reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

O wszystkim i o niczym, czyli jak dobrze być w ciąży :)

no roksi to się nazywa zamiana na lepsze ;-)
jak tak ciebie czytam to przypomniały mi się czasy gdy z mężem spaliśmy na sofie o szerokości 1,10m przez półtora roku...wszystko na niej bolało, bo była już stara i każdą dechę było na niej czuć :baffled: jednak łóżko to łóżko :tak:

co do dolegliwości to złapał mnie dzisiaj w nocy skurcz w łydkę, ale tym razem byłam w stanie krzyknąć co mi się stało :-p
to znaczy najpierw krzyknęłam "skurcz"...
a potem szybko zdałam sobie sprawę, że mąż może pomyśleć o zupełnie innym skurczu i szybko dodałam "w nogę!" :laugh2:
rozmasował łydkę i przeszło w miarę szybko :-)

Wyobrażam sobie ta akcje w nocy :-)...nie stresuj tak męza bo nie dotrwa do konca hihi... My spimy odzielnie bo ja sie budze a on ciagle chrapie:-(...kiedyś nie chrapał albo ja nie słyszałam tego.

reklama
dziewczyny muszę się wam pochwalić że nie wim od kilku dni co to jest ból placów :laugh2: zafundowliśmy sobie z mężem wanne z hydro:laugh2: normalnie siedziałabym w niej cały dzień:tak: plecy wogóle mnie nie bolą wreszczie mymy duże łóżko na którym się wysypiam i porządny materac:tak: jak pomyśle o naszej starej wersalce to aż mi ciarki przechodzą spalismy z mężem na niej jak dwa chomiki jednio na drugim bo była tak ciasna:wściekła/y:

wiem co to znaczy wanna z hydro :-)...tez ja mam ale nie wyleguje sie bo cięzko sie wstaje potem hihi...ale tak co trzy dni sobie poleguje, jest super i człowiek inaczej sie czuje po takiej kapieli:-)
A na porządny materac czekamy z Danii bo zamówiłam u siostry - taki który dostosowuje sie do kształtu ciała, materac rewelacyjny.U nas tylko poduszki widziałam z tego tworzywa i sa drogie jak cholera.Materac pewnie przyjedzie jak ja juz urodzę.

Cudowna noc, fajne sny, tylko dwie przerwy na siusiu i leki, córcia przybiegła i sie wtulała.. mąż wyjechał, więc nie było chrapania (też czasami mam ten problem). Babcia wyszykowała małą do przedszkola a ja..... zwlekłam się dopiero przed 11. Ups

Dzisiaj czuję maleństwo od samego rana, czyli wszystko wróciło do normy.
I dobrze ;-)

magdakap lekarz kazał ci liczyć? i w jakich odstępach czasu, jak często w ciągu dnia? mi moja lekarka póki co nie kazała...

Wyobrażam sobie ta akcje w nocy :-)...nie stresuj tak męza bo nie dotrwa do konca hihi... My spimy odzielnie bo ja sie budze a on ciagle chrapie:-(...kiedyś nie chrapał albo ja nie słyszałam tego.

To była jeszcze bardzo lajtowa akcja, bo od razu powiedziałam co jest grane, a nie tak jak poprzednio darłam się z bólu i na męża za to, że się pyta co mnie boli, a słów " skurcz w nogę mnie złapał" za cholerę nie mogłam z siebie wykrztusić :laugh2:
wtedy to się biedny zdenerwował, bo myślał, że coś z brzuchem :-p
także teraz to była grzeczna akcyjka...zero stresiku ;-)

Dzisiaj czuję maleństwo od samego rana, czyli wszystko wróciło do normy.
I dobrze ;-)

magdakap lekarz kazał ci liczyć? i w jakich odstępach czasu, jak często w ciągu dnia? mi moja lekarka póki co nie kazała...

To świetnie Agutek, że dzidzia się ożywiła.Po każdym posiłku, od 1 kopniaczka przez 30 minut powinno być ponad 10 dobrze wyczuwalnych ruchów. No i najadłam się i czekam....

niestety tak to bywa z dziewczynkami, że one dość często są "niepewne" ;-) :laugh2:
my mamy pokój zielono-pomarańczowy, a zatem uniwersalny...więc niech się dzieje co chce :-p :cool2:

reklama
wiem co to znaczy wanna z hydro :-)...tez ja mam ale nie wyleguje sie bo cięzko sie wstaje potem hihi...ale tak co trzy dni sobie poleguje, jest super i człowiek inaczej sie czuje po takiej kapieli:-)
A na porządny materac czekamy z Danii bo zamówiłam u siostry - taki który dostosowuje sie do kształtu ciała, materac rewelacyjny.U nas tylko poduszki widziałam z tego tworzywa i sa drogie jak cholera.Materac pewnie przyjedzie jak ja juz urodzę.

ja w niej leże codziennie bo jest duża i narożna także mieszcze się mąż się śmieje że jak wychodzę to jest mało wody ale włączam delikatny masaż bo boje się że mogę dostać skurczy:szok:

Do góry