Mój pępek też wklęsły ale płytki i też jakiś dziwny. Linea negra nie mam wcale. Ja już się śmiałam że skoro mały tak cały czas głową w dół to może zamiast łóżeczka jakiś pałąk i będzie wisiał jak nietoperz skoro tak to lubi 
reklama
nice-girl
Fanka BB :)
Mam to samo od kilku dni, czuję nieprzyjemny ból (jakby) kości łonowej .... nie mam pojęcia co to i na razie myslę ze tak ma być. Wizytę mam dopiero 22 lipca więc kawał czasu , mam nadzieje ,ze do tego czasu przejdzie. Gdybyś jednak dowiedziala się od swojego lek. co to , to daj znac. Ciekawa jestem.
Lekarz mnie zbadał i powiedział, że z ciąża ok,a boleć może od ucisku jakiegos nerwu itp. Trochę mnie zbył dzis

Monimoni myśle coś możemy ale nie wiem co bo tyle jest tych preparatów że wyznać się w tym wszystkim trudno-pogadaj z farmaceutą. Poza tym nie napinać się bardzo, nie spędzać w łazience "na siłe" dużo czasu np czytając gazetę tylko albo sie chce albo nie a nie siedzimy i wyczekujemy, bardzo dużo pić żeby zmiękczyć w jelicie to i owo.
ja milam kiedys podobne problemy, nie bedac w ciazy.
Kup w aptece Ispagul i dodawaj gdzie mozesz-ja dodawalam do zup, jogurtow,salatek, nawet do mlekai platkow.
Byl juz gdzies na forum polecany jak w pierwszych miesiacach walczylysmy z zaparciami
jest bezpieczny w ciazy-to lupiny jakiejs rosliny. Rozmiekczaja co trzeba 
Musisz zapobiegac tez st. zapalnym w okolicach wiadomych-nie powinno sie golic w okol.odbytu; jesli do tej pory nosilas stringi-to radze o nich zapomniec; nasiadowki z kory debu tez sa wskazane.
To tyle co moge pomoc ze swojej strony. A niestety doswiadczenie w temacie mam
Kup w aptece Ispagul i dodawaj gdzie mozesz-ja dodawalam do zup, jogurtow,salatek, nawet do mlekai platkow.
Byl juz gdzies na forum polecany jak w pierwszych miesiacach walczylysmy z zaparciami
Musisz zapobiegac tez st. zapalnym w okolicach wiadomych-nie powinno sie golic w okol.odbytu; jesli do tej pory nosilas stringi-to radze o nich zapomniec; nasiadowki z kory debu tez sa wskazane.
To tyle co moge pomoc ze swojej strony. A niestety doswiadczenie w temacie mam
nice-girl
Ja miałam też kiedyś z tym problemy, jak pisałam magisterkę i ciągle na tyłku siedziałam. Kupiłam sobie wtedy czopki Hemorectal i pomogły, przyniosły znaczną ulgę, bo już normalnie mnie bolało przy siedzeniu. Na razie mam z tym względny spokój. Ale nie wiem jak jest z tymi czopkami w ciąży. Na pewno staraj się trochę spacerować i jak najmniej siedzieć, zwłaszcza na twardym krześle. No i czytałam też, że jak się śpi na plecach w ciąży to właśnie macica uciska na żyły odprowadzające krew z dolnej partii ciała i to sprzyja powstawaniu żylaków nóg i odbytu. Aha - no i jak Ci mocno dokucza pieczenie to świetnym sposobem przynoszącym ulgę jest pomoczenie pupy przez kilkanaście minut w letniej wodzie - naprawdę pomaga :-)
Madlein
Dziewczyny propo tych bolących kości i bólu przy chodzeniu. Wczoraj wspomniałam o tym lekarzowi, wrzucił mnie na USG i szyjka ma tylko 3cm... Powiedział, że możliwe iż wszystko przygotowuje się do porodu, ale nie wykluczone, że skraca mi się szyjka i to również daje takie dolegliwości:/
reklama
natolin
kurcze
ja chyba nie powinnam wchodzić na forum. jak ja miałam ogromny, doprowadzający do płaczu ból biodrowo-miednicowy powiedzmy i poszłam na usg i wszystko lekarzowi powiedziałam to twierdził, że jest wszystko OK i że to normalne, a że z szyjką wszystko w porządku (a miała 3,1cm). i teraz sama nie wiem co myśleć, a urlop przede mną...
Podziel się: