reklama

Październik 2008

Witam i ja - przepraszam, ale jakoś nie mam czasu.
Siadam do kompa i przeglądam pocztę, NK i jeszcze troszkę innych spraw a tu jak chce wejść to Sebuś się budzi i .... niestety.

Więc dziś mam troszkę czasu, ale poczytam co u was później.

Wczoraj miałam wielkie sprzątanie w domku - no i w tygodniu też już na całego jadę z tym wszystkim.
W końcu pozostało 1,5 tygodnia do świąt :szok:
Acha no i mam w planach pieczenie pierniczków - jeśli chcecie to wkleję przepis - prosty i bardzo szybko się robi.

Mój skarb kończy we wtorek już 2 miesiące - ależ zleciało.
Zaczyna sobie gruchać jak gołąbek, jak wkładam do łóżeczka i włączam karuzelę, to macha łapkami i nóżkami i śmieje się.
A wczoraj pierwszy raz zaśmiał się w głos - oj mieliśmy ubaw z mężem.

Uciekam już bo coś kwęka mój skarbek.

reklama
Ania pije bardzo dużo, przystawiam dosłownie co 30 minut, ale on i tak wycyckuje mnie

A ja się całkowicie rozchorowałam, mam zawolone gardło i zaczyna mi schodzić na oskrzela, katar i zawalone zatoki, byle maly nie zlapał. Ja dziś poleżałam do 12 w łóżku, naszczęście Kamilek jak nigdy pospał, teraz M poszedł z małym na spacer a ja szybko opgarnełam mieszkanie i padam.

Cześć
Domi wow! świetne, dzięki :-):tak:
i ja dziś chętnie spałabym cały dzień, młody wczoraj ładnie w dzień pospał, a w nocy urządził nam jazdę bez trzymanki:rofl2::crazy: do północy spał (za to my nie :zawstydzona/y:) a po północy się zaczęło :dry:

Magdziunia, i ja zaczęłam porządki świąteczne, pewnego dnia uspiłam Szymka, ledwie ściągnełam firanki z okien i wzięłam szmate do rąk, a on w ryk:baffled: no i tak biegałam do niego co chwila wtykać smoka, między jednym, a drugim zmoczeniem szmaty:wściekła/y:

Maciek spał pieknie cała nockę, nawet mu się nie chciało buzi otwierać na jedzenie, mimo, że dawał znać iż jest głodny, czyli chrząkał przez sen (ten typ tak ma, nie płacze tylko chrząka :-p, no chyba, ze ktos długo nie reaguje, wtedy jest krzyk). Dzis cały dzień też podsypia. Obudzi się, zje, godzinka aktywności i odlatuje. Próbowałam go przetrzymać, żeby zachować 3 godz przerwę jedzeniową (staramy się żyć 3 godz rytmem jedzonko, zabawa, sen) ale nie da się. W końcu musi kiedyś odespać te swoje bezsenne szaleństwa. Ale boje się co też będzie robił w nocy, jak się teraz wyśpi... :eek:
A poniżej zdjęcia wczorajsze - Młodemu stuknęły 2 miesiace :szok: kiedy to zleciało:szok: jeszcze tak niedawno w ciąży chodziłam...

Załączniki

• M10.JPG
    M10.JPG
    54 KB · Wyświetleń: 38
  • M11.JPG
    M11.JPG
    45,6 KB · Wyświetleń: 39
Witam
ja po wczorajsze imprezce z kolezanka taka ledwo zywa jestem...troszke zaszalalysmy i w domu bylam po 24.na szczescie Rafal spal do 4 wiec zdazylam troszke ochlonac;-)C nie bylo bo nie przyjechal bo byl jeszcze nietrzezwy po piatkowej imprezie pozegnalnej w firmie:-Da tej jego laski na szczescie nie bylo wiec wieczor udany byl.tylko jednak troszke za duzo wypilam bo taki helikopter mialam w lozku ze zasnac nie moglam:-Dsami alkoholicy...;-)
dzisiaj spacerek dobrze mi zrobil.wywitrzylam sie.ale zimno tutaj ze hoho..:baffled:wieje strasznie.
Trina pozazdroscic nocki tylko
Wanilia nameczyliscie sie biedaki
Partycja zdrowka zycze!!!
Magdziunia wrzuc przepis- chetnie skorzystam bo mam ochote na pierniczki
Magda i Dorotka waszym skarbom tez zdrowia zycze.

Kaka, minisia cudne kartki :-)
zdrówka życzę wszystkim przeziębionym maluchom
dorotka tak jak pisze Magdasf w domku tanim kosztem też można stworzyc fajne zabaweczki
Magdasf wg mnie to czytanie maluchom to świetny pomysł
Ja od kilku dni czytam codziennie wierszyki Brzechwy i takie krótkie rymowanki i mam wrażenie że Iga to uwielbia, wpatruje się we mnie, puszcza uśmiechy, dziś jeden z odgłosami :-) I lubi też jak powtarzam seriami sylaby ga ga ga, pa pa pa itd., zawieszając na końcu głos, otwiera dziobek i rusza usteczkami, czsem jakieś aaa lub gg usłyszę jakby chciała powtarzac.
blond fajnie że sobie wczoraj zaszalałaś w pubie :-) najgorsze to kołowanie w głowie jak się człowiek położy do łóżka po imprezce ;-)
ja na razie tylko na małą lampkę wina co sobotę mogę sobie pozwolic ale jak skończę karmic to nieźle zaszaleję :tak:
trina współczuję rwy, ja ostatnie trzy tygodnie ciąży się z nią przemęczyłam ,na razie mam spokój
Widzę że niektóre z maluszków też nie chcą za szybko zasnąc. Iga od około 2 tygodni zasypia koło 1 w nocy i wstaje koło 11 z dwiema przerwami na karmienie i za nic nie możemy jej przestawic godzin. W dzień ma też stałe godziny snu i spaceru. Próbowaliśmy za radą pediatry przesunąc kąpiel na wcześniejszą godzinę ale to nic nie zmieniło, zasypia o 1 i koniec :baffled: Na szczęście nie jest przy tym marudna ani płaczliwa ale wolałabym żeby się jej wszystko o trzy godziny do tyłu cofnęło :-)
Wczoraj dopiero pierwszy raz zostawiłam małą z moimi chłopakami i udałam się na fascynujące :rofl2: spotkanie z dentystą. Martwiłam się trochę ale uśpili małą w foteliku i byli happy :-)

melduje sie ze zyje.
Ja juz trzecia noc z rzedu praktycznie nie spie:baffled: mały to wulkan energii ktory testuje ile dam rade:baffled::baffled::baffled: wytrzymac jeszcze:nerd:. Jak bede miała czas to bede wpadac buzka

Witam z ranka! ale tu pustki no no;-)

Czarna to ci wspolczuje myslelam ze po tym mleku bedzie spal ladnie :baffled: co on tak ci placze czy poprostu nie spi???
Kurcze to maja lala aniolem jest w dzien troszke marudzi ale od 22 to juz jej nie ma do 8 rana.

reklama
Hej.

Mi się udało wczoraj przetrzymać moją pannice od 19stej do 22giej i dzięki temu spała jak suseł;-) Cięzko ją było zagadywac jak jej juz się oczy kleiły ale wiedziałam że po cąłym dniu drzemania będzie akcja w nocy. Dopiero po 9tej robiliśmy jej kąpiel, potem flacha i o 22 już spała;-)

M wczoraj chciał żebyśmy na cąły dzien zawieźli małą do babci zebysmy odpoczeli. Ja się nie zgodziłam. Mama cały tydzien opiekuje się 3 wnukami to niech ma wytchniecie w weekend no i M był na mnie zły....bo juz podgadał mame i sie zgodziła. Ale co miała powiedziec, że wnuczki nie chce...moja mama by tak nie umiała - znam ją.

Minisia nie pochwaliłas sie choinką.

Mi jeszcze została kuchnia do wysprzątania i koniec z porządkami światecznymi. Moze dzisiaj uda mi sie ją zrobic;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry