reklama

Opieka nad maleństwami

Frutisku, rzeczywiscie ta oliwa z oliwek taka dobra ??? Bo ja juz cholera nie wiem. Odstawilam bialko, smaruje sie dzieciecymi kosmetykami (bo myslalam, ze moze tez od jakiegos mojego balsamu). Mala myje mydelkiem Oilatum (25zl!!!!! :szok: ), smaruje parafina, Linomagiem i Balneum kremem - wiec na pewno nie od tego,a krostki pojawiaja sie i znikaja...

Caly czas ma je tylko na buzce (policzkach) i kilka na szyjce i klatce piersiowej (pojedyncze) - brzuszek, raczki, nozki ma "czyste".

reklama
ja psikam do noska sterimarem a potem robie z chusteczki higienicznej takie ruloniki nie wiem jak to nazwać,skręcam takie małe kawałeczki chusteczki i tym jej czyszczę w środku.często ją to smyra i kicha i wtedy gliki same wychodzą

mojej ewci sie cos odwidziało i spodobała jej się karuzelka z melodyjkami. jak jej włącze to sie cieszy i gada do misków i nie daj boże żeby się wyłączyła ,od razu jest awantura.juz mnie pałce bolą od nakręcania. ;))

dziewczyny jak się pozbywacie fafołków z nosków maluszków... bo moja maleńka dostała katarku i widzę,że troszke ją to męczy:-(
A ja stosuje sól fizjologiczna i wyciągam wacikami, albo kładę ją na brzuchu, bo moja w tej pozycji, jak nie chce się jej podnosić głowy to ma ją oparta na nosie i sobie dmucha w pieluszkę, dzieki czemu je wydmu****e:-D

Te cholerne krostki!!!!była położna i stwierdziła że to uczulenie tak jak mówiła pediatra ale sadzie że to nie od proszku ale od czego nie wiadomo i badz tu mądry!ale powoli zaczynaja znikać i nic nie zmieniałam ani proszku ani diety , zupełnie nic!ale nie wazne , na szczeście schodza i oby nie wróciły!

UCZULENIE JUZ SOBIE POSZŁO:)))i nadal nie wiem co je wywołało. Wczoraj zasłyszałam że dobrze jest nasmarowac brzuszek maścia majerankową po kąpieli, to łagodzi kolki-podobno, dzisiaj ide do apteki , bo juz myślałam że pozbyłysmy sie tego dziadostwa bo kolek nie było juz od ponad tygodnia albo i dłużej a tu od przedwczoraj znowu wieczorem po jedzonku pokąpiellowym i z rana:((dzisiaj od 7 do 11 to było apogeum, mała bidulka tak sie wymeczyła:((CZY KTÓRAŚ Z WAS PODAWAŁA HERBATKE Z KOPRU WŁOSKIEGO HIPP???CZY TO DZIAŁA???

UCZULENIE JUZ SOBIE POSZŁO:)))i nadal nie wiem co je wywołało. Wczoraj zasłyszałam że dobrze jest nasmarowac brzuszek maścia majerankową po kąpieli, to łagodzi kolki-podobno, dzisiaj ide do apteki , bo juz myślałam że pozbyłysmy sie tego dziadostwa bo kolek nie było juz od ponad tygodnia albo i dłużej a tu od przedwczoraj znowu wieczorem po jedzonku pokąpiellowym i z rana:((dzisiaj od 7 do 11 to było apogeum, mała bidulka tak sie wymeczyła:((CZY KTÓRAŚ Z WAS PODAWAŁA HERBATKE Z KOPRU WŁOSKIEGO HIPP???CZY TO DZIAŁA???

:baffled::baffled: ja zakupiłam herbatkę HIPP ale o nazwie: wspomagająca trawienie...i nic nie daje!! pierwsze dwa dni zdawałoby się że niby działa ..a tu tragedia..jest coraz gorzej!podaje na zmianę Plantex,Hipp,Bobotic...czopki Viburcol..:no::no:
walkazkolkamicy9.jpg

Ja Sarze psikam po kapieli do noska Sterimarem i klade ja na brzuszek - samo wychodzi :-)

A uczulenie dalej ma. Nie wiem kurde na co to. Juz odstawilam nabial. Mleko modyfikowane ma HA. Kosmetyki dla alergikow, a to swinstwo dalej jest - pojawia sie, znika i znowu pojawia. Najpierw plamki z biala kropeczka, pozniej robia sie z tego czerwone krostki, a na koniec jasnieja i robi sie taki ostry grysik...

reklama
J
A uczulenie dalej ma. Nie wiem kurde na co to. Juz odstawilam nabial. Mleko modyfikowane ma HA. Kosmetyki dla alergikow, a to swinstwo dalej jest - pojawia sie, znika i znowu pojawia. Najpierw plamki z biala kropeczka, pozniej robia sie z tego czerwone krostki, a na koniec jasnieja i robi sie taki ostry grysik...

Sandra, moja mała też to ma- schemat identyczny... byłm nawet z tym u pediatry i podobno mie ma się czym przejmować, z regóły małe dzieci maja tego typu wysypki- i to nawet nie chodzi o to co jesz, czy co stosujesz do pielęgnacji- to po prostu jeszcze nasze hormony. Zaleciła przemywanie buziaczka przegotowaną wodą i w zasadzie to wszystko. Niedługo samo zniknie:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry