reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Obawy i rady dla majowych mamuś

Po pierwszym dziecku@ dostałam po 7 miesiącach(10 miesiecy karmiłam piersią).
Po Filipie dostałam po dwóch miesiącach i pierwszą miałam 14 dni:szok:.Teraz regularnie co 28 dni(nietstety) ale przynajmniej wiem ze wszystko ok

reklama
o matko jak dobrze ze piszecie o tym , wie ze nie jestem sama ze swoimi obawami. Ja ten niby @ mialam raptem 4 dni ale teraz od ponad miesiąca nic.
Wkurzyłam się i na wszelki wypadek zrobiłam test:cool2: wynik negatywny więc pozostaje czekać ,ale przynajmniej mi ulżyło. Może teraz jak trochę częściej karmię piersia bo Damian ma takie zapotrzebowanie to się coś zatrzymało znowu...pojęcia nie mam jak to jest.
Poruszę także tutaj temat odstawiania od piersi noca , jak to jest u Was? Dami generalnie przesypia noce a jak już się budzi to nie odmawiam mu piersi bo niby po co? On jest szczęsliwy ze może przy cycku poleżeć a ja zadowolona bo rano mi piersi nie pękają. Gdzies wyczytałam ze 4 miesieczny niemowlak powinien byc odzwyczajany od nocnego karmienia ale jakoś się z tym nie zgadzam tym bardziej ,że młody nie wisi mi na cyckach non stop ale jak juz się budzi to wychodze z założenia ze może przed snem zjadł za mało. Co o tym sadzicie?

Ja nie mam jeszcze @ ale jak tak czytam to normalnie jestem przerażona co mnie czeka!

Confi ja uważam, że powinno się karmić dzieci w nocy jeśli się tego domagają. Dopiero 8 miesięczne niemowlę można spróbować tego oduczyć - tak twierdzi moja pediatra.

hej
Dobrze ze piszecie o tym nocnym karmieniu bo moja mala spi 6 godzin i wtedy ja karmie a zasypia roznie ale generalnie kolo 11 wiec o 5 rano karmie...........szczerze mowiac nie wyobrazam sobie jej oduczac od nocnego jedzenie:no: tak sie juz zgralysmy ona ngdy nie placze jak jest glodna tylko tak kwili nie jakby marudzila nie chce zeby plakala.......ale moglaby z drugiej strony przesypiac juz nockki:)
ale dzis byl dzien typowa faza wzrostu chyba 3 godziny jedzenia:)ale dawno tego nie mialysmy chyba z 1,5 miesiaca:)sie stesknilam:)
buzka

u mnie też nie ma @, ale karmię piersią tylko i wyłącznie więc tym to tłumaczę. W ogóle ciekawa jestem czy są jeszcze mamy używające tylko cycolów :unsure: Widziałam moje towarzyszki - Confi i Barmanka już czymś tam morusały buziole swoich facecików. My jeszcze nic

Jeśli chodzi o nocne karmienie ja bym dziecka od jednego nie oduczała. Wiem, że są dzieci które budzą się w nocy do jedzenia po kilka razy, wtedy chyba bym coś działała, ale jeden raz? raczej nie.
Lilianka od kiedy skończyła 3 tygodnie śpi całą noc. Zasypia około 20:30 (o 20 jest kąpiel) i budzi się około 7:30. Śpiocha odziedziczyła po nas :-D Możemy obydwoje z mężem bić w spaniu rekordy :tak:

AgA...u nas w uk wogole nie zalecaja podawania witaminy D, ale ostatnio podczas pobytu w Polsce....dziewczyny jeszcze byly na karmieniu mieszanym....pani doktor powiedziala ze w Polsce jest raczej " moda " na podawanie tej witaminki.....ale powiedzial mi ze w lato nie trzeba ale zima ze wzgledu ze jest malo slonecznych dni to zalecila jedna kapsulke wycisnac i podac....
Podawalam dopoki nie nabylam witaminek dla niemowlat....tam sa wszystkie potrzebne + zelazo....

reklama
tak samo uwazam ze niektore dzieci potrzebuja nocnego karmienia ,moj starszy syn od 3 msca byl na butelce i budzil sie w nocy na mleczko do ok 1,5roku wiem ze normalnie juz powinien spac wtedy cala noc ale widocznie potrzebowal.
xaver jest na cycu i spi cala noc,nieraz budzi sie troszke pociagnie i spi.

Do góry