reklama

optymistycznie starające się

reklama
Basiu, czy to twój pierwszy cykl z duphastonem?? jesli tak, to wszytsko jest normalnie. jak odstawisz Duphaston (progesteron), to jest miesiączka. jesli nawet wczesniej mialas co33 dni, to jka odstawisz duphaston w 25 dniu cyklu, to @ pójdzie za jakeis 3-4 dni. u mnie nawet wczesniej idzie.
w pierwszych miesiącach brania, zwłaszcza jak mialas wydłużone cykle, moższ nei miec owulacji - do czasu az narzucisz organizmowi wlasciwy cykl, moze to potrwac ze 2-3 cykle, ale nie musi:).
szansa na ciąże u kobiety współzyjącej jest zawsze. a to ze dostalas plamienia po odstawieniu duphastonu nei wyklucz ciązy, bo jak odstawials duphaston, to spadł progestreon i stąd plamienie (albo pocżatek @). poczekaj troche, jak sie nie rozkeci, zrób test-jeli wyjdzie dwie krechy, zacznij łukac duphaston bez względu na dzien cyklu. a jak rozkreci sie i bedzie @, licz dni i znowu łukaj duphaston.
ja jak zaczelam go brac, to w pierwszym cyklu dostalam @ zanim odstawilam, okazalo sie za mal dawka dla mnie, teraz biore 1 tabl 2 razy dziennie od 15 dnia. ostatnio dostalam @ juz w 26 dniu cyklu, ale cierpliwie biore i mam nadzieje ze sei unormuje. diore tez bromergon, ale cała tabl, bo jedna niestety nie daje rady z moja prolaktyna ::)
nie wiem czy robilas badania hormonalne, jak nei to moze powinnas zrobic zanim zaczniesz na dobre łykac.

Elżbietko! Staramy sięod stycznia a mąż sam chciał iść na badania i poszedł. Od gina tylko przyniosłam namiary na laboratorium. Odebrałam dziś swoje wyniki i wg tego co tam napisali wszystko w normie. Tyle dobrego. Zobaczymy jak wyjdzie progeteron i co powie lekarz. To niestety jeszcze za dwa tygodnie! Jak ja to wytrzymam...

Witajcie :)
Ja niestety w piątek niczego się nie dowiem :( Dzisiaj dostałam @. Brzuch mnie boli jak diabli, nastrój mam mocno deszczowy - przynajmniej na dworze też pada... Oj, postękam sobie dzisiaj... W sumie to chyba dobrze, że @ sama przyszła, ale do diaska nie mogła przyjść 2 dni wcześniej?? Nie kłułabym się a w piątek od razu bym poszła do gina. A tak muszę czekać przynajmniej 5 dni... Wyć się chce...

Dzięki Magdalenko... Ja nawet nie płaczę - jestem jak chmura gradowa w depresji... Martwię się, co mogło spowodować 43 dniowy cykl... Suwaczek pokazuje owulację za 23 dni!!! Niektóre kobiety mają takie cykle... Przecież to WIECZNOŚĆ... I brzusio mnie boli...

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry