reklama

Nauka nocnikowania

reklama
i jak wasze sukcesy na nocniczku?
u nas jeszcze spanie w pieluszce, jednak zdarza jej się posikać, ale cały dzień w majtach lata, dzisiaj w sklepie chodziłam z nią 3 razy siku do toalety, tak jej się spodobało:-)

Widze, ze u wiekszosci juz z gorki :tak::-) Super!

U nas tez nie jest zle :tak::-) Jak tylko ma sciagnietego pampersa to zazwyczaj wie juz gdzie ma zalatwiac swoje potrzeby ;-):-):-D Ale jak ma zalozonego to niestety nie mowi, ze chce siku, a ze ja w pracy, a moja mama nie ma czasu na uczenie jej, to lazi jeszcze przez pol dnia w pieluchach :sorry2:

Dziewczyny jak je uczycie, my rozbieramy mała na 1-2 godzin i wtedy siedzi na nocniku a jakie są wasze doświadczenia i przepisy jak uczyć nocnikowania?

Mada, jak pisze Ewcia, spokojnie, Ami nauczy sie sikac do nocnika :tak: Nie zmuszaj jej, sama zacznie :tak:

U nas super idzie :tak: Mysle, ze jeszcze miesiac i zrezygnujemy z pampersow na spacer czy zakupy :tak::-) W domu sika juz tylko do nocnika albo na kibelek :tak::-) (i to bez nakladki) :-) Ma jeszcze problem zeby sie rozebrac samej, wiec lata z gola pupa ;-):-)

My w ciagu dnia calkowicie bezpieluszkowi jestesmy, mala lata w majtasach i spodenkach, pieknie wola ze chce sisiu albo ee wiec nie narzekam. Wczoraj razem spalysmy w ciagu dnia dwie i pol godziny i w ogole nie posiusiala sie, jak wstalysmy to od razu do lazienki i siusiu bylo. Z nockami gorzej, sika w pieluche rowno, nie ma jeszcze takiej wytrzymalosci zeby przetrzymac w pecherzu siusiu przez cala noc a nie budzi nas na siusianie, wiec leje w pieluche ;-) Ale w ciagu dnia jest super. Nocki jeszcze dojda w swoim czasie :-) Pieluchy teraz ida tylko w nocy, no, chyba ze cos ja podwieje, to wtedy posikuje sie co chwila i nie daje rady doleciec do nocnika, wtedy zakladam jej pieluche, ale dostaje witaminki C duzo i zaraz przechodzi.

reklama
sandra spróbuj prędzej bez tej pieluchy w sklepie, ja Alce raz kibelek pokazałam i teraz jak wchodzimy do marketu to pierwsze jest siku:-p
karoo moja Alka śpi jeszcze w łóżeczku i myślę, że jak już dostanie swoje łóżko to ściągniemy pieluchę na noc, bo wiem, że z łóżka wylezie i się rozbierze na nocnik:-)
woła już ładnie mama siku, mama "pupę", albo sama się wysadza, gorzej jak nocnika na widoku nie ma, wtedy na podłogę leje:-p

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry