nie mierzy jak duza jest mała, a juz nie wspomne o jakims dokładnieszym USG.

Mam pytanie do dziewczyn ktore chodza do ginia na kase chorych : czy dostałyscie skierowanie lub czy wasz ginekolog robił wam badanie połowkowe? Bo moj nawet nie mierzy jak duza jest mała, a juz nie wspomne o jakims dokładnieszym USG.

Ja chodzę do gina prywatnie ale wydaje mi się, że powinnaś zapytać swojego lekarza o skierowanie na takie usg. Zawsze możesz powiedzieć, że koleżanki miały takie usg i zastanawiasz się dlaczego Ty nie dostałaś skierowania. :-)

Ja co wizyte dostaje skierowanie na mocz, morfologie, cukier, a w zaleznosci od tygodnia ciazy, na obciazenie glukoza, na coombsa itd.
Dostalam tez skierowanie na usg genetyczne (polowkowe), tylko do konkretnego lekarza. A ze nie wiedzialam gdzie przyjmuje to poszlam prywatnie ;-), ale jakby na to nie patrzec skierowanie dal!
Takie szybkie podgladowe usg mam robione co 2 wizyte.
Ja miałam do tej pory szybki skan co wizyte bez podawania wymiarow:angry:, tylko mowił ze jest ok. Badania miałam tylko 2 krwi i moczu +1 glukoza. Jak pytałam o jakies bardziej konretne USG to mi powiedział ze jest niepotrzebne bo on niby wszystko widzi:dry:(a USG ma przestarzałe). Powiedział ze moze pod koniec ciazy wezmie mie do szpitala i zrobi dokładniejsze:confused::angry:.

Ja miałam do tej pory tylko 2 usg, ale ostatnio chyba dobrze maluszka pan doktor obejrzał.
A teraz to nie wiem jak z tym wszytkim będize bo moja gin sie zwolniła z przychodni i będe musiała do innej chodzić. Trochę mnie to wkurzyło bo byłam u niej 2 tygodnie temu to mogła coś powiedzieć że jej nie będzie, a nie teraz na siłę mnie wpisali na poniedziałek do jakiejś nowej gin ale tylko dlatego że zwolneinie mi się kończy. A jak nie daj boże tamta uzna że nie da mi zwolnienia, a ja już wrócić do pracy nie mogę??

Byłam dziś u diabetologa.. 2 tyg kłucia paluchów się opłaciły, cukier mam w normie po posiłkach również. Mogę jeść wszystko tylko ostrożnie. Pani doktor mnie osłabiła bo stwierdziła ze wyniki są nawet ciut za niskie i czy się czasem nie głodzę.Zapytałam ją Pani doktor czy ja wyglądam na kogoś kto się głodzi? :-D
W poniedziałek do ginekolog, mam nadzieje ze podpatrzę płeć lokatora bo USG będę miała na bank. Trzymajcie kciuki w poniedziałek ;-)

reklama
Do góry