reklama

Nauka nocnikowania

Sandra daj spokój Sarce, ma prawo jeszcze miec pieluche na noc!!!!ciesz się że ładnie mówi, bo ja chętnie bym sie zamieniła tymi dwoma zdolnościami:sorry2:

reklama
u nas tez pieluszka na noc - niekiedy sucha niekiedy mokrawa.. wiec u nas pielucha na noc musi byc..
zastanawiam sie jak oduczyc dziecko pieluchy w nocy ??:)

Domiska, ja zaczelam od dawkowania jej picia po poludniu i wieczorem i calkowitego odstawienia mleka wieczorem i w nocy. Potem obowiazkowo siku i to ze dwa razy (czasami wymuszone ale idzie ;-)) a pozniej w kimono. Jeszcze mamy czasami wpadke - np jak zasnie w samochodzie i nie da sie jej dobudzic w domku, albo wypije na wieczor za duzo picia i nie wysika w odpowiednim momencie ale teraz juz jest naprawde super. Ale ogolnie to uwazam, ze po prostu przyjdzie moment to sie pieluchy same na kolku zawiesza i u Szantusi i innych maluchow :-)

no miejmy nadzieje hihi :d malaniby chodzi przed spaniem siku.. ale jeszcze przed spaniem cos tam wypije soczek czy cos.. no i rano pierwsze co otworzy oczy to wiem ze idzie siku no zobacyzmy :D
trzeba byc cierpliwym :))

sandra toż to wyjątek był:-D
Aluta obowiązkowo przed spaniem sika, a jak zaczyna się w łóżku za mocno wiercić to ją na śpiąco wysadzam i już dawno wpadki nie było:-)

Chyba jednak wypadkiem bylo to kilka nocy z sucha pielucha :sorry2::baffled: bo dzisiaj znowu pielucha przemoczona prawie na wylot, a i tak zaraz po wstaniu z lozka popedzila na nocnik i nasiurala do polowy :baffled::-p (w nocy nie pije juz, bardzo rzadko sie budzi i prosi o picie, wyjatkowo tylko).
Trudno, widocznie jeszcze nie nastal nasz czas :sorry2: Moze do lata sie nam uda :sorry2:

Mada, wszystko w swoim czasie. Ami idealnie poradzila sobie z odpieluchowaniem na noc, a Sara dalej jak niemowle :baffled::-p

mi sie wydaje, że odpieluchowywanie dzienne a nocne to dwa odrębne problemy, nocne raczej zalezy od dojrzałosci i wytrzymałości pęcherza a dziecko ma na to dość mały wpływ i pieluchami nocnymi bym sie nie przejmowała, do tego musi chyba cały organizm dojrzeć
nam poszło łatwo bo Ami ma wyjątkowo wytrzymały pecherz:baffled:ona zraz po obudzeniu nie biegnie na nocnik ale tak godzine albo i póxniej:confused:

mada a ile sika Ami w ciągu dnia, tak na ml, bo jak tak za długo trzyma to też niedobrze:-p
Bedyta- to żeś dowaliła teraz:-Dw ml??? to nie wiem ale sika dużo bo też pije dużo, wiem że trzymanie jest niedobre ale ona tylko trzyma tak po nocy(choć przed spaniem sika i póxniej dostaje juz tylko troche wody do picia) a w dzien to lata jak jej sie zachce:-p

reklama
mada nie chciałam Cię rozśmieszyć:-D:-D:-D chociaż ja też się śmieję jak to czytam, chciałam tylko wiedzieć tak "na oko" czy to litr czy dwa, czy po prostu zbliżoną ilość wysikuje do tego co wypija:-p

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry