• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Patryk - 27 HBD - 700gram - 33cm - 4 APG.

reklama
Hej!
Wizyta dzisiejsza przebiegła w miarę spokojnie (a raczej dwie wizyty :) )
Rozmawiałam z lekarzem... wykryto w końcu jakie bakterie zaatakowały płuca Patryka, a mianowicie PAŁECZKA GRAM UJEMNA. Czy ktoś z Was może mi coś powiedzieć na ten temat? może u któregoś z Waszych dzieci też to kiedyś wykryto? Dostaje silne antybiotyki i lekarz powiedział że za około 4, 5 dni powinien wyzdrowieć i wtedy powinien poprawić się Patryka oddech. Waga 2,212
Buziaki dla Was i dziękuję, że ze mną jesteście.

Ainhoa to wszystko zależy jak będzie wyglądał jego oddech i saturacja po wyzdrowieniu i odłączeniu od respiratora...

KOLEJNE WIEŚCI:
waga: 2,280
wzrost: 47cm
retinopatia: nadal utrzymuje się na wysokości I stopnia (ważne że nie postępuje)
jeśli chodzi o płucka to nadal tak samo jak wczoraj, dopiero 3 dzień antybiotyk więc czekamy!

kachha87, widziałam, że dałaś na wątek sierpniowy zdjęcia Patryka, ja się na wcześniakach nie znam, ale oczywiście jestem z Wami całym sercem, i zastanawia mnie co za pomarańczowe kółko ma Patryś w buzi? To jakiś dziwny rodzaj smoka?? Co u Was??

A teraz oglądałam zdjęcia z aguagu, jaki on już duży:)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry