reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

NDT-Bobath

Dorota, do dr Łady jeździsz prywatnie? Bo my następnym razem do Siemianowic gonic musimy i tak się zastanawiam czy to tam, gdzie i ty chodzisz.

Majka a gdzie bedziesz cjodziła na rehab?

reklama
Nie, ja się dobijam jak mogę na NFZ, do Gliwic jeździmy, pociąg osobowy, prawie 3 godz jazdy ale co tam ;-) Lalka tyłem do ludzi siedzi i ogląda świat zza okna :-D

U nas zero szans na wizyte na NFZ:(
Jutro będe dzwoniła do dr, bo w czwartki przyjmuje prywatnie, mamy ustalic jakis termin.
Dobra, ide spać. Trochę aukcji powystawiałam i odpadam.
Spokojnej nocy:)

Byliśmy w Ottoprodencie. Chciałam dziecko na basen zapisać, pediatra nam poleciła takie rozwiązanie. Jak usłyszeli, że wcześniak to powiedzieli żeby przyjść z odpowiednim skierowaniem to go obejrzą.
Za wiele to synek nie zaprezentował. Znów przy próbach obracania na boczki był taki płacz, że już się nic więcej nie dało. Normalnie jak idziemy do lekarza na kontrolę czy szczepienie to rozbraja wszystkich swoim uśmiechem, a jak tylko chodzi o sprawdzanie sprawności ruchowej to jest płacz. Poza słabym podporem stwierdzono mu jeszcze asymetrię (której ja nie dostrzegam, ale się nie znam).

Na razie Adaś uparcie ćwiczy przewroty z plecków na brzuszek, ale sposób w jaki to robi pozostawia wiele do życzenia. Jak to mąż stwierdził - wygląda to "drastycznie", dziecko całe się wygina w łuk, łączy nóżki i w ten sposób kręci się wokół główki.

MamoPaulinki Kacperek zawsze pokrzyczy, popłacze i już do tego się przyzwyczaiłam. A te zębole to nas wykończą, on normalnie litry śliny produkuje. Nawet nie nadąża połykać. A powiem Ci że udało się naszym "ciociom" i wygospodarowały nam 3 godzinę w centrum. Gdyby nie ty to nawet nie wiedziałabym, że jest taki ośrodek. Jeszcze raz ogromne dziekujęęęęęęęęęęęę.

Zastanawiam się po tych waszych opowieściach o tej pani doktor, czy jej nie odwiedzić. Powiedźcie proszę z jakimi problemami można do niej jechać? Czy to ze nasze maluchy są wcześniakami to już jest powód?

Zastanawiam się po tych waszych opowieściach o tej pani doktor, czy jej nie odwiedzić. Powiedźcie proszę z jakimi problemami można do niej jechać? Czy to ze nasze maluchy są wcześniakami to już jest powód?

Asso, o jakiej dr mówisz? O dr ładzie? Ona jest neurologopedą.
Jedziesz do niej jesli dziecko ma jakiekolwiek problemy z apratem oralnym - mowa, jedzenie, picie.

A my jednak do Gliwic mamy przyjechac pod koniec marca, ale prywatnie, bo nam sie ciagle terminy nie zgrywają.
Dorota, napisz kilka slów, cco to za przychodnia, do której godz tam dr Ł przyjmuje. Powiedziała mi, że wejdziemy po wszystkich pacjentach. Hm...więc ok której?

Franiowamamo tak o dr Ładzie. Mój Kacperkem narazie fjnie załapał jedzenie łyżeczką wcina kaszki, zupki. Z mową to ciężko wyczuć chyba za wcześnie. Pomyślimy może warto ją profilaktycznie odwiedzić.

Asso, o jakiej dr mówisz? O dr ładzie? Ona jest neurologopedą.
Jedziesz do niej jesli dziecko ma jakiekolwiek problemy z apratem oralnym - mowa, jedzenie, picie.

A my jednak do Gliwic mamy przyjechac pod koniec marca, ale prywatnie, bo nam sie ciagle terminy nie zgrywają.
Dorota, napisz kilka slów, cco to za przychodnia, do której godz tam dr Ł przyjmuje. Powiedziała mi, że wejdziemy po wszystkich pacjentach. Hm...więc ok której?

Agnieszko tam chyba przyjmuje kilku neurologopedów, tak przelotem spojrzałam na kartkę bo od razu zaprosiła nas do gabinetu, mimo, że prawie godz wcześniej byliśmy:-) i przyjmują codziennie, więc Ci nie powiem dokładnie do której ona tam jest.
Nawet na ich stronie nie ma takich informacji. To jest Gliwicki Ośrodek Adaptacyjno-Rehabilitacyjny dla Dzieci i Młodzieży Niepełnosprawnej.
Asia nie dziękuj tylko korzystaj, 3 godz w tyg i Kacper niedługo będzie śmigał;-) Ja inaczej pomóc nie mogę ale informację są darmowe więc przkazuję :tak::-D

Ostatnia edycja:
reklama
Hej dziewczyny!
Aga ja byłam w Siemianowicach prywatnie. To taki mały Ośrodek zdrowia, a P. Łada przyjmuje na zdrowej stronie. Nas przyjęła przed pacjentami o 9 rano nawet z 15 minut przed. Co do czasu do kiedy przyjmuje cięzko określić, sama wiesz jak długo trwają wizyty...
U nas mały sukces Łucja po wizycie, po załamanych rękach P. Łady postanowiła się zrehabilitować i od czterech dni drze się na cały dom mamamma, lalalala, Łałałała i nananana. Ruchowo mam wrażenie,że się cofa. Już mam najczarniejsze myśli... Dzisiaj byliśmy u pediatry w przychodni i stwierdziła, że jej się Łucja bardzo nie podoba (do tej pory jak jej mówiłam, że coś jest nie tak twierdziła, że przesadzam). We wtorek mamy wizytę u genetyka i boję się niej straszliwie. Cholercia musi być jakaś przyczyna jej nie przybierania na wadze i fatalnego napięcia mięśniowego (mimo rehabilitacji mam wrażenie, że asymetria jest coraz gorsza). Jutro idziemy pierwszy raz na wczesne wspomaganie i zobaczymy co oferuje nasze miasto w tej kwestii. Dr Łada chce oceny psychologicznej Łucji.
Mamo Frania czy na rok Franio miał opóźnienia intelektualne i mowy? Za tydzień kończymy rok i teraz nagle wszyscy stwierdzili, że nie jest dobrze (a do tej pory było wszystko w porządku), diagnozy nie mamy co i jak. Trzymajcie kciuki za Łucję i żeby się nie okazało, że ma jeszcze więcej wad genetycznych...

Do góry