reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Objawy, dolegliwości i różne inne niedogodności

a ja jakos trafilam ostatnio w tych hipermarketach na calkiem milych kasjerów. oczywiscie tez prosto do kasy z pierwszeństwem podchodzę , a przede mna facet tylko walizkę wyklada na tasmę , ale zobaczył mnie i mówi : proszę , bo pani ma pierwszeństwo :-) , a ja do niego : ze bardzo jest mily i ze dziekuje ale on ma tylko jedna rzecz wiec niech sobie zaplaci. W innym sklepie znów bab przede mna wyladowala całą tasmę zakupów i zadowolona stoi , a kasjer do mnie ,ze teraz mnie prosi bo mam pierwszeństwo :-) - myslalam ze babę szlag trafi ... a ja pyk koszyk mu podalam i elegancko mnie skasował przed nia i zyczył milego dnia. Takze nie mówmy ,ze ta Polska taka zła, poprostu są ludzie i ludzie... jak wszędzie.

reklama
Co do kolejek, to też miałam w sumie miłą sytuację na poczcie. Stałam w kolejce odebrać awizo-tylko jedno okienko obsługiwało wydawanie przesyłek. Stoją 3 osoby przede mną, ale żadna oczywiście mnie nie zauważyła:no:. Dopiero pani,która stała za mną mówi,żebym przeszła do przodu. Ja do niej, że zostały już 2 osoby,więc dam sobie radę. A ona do mnie: "Żałuję,że stoi Pani za mną, bo na pewno stanęłaby Pani przede mną":-) Mimo tego,że stałam jeszcze jakieś 10 min. to te słowa podziałały na mnie jak balsam:-)

A ja wstałam dzisiaj o 9.00, zjadłam śniadanie, poczytałam trochę i... zasnęłam snem kamiennym aż do 13.15! Zdarzyło mi się to 3 raz w ciągu tygodnia, mimo że noce przesypiam. A ja NIGDY tak nie miałam. Czy to jakieś zwiastuny porodu, czy jak ;)?

u nas w carrefure czy jak to się tam piszę .. ;p - jest niby kasa z pierwszeństwem ale jak podeszłam to pani mi powiedziała ze nieczynna .... ;O
Kiedy indziej spróbowałam to powiedziała inna pani że oni tego tu nie praktykują rozumiecie??
To ja się pytam po cholere umieszczają taką tablicę??!!!! Poskarżyłam się kierowniczce to mi książkę skarg i zażaleń przyniosła i tak to było 3 miesiące temu i nic się nie dzieje w tym kierunku ta kasa nadal nie działa a jak ją uruchamiają to ino jako dodatkową normalną .....

a ja w zadnym hipermarkecie nie spotkałam sie zeby nie było kasy pierszenstwa zawsze do niej ide i jak jest duzo osob to sie przechycham i mowie ze ja z pierwszewnstwem i na beszczela kłade swoje rzeczy koło kasjerki. Jak narazie jeszcze nikt nie szczekał Raz nawet załowałam bo jakas podenerwowana byłam i miałam chec sie z kims pokłucic i sie nie udało. W efekcie jak zadzwonił maz to jemu sie oberwało tak na zaś

u nas w carrefure czy jak to się tam piszę .. ;p - jest niby kasa z pierwszeństwem ale jak podeszłam to pani mi powiedziała ze nieczynna .... ;O
Kiedy indziej spróbowałam to powiedziała inna pani że oni tego tu nie praktykują rozumiecie??
To ja się pytam po cholere umieszczają taką tablicę??!!!! Poskarżyłam się kierowniczce to mi książkę skarg i zażaleń przyniosła i tak to było 3 miesiące temu i nic się nie dzieje w tym kierunku ta kasa nadal nie działa a jak ją uruchamiają to ino jako dodatkową normalną .....

Jak w tym kabarecie z Kobuszewskim z lat 50tych...:-) widzialas?

A co do dolegliwosci, to Efa , ja bym sie spaniem nie przejmowala. Mysle, ze im ciaza bardziej zaawansowana, tym nasze cialo jest bardziej zmeczone i potrzebuje wiecej czasu na regeneracje. Ciesz sie, ze mozesz spac do woli w ciagu dnia i nie zaluj sobie!!

Ja od paru dni jestem troszke spuchnieta, ale to moze dlatego, ze w tym tygodniu odpuscilam wszelki wysylek fizyczny? Nie wiem. Natomiast plecy zdecydowanie mniej bola.

no to moj oranizm jakis dziwny bo w nocy nie chce nic wypoczywac 2h i sie budze siusiu i 30 minut przewracania sie z boku na bok

efa - ale historia z ta kolejka do lekarza:D:D:D Żebyś widziała jak śmiechem buchnęłam :D
A odnośnie 'ciążowych przywilejów' to tylko 2 razy mnie przez całą ciąże spotkały - raz mi 1 Pani ustąpiła miejsca w metrze, a raz młody Pan w tramwaju i na tym koniec. W kolejce zawsze stoje z zakupami i jeszcze nikt nigdy mnie nie przepuscił, tak samo w kolejce do rejestracji i każdej innej. Ja to nawet nie wiedziałam że istnieje takie coś jak kasy z pierwszeństwem - muszę zacząć z tego korzystać. A znieczulica to niestety jest wśród ludzi. Raz jechałam autobusem - wchodzi starsza Pani na kulach, autobus ruszył, buja po dziurawej drodze na wszystkie strony a ta biedna kobieta ledwo równowagę trzyma. Ja siedziałam blisko wejścia - 7 miesiąc ciąży i brzuch pokaźny (miałam przylegającą bluzkę). Oczywiście nikt tyłka nie ruszył... więc wstałam i puściłam tą biedulkę na kulach na moje miejsce, a sama poszłam na drugi koniec autobusu gdzie były wolne miejsca. Żebyście zobaczyły jak kilku osobom przy mnie miny w tym momencie zrzedły :D Pewnie poczuli się jak ostatnie świnie :D

reklama
no to moj oranizm jakis dziwny bo w nocy nie chce nic wypoczywac 2h i sie budze siusiu i 30 minut przewracania sie z boku na bok

Moze za duzo myslisz? Czasem jak and czyms za duzo rozmyslam, to tez nie moge spac. a moze po prostu rozregulowalas sobie zegar biologiczny czestymi drzemkami, alebo poznym chodzeniem spac, albo abyt wczesnym wstawaniem a potem spaniem w ciagu dnia?

A moze po prostu jestes W CIAZY i Twoj organizm ZWARIOWAL ? hihihi :-)

Do góry