• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

okolice Jeleniej Góry..

a u nas....
caly pobyt w PL minal tak szybko ze szok!
swieta byly super! Wigilia w domku u tesciow a w pierwszy dzien mielismy gosci > chrzestny Lenki z zonka ktora 2 dni pozniej urodzila coreczke hihi a urodzila w swoje urodziny! fajnie prawda :-)
w drugi dzien swiat z rana pojechalismy do mojej Mamy i Siostry i tam siedzielismy do środy. Poznalam wreszcie synka mojej siostry :-) Super chlopczyk, taki smieszek i gadula :-)
pozniej powrot a po drodze przejechalismy jeszcze przez slask i odwiedzilam swoja chrzestna i chrzesnice z ktorymi nie widzialam sie juz 3 lata! a moja chrzesnica tak wyrosla ze jej bym nie poznala i jest juz wyzsza ode mnie :szok:
w czasie tego pobytu odwiedzilam tez 2 razy ortodontke i bardzo sie ucieszylam bo powiedziala ze jest duza szansa ze pod koniec lutego zdejmie mi tez gorny aparat juuuupiiiii :-D
a sylwester w Szklarce - przyjechal kuzyn z zona przez co bylam troche wsciekla bo strasznie zmeczona juz bylam a tu jeszcze oni w ostatniej chwili sie wprosili wrrr.... tak wiec kolejne nocki zarwane
a w dodatku w sylwestra dostalismy prawie petardami po nogach - uciekalismy az sie kurzylo za nami hihi
za to droga do domu do Nl byla okrutna!!!! jeszcze chyba nigdy tak dlugo nie jechalismy!
14h!!! :szok: z czego kilka godzin spalismy po drodze bo zadne z nas nie dawalo rady jechac ze zmeczenia :wściekła/y:
wyjachalismy jak zawsze na noc a gosci mielismy do ostatniej chwili wrrrr....
doslownie padalam ... dobrze ze przynajmniej Malutka spala grzecznie i my tez moglismy sie przespac...

dzisiaj jeszcze ogarniam pranie i prasowanie ... Malutka troche zasnela wiec korzystam bo w ogole nie pozwala mi usiasc do kompa tak krzyczy hihi

pozdrawiam wszystkich!!!

reklama
aaaa jezeli chodzi o prywatne forum... takie zamkniete to ja jestem ZA :-)
rok temu jak bylam w ciazy i sie strasznie nudzilam poznalam kilka dziewczyn na forum ktore mialy takis am termin porodu jak ja ... bylo to publiczne forum ale po jakims czasie zalozylysmy prywatne i do dzisiaj z niego korzystamy :-)
super sprawa!
ogladamy swoje zdjecia, niektore dziewczyny nawet juz sie spotkaly, mamy swoje nr telefonu i adresy...
nawet na swieta dostalam kilka kartek od nich hihi

hej:)
Kasia kurcze wspolczuje z ta wysypka i "kolega".Mam nadzieje ze ta wysypka nic groznego.
Zuza witaj, fajnie ze szczesliwie dotarliscie.
Masz racje co do przecen w tesco,ja dzis bylam, w sumie juz przebrane ale mozna jeszcze cos znalezc.My malutkiej nic nie znalezlismy ale dla mojego siostrzenca a zarazem chrzesniaka mojego R. kupilismy dwie fajne bluzy:)
Ola trzymam kciuki za Twoja firme. My sie teraz zastanawiamy czy nie zalozyc cos swojego, czy nie wrocic na jakis czas na wyspy bo juz bylismy 2 lata. a jest mozliwosc... No zobaczymy. Mozliwosc mamy.Ja bym bardziej chyba chciala, ale powiem dlaczego jak bedzie prywatna grupa:)
Ciekawe jak Izu.Moze juz Holly cos wie, ale jej nie ma:(
Ja chwile odpoczywam i sie za cos biore bo zawsze mam cos nie zrobione. R juz mowi ze wydziwiam ze swoim gadaniem ze wiecznie "syf" hehe.
Zajrze pozniej:)

Zuza dobrze że już jesteś, baaardzo miałaś zajęty czas w PL. współczuję podróży do domku. 14 godzin to masakra...

Jesli chodzi o dofinansowanie - nie starałam sie - czas oczekiwania co najmniej rok...P. był zasięgnąć języka w urzędzie i najnowsze wieści są takie, ze obcieli budżet na dofinansowania o 75 %...przemiła Pani powiedziała jeszcze, że trzeba czekac conajmniej do wrzesnia ze złożeniem dokumentów a skoro pieniędzy będzie tak niewiele to i tak dostaną je tylko baaardzo nieliczni.

Tak będę dalej sprzedawać na all. dzięki temu nie musze mieć kasy fiskalnej - bo wyłącznie internetowa sprzedaż i księgowość będzie duuużo prostsza:) ostatnio wymyśliłam nazwę dla konta na all - szyszka.fashion Co myślicie? moim zdaniem bez szału, ale jakoś nie mam pomysłów...

Kochane, jestem dosłownie na moment - Izu pisała, najlepiej przepiszę Wam tego smsa:
Chcieli mnie zostawić na obserwację kilka dni i czekać aż akcja sama się rozkręci i dopiero potem wywoływać. Ja dziś to przemyślałam i poszłam do lekarza (Kuncewicz) i powiedziałam że grypa mnie rozkłada i bez sensu żebym leżałą w szpitalu i czekała na akcję, że wolę czekać w domu i się kurować a on na to, że jestem za długo po terminie i w żadnym razie mnie nie wypuści a skoro czuję że z grypą będzie jeszcze gorzej to jutro zaczyna wywoływać i mam mieć wsadzonego balona a jak wypadnie to oxy - mało wiem o tym i nie wiem czy będzie boleć czy nie. Trochę się boję bo ta pieprzona szyjka mnie kłuje nawet jak robi badanie palcem :-( Ucałuj dziewczyny i niech trzymają kciuki żeby szybko poszło. A Keppel się mnie rano pyta po co ja w ogóle przyszłam, miałam mu ochotę wycedzić, że na wczasy... Pokazałam mu zapisy KTG a jakaś położna powiedziała, że Dobkowa ma sprzęt popsuty. Oni są naprawdę nienormalni!

Ola > woooo to niezle sie porobilo z tymi dofinansami :szok:
jestes pewna ze nie musisz miec kasy fisk.? bo mi cos sie wydaje ze nie unikniesz tego ... predzej czy pozniej a dokladnie to po przekroczeniu pewnej kwoty obrotu....
nazwa jak dla mnie to bardzo fajna :-)

Holly > fajnie ze masz kontakt z Izu. Dobrze ze powiedziala o tej grypie a do domu to faktycznie nie ma szans zeby ja puscili....
jezeli chodzi o ten balonik i oxy to ja tak mialam i przezylam... wiecej smiechu niz strachu :-)

Zuza jeśli sprzedaż jest wyłącznie internetowa to nie trzeba mieć kasy fiskalnej gdyż wszystkie wpływy są widoczne na koncie. jeśli chodzi o przkraczanie kwoty obrotu - ma to znaczenie w rozliczeniach- do pewnego limitu można być na ryczałcie potem trzeba wejść w vat. ja chce własnie zacząć od ryczałtu i rozkręcić się, potem zobaczymy jakie będą obroty, jesli przekroczę pewnien pułap to vat.

Z mojego doswiadczenia wynika, że u nas jak juz się pójdzie do szpitala po terminie to w dwupaku nie wypuszczą. każą leżeć i czekac na naturalny rozwój wypadków albo robią wywołania.

Balonika nie znam. wywołanie z oxy miałam robione 3 razy przy Nat. dwa pierwsze bez echa, trzecie spowodowało koszmarne bóle które jednak nie pchnęły akcji do przodu. tzn w efekcie pchnęły bo jak już poszlam z powrotem na patologię to odeszły wody, zaczęła wysuwac się pępowina i szybko decyzja o cc

Holly, wyślij do Izu smsa ze my wszystkie trzymamy kciuki za nią i Nataszkę i ślemy buziaki i czekamy wciąż na nowe wieści:)

Zuza - może być. :-) Ja szczerze mówiąc myślałam o grupie zamkniętej tutaj na bb. Co by nie zakładać kolejnych kont, haseł itp. Nazwa np. Dziewczyny z Karkonoszy ;-) albo coś w tym stylu.

Zaraz będę pisać do Izu - mój Leoś dziś szaleje i nie śpi w ogóle w dzień więc trochę ograniczona jestem.

Ola - nazwa super. A mogę zapytać, skąd bierzesz ciuszki na sprzedaż?

reklama
ciuchy biorę z hurtowni z Katowic:) przetestowałam kilka różnych i ta jedna póki co najbardzej mi odpowiada.

ja tez myślałam że grupa będzie tu, na bb:) ale co innego myśleć a co innego wziąść się i zrobić, nie?:)

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry