reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Obawy i rady dla majowych mamuś

m@dz1@, kornasia, barmanka79 dziekuje kochane za informacje:tak: az mi ulzylo ze nie tylko moje szkraby takie malowmowne.. wiecie jak to jest jak sie czlowiek naslucha ze inne dzidziusie mowia juz mama i tata w wieku 5 miesiecy i takie tam. Ale widze ze aaa i uuu wciaz jescze jest glownym repertuarem naszych szkrabow:-p Nic pewnie jeszcze troche poczekam sobie na sylaby.

Barmanka a moze to nie piers tylko miesien barkowy. Moze nawyrezylas przy noszeniu synka ale krzywo spalas. Powinno przejesc po paru dniach jak rozruszasz go (jesli to faktycznie miesien).
Kornasia po suwaczku widze ze nasze dzidzie sa dokladnie w tym samym wieku. czyzby twoje tez urodzily sie 7 maja?

reklama
Rozmawaiłam z logopedką, powiedziała, ze dziecko ssące kciuka potrzebuje tej stymulacji podniebienia i opuszków palców, które są bardzo wrażliwe na dotyk. Po prostu najpelpiej stymulować je we własnym zakresie zajmując uwagę dziecka.

Kochane mam pytanie... Nie pytałam jeszcze pediatry, ale... czy to mozliwe aby dziecko nie tolerowało mleka modyfikowanego?

jak Jaga miała 3 tygodnie i wyjezdzalam do W-wia na caly dzien na uczelnie, to kupiłam jej Enfamil AR. Jakoś sie wtedy moj M z nia przemeczyl, ale pozniej to juz byla porazka... Kupilismy jeszcze 2 razy to mleczko - aby w razie czego podac jej na noc (na to cholerne ulewanie) badz przed dluzsza jazda autem - i za kazdym razem prawie cale bylo wylewane do zlewu, a Ona jak ulewala i rzygała tak dalej się męczyła a nawet jeszcze bardziej po chociazby 20-30 ml.

Teraz wprowadziłam jej Bebiko - 2 razy zjadla cala porcje jaka jej podałam (oczywiscie zawsze towarzyszyl temu cyrk płaczno-wierzgający), a nastepnie zwymiotowała wszystko. To samo bylo z kaszka manna na mleczku modyfikowanym.

Kaszka ryzowa na mleku ujdzie - od 2 dni jej podaję i nic złego nie zauwazylismy.

Ale - wczoraj znowu sprobowalam dac jej butle z mlekiem Bebiko i łyżką kaszki ryzowej - wypiła może z 10 ml - i zaczeła wymiotowac...

Aga.Filip jest na Enfamilu AR od 1 miesiąca . Od trzech tygodni podaję Nan 1+ resztki Enfamilu(4x2) i Filip przestał ulewać.Ale u nas to chyba był ten "niedojrzały układ trawienny.
Najlepiej skonsultuj to z pediatrą bo faktycznie może Jagoda musi mieć indywidualnie dobrane mleczko.
My od jutra przechodzimy na Nan2.

Aga_k_m co prawda Gabie nie podaję mleka modyfikowanego ale pamiętam gdy starszakowi zmieniłam mleko z NAN na Bebiko to też strasznie wymiotował.

Aga.Filip jest na Enfamilu AR od 1 miesiąca . Od trzech tygodni podaję Nan 1+ resztki Enfamilu(4x2) i Filip przestał ulewać.Ale u nas to chyba był ten "niedojrzały układ trawienny.
Najlepiej skonsultuj to z pediatrą bo faktycznie może Jagoda musi mieć indywidualnie dobrane mleczko.
My od jutra przechodzimy na Nan2.

dziekuje mamamatysia za odpowiedz - wiesz co ostatnio jak byłam - to powiedziałam, że nadal karmie piersią, a mleka modyfikowanego mala nie lubi.
Nie mowiłam nic o tych wymiotach - bo i tak karmie głównie piersia, wiec.. bałam się, ze mi odpowie, że specjalnie męczę dziecko modyfikowanym (skoro wiem, ze tak reaguje, albo ... wyrodna matka nie chce juz karmic piersia).
Ulewanie nam się prawie skończyło - po piersi bardzo rzadko cos jej z buzi wyleci.. Czasami po deserku jej sie cos wzburzy.. Po mannie - tak jak pisałam (zresztą Ty masz to samo). I w przypadku manny - jestem na 100% pewna, ze winowajca jest jej niedojrzały układ pokarmowy.. No ale mleczko jest lekkie:confused: a Ona zaraz PO rzyga jak kot:zawstydzona/y:...
Poza tym znowu dostałam Debridat aby od czasu do czasu jej podawać..

Tyle,ze mnie naprawde nurtuje temat modyfikowanego - jak pojde do pracy, to Ona tylko moje sciagniete mleko bedzie piła (a bogatej produkcji to ja raczej nie mam), i ew. kaszke ryzową zje łyżeczką (soki, herbatki odpadają - po prostu nie chce ich pic). A jak mi się laktacja skonczy to co bedzie?

reklama
Do góry