reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Paplanina

ale super Pajola. też bym tak chciała ale u nas nie ma takiego basenu. jest jeden dla dorosłych podobno mały i płytki...phiii...może kiedyś pojeździmy do Grodziska, Pruszkowa lub Wawy...

reklama
Ale wam fajnie że na basenie byliście:-) ja męża namawiam juz z miesiac jak nie wiecej żeby z Zuzia pojechać, co prawda nie ma takich specjalnych zajęć dla maluchów ale samemu też mozna ją zabawić.I w Oleśnicy taki fajny park wodny jest, muszę go w koncu przekonać. A mam pytanie jakie pieluchy na basen kupiłaś?Bo wiem że trzeba mieć specjalne do pływania.

Huggies little swimmers, co prawda są od 7 kg a Kamyk waży 6400 ale są ok. No trzeba mieć specjalne pieluchy. Nawet nie wiem czy są jakieś inne my zwykłych też używamy Huggies.

ja też używam Huggies, są fajne takie miękkie i pupka faktycznie jest długo sucha. Jak od 7 kg to będą dobre na Zuzkę, nasz klocuszek juz 8,200 waży,jest co nosić:))
A tak wogóle z innej beczki, jak przygotowania do świat?

Co do proszków - to ja już Oliwce piorę w zwykłym, "dorosłym" proszku (ostatnio parę razy w E i raz w Dosi) i nic jej nie jest.Z tym, że włączam super płukanie podczas prania i po praniu jeszcze raz włączam płukanie.Ale żadnych plam, wysypek, krostek - nie ma :-)
A na święta nic nie muszę robić, bo w pierwszy dzień świąt idziemy do mojego ojca, a w drugi na ślub i wesele mojej kumpeli :tak:

A my mieliśmy zaproszenie do teściów do Anglii, ale na 3 dni nie chce mi się z Małą takiej wyprawy organizować. Zostajemy więc w domu i tutaj niestety, nie czuje się tak świąt jak w Polsce. Może jutro wybierzemy się do Rotterdamu do polskiego kościoła, ale to się zobaczy...niby w sklepach są jaja i inne gadżety, ale właśnie, to tylko gadżety i strojenie dom u, a nie prawdziwe święta jak w Polsce:-( Takie są "uroki" mieszkania za granicą.

Witamy!
Troche nas nie było (mama sie szkoli i pracuje i brrr ni e ma czasu;-) )ale pozstaramy sie wpadac na forum bo sie stesknilismy straaasznie.....zaległosci postaramy sie nadrobic- ale po Swietach bo chrzciny mamy w ndz i straszny natłok spraw....byle do po swiat - tak sobie powtarzam- i sie wszytko unormuje- ja juz nie bede wyjezdzac i moich samych zostawiac- choc musze przyznac ze radzili sobie swietnie....a nie było mnie prawie 2 tyg- alez ja sie steskniłam z aSara.....ojej...a juz taka duza z niej panna...w watku ze zdj wkleje fotki- tak ze baardzo pozdrawiamy- witamy nowe mamusie i ich malenstwa(bo widze po nickach ze sa nowi)CAŁUSY WIOSENNE- SARA Z MAMA:-) :-) :-)

Jeśli chodzi o święta, to my jesteśmy całą rodziną (bo nawet kotka) na "występach rodzinnych" u jedenej babci i razem jedziemy na śniadanie do cioci, tam przyjedzie druga babcia i pojedziemy na obiad do prababci, więc totalnie nic nie muszę robić. Odbijam sobie Boże Narodzenie i chrzciny, które robiliśmy wtedy w domu dla 10 osób.

reklama
Meggi witaj po dłuższej nieobecności! zaglądaj teraz częściej do nas:-)

My w święta jedziemy do babci,prababci i pradziadzia i kompletnie nic nie robie:-D nawet teściowa podesłała mi dzisiaj placki i wszystko do święconki więc luzik...tylko cieszyć się mężusiem w dni wolne:tak:

Do góry