reklama

Październik 2008

reklama
ja dziś ustaliłam z mamą i teściową kto co kupuje i przygotowuje i okazało się że dla mnie nie zostało wiele :-) zmartwiona nie jestem ;-)
u nas też od wczoraj choinka i u Seby w pokoju migające światełka przyciągają wzrok Igi, kilka minut leży i się przygląda
ja też muszę się przyznac że mała śpi z nami przynajmniej pół nocy, ale mi to wcale nie przeszkadza, chociaż wiem że to błąd i obiecałam sobie wcześniej że tak nie będzie :tak:
Ula dobrze że odparzenia się zmniejszyły, u nas też znaczna poprawa, wietrzę pupcię przy każdej pieluszce i zdaje się że te dwie kąpiele w krochmalu pomogły

Hej,
My też musimy się dziś określić co robimy - a ja nadal nie wiem...:-( Byle coś co się szybko robi!

Dziś trochę połaziłyśmy - kupiłam wreszcie stojak do choinki, bo nadal stoi na balkonie i moknie. Wpadłam też do apteki po wit. D i krem Emolium do buzi dla Mariki (może jej pomoże na te malutkie krosteczki).

My jak po spacerze wróciłyśmy to Marika śpi od 14.00. :-) Obudziła się na chwilę, polulałam i zasnęła. Teraz ją przez sen nakarmiłam (pierwszy raz tak), bo za długą przerwę sobie zrobiła. Śpi dalej... nie chce myśleć co będzie wieczorem (bo ostatnio zaczęła zasypiać koło 2 w nocy :szok:)... ale mam czas coś porobić. Piorę, sprzątam, zjadłam coś na szybko i przygotowuję się do wyjazdu na święta. Trochę nam się zmieniły plany. Jedziemy rano w wigilię i wracamy następnego dnia z teściową. Ona jeszcze nie widziała wnuczki, więc trochę u nas posiedzi. Zajmie się Małą, a my będziemy mieć trochę czasu dla siebie (bo ostatnio nam go brakuje).

Ale spokoj....czasami po 3 godzinach mialam 3 strony do czytania a ostatnimi czasy nie mam zadnych zaleglosci.
Mlody caly dzien sciemnia ze spi....zamyka oczka ja zaczynam cos robic wtedy sie budzi:-)bestia mala;-)
czekam na jacka bo musimy dzis z zosia upiec te obiecane ciasteczka. Troche mnie to wkurza ze ciagle daja mu jakas dodatkowa robote, zeby chociaz za te nadgodziny jakos zaplacili...dostal propozycje pracy na miejscu tu w lodzi, ale nie chce zeby kolejny raz zmienial prace, w tej jest dobrze ze ma firmowy samochod (odpada paliwo), telefon, laptop i internet no i w sumie moze troche decydowac w ktorych godzinach pracuje tzn kiedy zaczyna prace, ale jak zaczynaja go wykorzystywac to szlag mnie trafia bo on nie umie odmowic i siedzi po 14 godzin w tej robocie. mam nadzieje ze jutro bedzie wczesniej bo w nocy sklepy zamkniete a musze zrobic jedzeniowe zakupy....Coz cale zycie tak jest, cos za cos...

czesc dziewczyny juz jestesmy w domku :tak:
KATE I KAKA dzieki za przekazywanie wiesci odemnie.
Dziewczyny dziekuje za wszystkie eski i za wielka troske ja nie wiem co bym bez was zrobila DZIEKUJE WAM BARDZO :tak:

Dzis przed wyjsciem Oliwia miala dozylnie dostac kolejna dawke antybiotyku przez wenflon ale lek ciezko jej szedl i wenflon trzebabylo zminic Juz 2 miala jeden w raczke a drugi na stopce i dzis wkuwali sie jej 5 razy wiem bo bylam caly czas przy niej i sie nie wkuly tzn kuly ja za kazdym razem ale zyly pekaly i wyszlysmy bez wenflonu Tego antybiotyku doustnie nie dostanie bo jest zamala a musi go dostawac i jedziemy zas tam na 20 i zas ja beda kuly Dziewczyny te ktore to teraz przeczytaja PROSZE 3 MAJCIE MOCNO KCIUKI O 20 MYSLCIE O NIEJ PRZEZ KILKA MINUT POMODLCIE SIE ABY TERAZ SZYBKO I SPRAWNIE TO JEJ POSZLO mowie wam jaka biedna tak strasznie plakala Ja za pierszym razem jak dawali jej do stopki to z poczatku nie bylo mnie przy niej ale jak slyszalam jak sarasznie ona placze to wparowalalm tam i bylam z nia a dzis od poczatku bylam z nia Mam nadzieje ze teraz tez mi pozwpla :tak:Kurde jak ja sie tym stresuje i sie strasznie boje BIEDNE TEW MOJE MALENSTWO :baffled::-(:-(:-(dZIS JEDZIE ZE MNA KOLEGA TEN CO NAS PRZYWIZL a JUTRO O 8 RANO ZAGADALAM SASIADA Z GORY I ZAS ZAWIEZIE I CZASEM TEZ NAM POMOZE KILKA RAZY NAS ZAWIEZIE :tak:

Dziewczyny ja tak grupowo dzekuje wam bardzo za wszystkie paczki za kazdy prezent dla oliwi jestescie kochane dziekuje strasznie na was bardziej moge liczyc niz na rodzine dziekuje kazdej z osobna ze jestescie takie kochane i dobre nie wiem jakimi slowami i jak mam podziekowac niech Bog wam to wszystko wynagrodzi a Oliwia jest cala szczesliwa ze ma teraz tyle fajnych rzeczy sama bym jej tego nie kupia

dziekuje :-)

kate ja na te krostki małego mam smarować sudocremem cienko, a po 20 min exomegą (tylko ze ona kosztuje 60 zł) dziś dopiero doszla do apteki, więc jeszcze za wcześnie na efekty, i przemywać malemu buzie w wywarze z owsa
dorotka kciuki trzymałam

Witam my po okuliście i tylko potwierdził to co podejrzewał pediatra, a czego ja się bałam, zatkany kanalik nosowo-łzowy- narazie Biodacyna, potem inny antybiotyk i albo mamy czekać, bo jest szansa ze ustąpi samo, albo przetykanie jak będzie żle- już mi się płakać chce jak pomyśle co go czeka. Ide się kąpać bo mały śpi po 2 cycach

Cześć dziewczyny

Ja ostatnio bardzo rzadko tu zaglądam ale na nic nie mam czasu. Dopiero dziś byłam na prezentowych zakupach a przede mną jeszcze sprzątanie i gotowanie. Mamy problemy z chrztem małego bo u nas chrzczą tylko w niedzielę a cała rodzina z daleka. Próbuję załatwić chrzest w innym miejscu.

Dorotko trzyma kciuki za Ciebie i Oliwkę. Wiem co przechodzicie bo Kacperek na dzień dobry miał zapalenie płuc i wiem co to znaczy welfrony i kłucia. Siedziałam i płakałam razem z nim.

Wszystkim Życzę WESOŁYCH ŚWIĄT bo nie wiem czy uda mi się tu jeszcze zajrzeć.

Załączniki

• c9aeae1ec6.jpeg
    c9aeae1ec6.jpeg
    3,3 KB · Wyświetleń: 107
Dziewczyny udalo sie za pierwszym razem :tak:Wzieli mi ja i nie pozwolili mi isc z oliwia Jak slyszalam jak ona placze to soedzialam na korytarzu i plakalam razem z nia :-(BIEDNA MOJA MALUTKA TAK STRASZNIE SIE NACIERPIALA :-(na szczescie szybki mi ja oddali i moglam juz ja uspokojic.
Poczytalam was tak pobierznie i chyba nie nadrobie wszytskiego :baffled:
AGAMIR jak zdrowko ???????
MINISIA widze ze twoj wyjezdza do ANGLI wiem jak ci ciezko Wiem ze bedziesz tesknic ale jestes bardzo dzielna i musisz dac rade a nawpewno los sie usmiechnie pozniej i bedziecie razem szczesliwi Najgorsza to ta rozloka i tesknota :-(

Ja polozylam mala do lozerzka i sama zasypia Tak zasypiala w szpitalu Wogole tam sie zmienila jak nie to dziecko Dzis juz w domu byla bardziej marudna ale to moze przez to ze sie tak dzis biedna wycierpiala :-(Przemeblowamysmy z mama ze lozeczko mam zaraz kolo lozka bo w szpitalu jej lozeczkiem podjezdzalam do mojego i mialam ja zaraz kolo siebie :tak:IDE spac Jutro na 7,30 jestem umowiona z sasiadem ze nas zawiezie :tak:

Dziekuje wam bardzo za troske JA WAM CHYBA ZA KAZDYM TERAZ POSTEM BEDE ZA WSIO DZIEKOWALA jestescie takie kochane i dobre wszytskie :tak:
DOBREJ NOCKI

reklama
Acha to bylo a raczej nadal jest ZAPALENIE PLUC :-(
A leki podawali jej od razu juz na pluca bo osluchowo bylo z nia bardzo zle ale juz jest lepiej :-) i ja tez widze ze lepiej sie niunia czuje :-)A na usg nerek mam isc do swojej poradni Mam nadzieje ze z ta jedna nerka sie polepszy

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry