reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

NDT-Bobath

Sylkao tak właśnie sobie pomyślałam, że 100 razy gorsze to nie mieć postawionej diagnozy, bo nie masz punktu odniesienia, zaczepienia, nie wiesz co robić i w którym kierunku iść. Mam nadzieję, że w końcu wszystko u Was bedzie jasne, że Łucja ruszy do przodu. Z tą rehabilitacją to aż mi ciarki przeszły po plecach, u nas na dużej salce ćwiczy 3 dzieci, niektóre to przedszkolaki... Strach myśleć jakie wiruski ze sobą przynoszą.
A Ty Aga jesteś ostatnią osobą, która mogłaby coś zaniedbać. Nie mów takich rzeczy, wypędzaj to choróbsko, chociaż sama wiem jak trudno, kiedy jest się przemęczonym i zestresowanym.
Martuś jak tam samopoczucie? Mam nadzieję, że już lepiej...

Ostatnia edycja:
reklama
I jeszcze jedna mnie naszła refleksja podczas czytania Waszych postów.. Zaczęłam się zastanawiac czy ja kurcze nie popełniam jakiegoś błędu... czy jednak czegos nie zaniechałam.. Zobaczcie - 15 miesięcy rehabilitacji (do dłuższego już czasu 5 x w tygodniu..), 5 tyrnusów rehab w ośrodkach, 2 turnusy w CZD... Aaaaa...tak nie coś nalazło. Może przez to choróbsko??

Jak jeszcze raz przeczytam coś podobnego, to pojadę do tej Twojej Jeleniej Góry, czy gdzie tam będziesz akurat i normalnie, osobiście Ci doopsko przetrzepie!!!! Dla Frania jesteś najlepszą mamą na świecie, a dla nas tu wszystkich wzorem do naśladowania i każda z nas Ci to powie!

A my niestety byliśmy zmuszeni zrezygnować z rehabilitacji u nas na miejscu. Niestety nasza pani jest nieosiągalna, a w swoim zastępstwie zostawiła kilka studentek. Jak patrze na to, co one z dziećmi wyprawiają, to po prostu płakać się chce... Zero pojęcia.
Na razie ograniczamy się do spotkań z moją kuzynką z gda. Alex próbuje już sam ustawiać się w raczkach, a włożony do łóżeczka w jednej chwili stoi na nogach. Mam nadzieje, że już nadszedł "nasz moment":)

Ostatnia edycja:
Sylkao też byłam w siemianowicach, ale dopiero na 12.00. Następna wizyta w kwietniu, może wtedy sie spotkamy:)

FraniowaMamo
jesteś fantastyczną, niesamowitą mamą, która pokazuje nam jak walczyć. Jesteś chyba ostatnią osobą, która może sobie zarzucić, że coś zaniedbała. Franek ma niesamowite szczęście, że ma tak niesamowitą mamę:) z całego serca przesyłamy Ci z Iga dużo, dużo sił do dalszej walki i duuuuużżżżży uśmiech:)

Oj, dzięki dziewczyny, kochane jesteście:)
Wygląda na to, że na nastepna wizyte u dr Łady będziemy musieli jechac aż do Siemianowic, nie możemy zgrac sobie terminów kurcze.

U nas ciag dalszy infekcji. Franiu nic nie je , nie pije, kupa za kupą, nasza dr grozi szpitalem.. teraz zjadł przez sen 60 ml mleka do którego wmieszałam lek, nie wiem ile go zjadł, bo część mleka zaostała, ale chociaż tyle. udało mi się poza tym przemycic 2 x dicoflor i 2 x entorol. A rano zwymiotował sluzem z oskrzeli:-(

Ojejku! Mam nadzieję, że Franiu da jakoś radę i unikniecie szpitala (z doświadczenia wiem, że tam można złapać jeszcze tysiąc innych rzeczy). Żeby tylko się nie odwodnił...Bidulek mały. Trzymajcie sie jakoś!!!!
U nas też dzisiaj 6 kup i już drżę, że po ostatniej rehabilitacji coś złapaliśmy. A mi też jakoś dziwnie jeździ po żoładku.

Franiowmamo współczuję, koszmar, że też takie pozytywne wyjazdy muszą kończyć się tak okrutnie. Trzymam kciuki za Wasze zdrówko.

dziewczyny, w sumie to wątek ogólny często odwiedzany przez wszystkie mamusie, więc wklejam link pod którym jest ankieta a jak wypełnicie to dostaniecie darmową próbkę pieluszek pampers sleep and play:)

Ankieta o pieluszkach dla znajomych

WAŻNE żeby podczas zaznaczania odpowiedzi nie zaznaczać że używałyście kiedykolwiek pampersów sleep and play bo wtedy nie przyślą próbek
smile.gif

miłego wypełniania
smile.gif

Chyba niedługo oficjalnie zawitam na wątku bobathowym. Mój synek dostał skierowanie na rehabilitację. Jak dobrze pójdzie będziemy chodzić na ćwiczenia i na basen. Mieliśmy zaczynać już w tym tygodniu, ale mały miał gorączkę. Możliwe, że od ząbkowania, ale nieźle nas nastraszył w weekend, bo miał przy tym jakoś dziwnie wypukłe ciemiączko.

reklama
Majka śmiało, ja Ci chyba miejsce zwolnię ;-):-D Ale i tak będę zaglądać i podziwiać i wspierać i w ogóle tak z przyzwyczajenia :zawstydzona/y:
Zostaje nam kwestia jedzenia... w środę mamy wizytę u dr Łady, mam nadzieję, że coś poradzi :-)
Asso jak tam Twój podrywacz ;-) Daje radę? Bo moja przy ząbkowaniu to na ćwiczeniach leń nie z tej ziemi :-D

Do góry