• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Parwowirus b19, poronienie w 12tc

ladyjane95

Fanka BB :)
Witam dziewczyny, niestety w bardzo trudnym dla mnie czasie. 06/05 pojechałam na wizytę kontrolną i niestety na usg wykazało, że serduszko mojego aniołka przestało bić. Po szpitalu jakoś powoli dochodzę do siebie, ale martwi mnie jedna rzecz. Otóż mój ginekolog zapytał mnie czy w ostatnim czasie nie byłam przeziębiona, bo ewidentnie po płodzie było widać, że zabiła je jakaś infekcja wirusowa, Odpowiedziałam zgodnie z prawdą, że nie, a później dostałam skierowanie na badania obecności parwowirusa b19. Czy któraś z Was miała do czynienia z czymś takim? Niestety, przeszukałam dość dużo stron i nie znalazłam niczego, badania zrobiłam, ale na wynik muszę czekać 21 dni. Z góry dziękuję za pomoc.

reklama
reklama
Ja nie sądzę żeby zwykłe przeziębienie spowodowało poronienie , ja w 1 trymestrze byłam przeziębiona i miałam opryszczkę ,oczywiście nie 1 raz w życiu , i nic złego się nie stało , a wiadome jest że w 1 trymestrze organizm jest podatny na choroby, uważam że po prostu stało się jak u mnie i wielu innych kobiet

Nie chodzi o zwykle przeziebienie a o wirusa groznego dla plodu ktory daje OBJAWY przeziebienia.
Ja nie sądzę żeby zwykłe przeziębienie spowodowało poronienie , ja w 1 trymestrze byłam przeziębiona i miałam opryszczkę ,oczywiście nie 1 raz w życiu , i nic złego się nie stało , a wiadome jest że w 1 trymestrze organizm jest podatny na choroby, uważam że po prostu stało się jak u mnie i wielu innych kobiet

reklama
W sumie nie wiem kiedu dokładnie się zaraża, ale na poloznictwie zamknęli mnie w izolatce... Mój mąż nie robił, bo skoro ja nabyłam przeciwciała to już drugi raz mi nic nie zrobi.
A jeśli mogę spytać, w którym tygodniu to się stało? U mnie 12, podali mi tabletki, które nie podziałały i skończyło się łyżeczkowaniem, którego skutki niestety odczuwam do dziś i zastanawiam się jaki to będzie miało wpływ na przetrwanie tego całego wirusa ewentualnie.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry