reklama

Opieka nad maluszkami

pytia pisze:
Mój łobuziak tez się odkopie, choćbym nie wiem, jak go przykrywała czy owijała. W nocy niby ciepło, ale tak około czwartej nad ranem troszkę chłodniej, a śpimy przy otwartym oknie, coby się nie podusić. Nie wiem, czy mam go w nocy ubierać cieplej. Nóżki ma takie sobie, ale karczek ciepły, więc chyba jest ok. Jakoś zawsze mi się wydaje, że lepiej jak będzie mu troszkę zimniej niż za ciepło.

pytia
nad tym samym się zastanawiałam i doszłam do tych samych wniosków ::) ;D

reklama
U nas Kamil śpi w śpioszku na szelkach, z rozpiętymi nogawkami co by mu chłodniej było bo około 4 chłodniej i jakooś tak nogi miał zimne.

Aniam pisze:
Hih, to Ola widze najzimniej chowana (jesli w te upaly mozna zimno chowac) - w nocy spi tylko w koszulce z krotkim rekawkiem - bez pieluchy, z gola pupa :) i tez spimy przy otwartym oknie, ale jest maksymalnie goraco

Aniam a jak rozwiazujesz problemik siusiania, bo w sumie tez sie zastanawialam nad tym aby tak Lola klasc spac, bo kupke robie dopiero jak wstanie rano ale siusia bardzo duzo bo pamper pelny na maxa, a raczej boje sie aby sie maly nie przeziebil jakby mial spac w tym mokrym. Moze masz jakis patent ;)

Filip śpi ostatnio w samym pampersie, przykryty tetrą. Ja bym nie ryzykowała zostawienia go bez pieluszki - dziewczynki siusiają "pod siebie" a z chłopcami nigdy nic nie wiadomo ;D Wiem z autopsji - ostatnio przy przewijaniu nie zdążyłam założyć papmpera - efekt: zsikany przewijak, ubranko, ja i nawet łóżeczko, które stoi 30 cm obok ;D ;D ;D

catherinka pisze:
Filip śpi ostatnio w samym pampersie, przykryty tetrą. Ja bym nie ryzykowała zostawienia go bez pieluszki - dziewczynki siusiają "pod siebie" a z chłopcami nigdy  nic nie wiadomo  ;D Wiem z autopsji - ostatnio przy przewijaniu nie zdążyłam założyć papmpera - efekt: zsikany przewijak, ubranko, ja i nawet łóżeczko, które stoi 30 cm obok  ;D ;D ;D

skąd ja to znam??? ;D ;D ;D

Tak siusianie na przewijak jest ulubioną czynnością Antka. Robi to bardzo często np. podczas kąpieli zmieniam dwa razy pieluchę flanelową z przewijaka. Ale szczytem było że pewnego dnia Antoś nasikała sobie na twarz - był tak zdziwiony i zainteresowany- nawet nie zapłakał. ;D

uzia tez spi tylko w samym body z krotkim rekawkiem bez skarpetek i bez przykrycia. a jak budzi sie na karmienie ok 4 to zostaje juz ze mna w lozku i dopiero wtedy sie przykrywamy

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry