reklama

Październik 2008

Hey Mamuśki!
U nas noc spacerowa. Radek spał u siebie, a ja, M. i Jula w salonie :sorry: Więc chodziłam jak lunatyk do swego Bąbla, nad ranem skapitulowałam i położyłam się z nim:laugh2:. W planach jak zawsze działeczka. A jak spadnie śnieg (bo synoptycy zapowiadają na Mazurach), to wyciągniemy Julce sanki, a z tyłu za domem mamy zajeb...ą górkę :tak::laugh2: Ja c.d. szpadlowania i tarczowania z piachem :cool2: Potem sie odezwę. Miłego dnia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
3923750646_30f8973e61.jpg

reklama
fajnie że u was ma być śnieg, u nas od godziny deszcz ze śniegiem pada i chlapa się robi
magdziunia cztery 2, dwie 4, dwie 5 a reszta trójki na półrocze, ogółem nieciekawie ale na tle klasy całkiem dobrze :eek: bo prawie nie ma dzieciaka bez jedynki, ja nie wiem im chyba na przyszłości nie zależy. No to chyba wymarzonego prezentu nie będzie i jeszcze parę zmian muszę wprowadzić. Zachowanie przynajmniej bardzo dobre i frekwencja super :cool2:
minisia mój komp jeszcze tygodnia nie ma a już głupieje, wariat jeden ;-) a jak kliknę na ten suwaczek to otworzyła się strona imikimi ze zdjęciem Weronisi
anula też się zastanawiam często gdzie sprawiedliwość? w przypadku dzieci zwłaszcza :-(

Mirabelka mysle ze to nowa szkola, nowi nauczyciele, nowe srodowisko i stres z tym zwiazany...chociaz i tak jak na chlopaka to nie najgorzej;-):-D No i daj mu ten wymarzony prezent z zastrzezeniem ze jak nie bedzie poprawy to zabierzesz:tak:

Właśnie przeglądam stare rzeczy Kacperka i oddzielam te co zostają i te do sprzedania i najchętniej wszystkie bym zostawiła. Jakoś tak mi sentymentalnie i smutno się zrobiło że to już wszystko za nami. Większa mi kupka została z tymi co zostają a plan był inny więc jeszcze raz muszę przejrzeć. :sorry:

ale to już druga klasa, w pierwszej to sobie jeszcze tak tłumaczyłam :-) w prezencie ma być karabin do tych jego strzelanek ASG, ja to bym uległa i mu kupiła tylko nie wiem co T. na to
a i 2 z religii :confused2: dźwiga tą biblię na każdą lekcję i d..a ;-) poszłam wczoraj do katechetki i dzis ma poprawiać sprawdzian i jeszcze zeszytu nie oceniała

ale to już druga klasa, w pierwszej to sobie jeszcze tak tłumaczyłam :-) w prezencie ma być karabin do tych jego strzelanek ASG, ja to bym uległa i mu kupiła tylko nie wiem co T. na to
a i 2 z religii :confused2: dźwiga tą biblię na każdą lekcję i d..a ;-) poszłam wczoraj do katechetki i dzis ma poprawiać sprawdzian i jeszcze zeszytu nie oceniała

Dla mnie wogole jest przegieciem ocenianie religii...ja bym machnela akurat na to reka, a z jakich przedmiotow ma te 2?? No i ja tam pamietam jaka bylam w szkole;-) Tylko u mnie oceny byly dobre a gorzej z zachowaniem:rofl2: Dajcie mu ultimatum, jak zobaczy ze potraktujecie go jak doroslego moze bardziej sie bedzie staral, moze jak zoabczy jaki to fajny prezent nie bedzie chcial go oddac (dajcie takie ultimatum dobre oceny=karabin do strzelanek;-)) Powiem ci ze i tak masz malo problemow z nim jak na ten wiek:tak:

Witajcie.
I znów mi smutno - przeczytałam co u dziewczyn w szpitalu i .... wiadomo.

Mirella to nie jest jeszcze tragicznie - może faktycznie na drugie półrocze poprawi się.
Poza tym koniec semestru to połowa stycznia (przynajmniej u nas, bo nie pamiętam kiedy u Was ferie wypadają).

Marma ja też już robiłam takie dwa podejścia i rzeczy jak na razie leżą w workach :confused2: szkoda mi trochę, bo chciałabym jeszcze drugie dziecko mieć.
Najchętniej to dziewczynkę, bo mam śliczną czerwoną sukienusię i za nic w świecie nie oddam jej.
Dostałam ją po córci mojej siostry - była założona może z raz.
Jest przepiękna.

Gosiu babeczki wyglądają znakomicie - mniam, mniam.

A ja się opycham mandarynkami - kupiłam, bo chodziły za mną od paru dni :-p

Dziś w pracy z dzieciakami ubierałam choinkę - oj już doczekać się nie mogę jak naszą w domu ubierzemy.
Tylko dylemat czy kupić maleńką i postawić na komodzie czy zabierać się za tą dużą naszą 2,5 metrową hehehhehe :eek:

Co do śniegu to ja już w nic nie wierzę - jak spadnie to będzie fajnie.
Poza tym w jednych prognozach zapowiadają białe święta a w drugich iście jesienne :eek::-(

A tak apropo tego, to mnie koleżanka nabrała dziś - bo z samego rana powiedziała, że wczoraj śniego spadł ... Ja :szok: oczy bo dziś ani śladu a ona, że to spadł Śnieg z roweru (facet jakiś ma tak na nazwisko) :-D:-p
Żartownisia z niej - ale dobrze przynajmniej człowiek się pośmiał troszkę.

Magda no fakt, odpukać problemów mało (czyżby wszystko przed nami dopiero? ;-)) tylko leń, leń, i leń. No ale też prawda taka że jak Seba był jeszcze sam, to ja pomimo pracy znajdywałam czas żeby mu sprawdzić lekcje, przepytać itd. a teraz pomimo że w domu siedzę to skupiłam się na małej i jest jak jest. Ale jutro ustalamy nowe zasady i na koniec roku musi być lepiej ;-) A katechetki to sorry ale przynajmniej te z którymi Seba mial lekcje, (a łącznie z podst. to cztery i jedna w rodzinie u mnie) trochę nawiedzone :rofl2:
nawet rozmawia się z nimi dziwnie
a 2 ma jeszcze z WOS-u, historii, biologi i z chemii jak poprawi sprawdzian będzie 3
magdziunia u nas 4 stycznia ostateczne oceny, ferie nawet nie wiem kiedy. A sukienusi nie oddawaj :tak:
M.Maksa zapomnialam wcześniej napisać, takie zajęcia mi się marzą po nowym roku, już się orientowałam gdzie najbliżej mam. Ja to mam taki problem że nie mam wśród znajomych dzieci w weiku Igi i to będzie fajne rozwiązanie, zanim zaczną się ładniejsze dni i kontakt z dzieciakami na placu zabaw np.

reklama
Już nie mogę się doczekać jak wezmę bąbla na sanki :-D

Ja też, ja też!

Katecheci są dziwni, więc tym się nie przejmój :-)

U nas kolejna noc super, w osobnych pokojach.
Spała 12h i tylko 2 razy była "mała interwencja" pt. piciu-piciu :-)
Od razu świat nabiera kolorów.

My po spacerku i kawce u dziadków.
Iza dosypia w wózku.
Zaraz idziemy do drugiej babci na ruskie pierogi :tak:

Dlaczego wszystkim ludziom na ulicy wydaje się,
że nie umiem zadbać o własne dziecko i je wyziębiam???
Nosz cholera jasna, jak im zimno w dupę niech się ubiorą
a od mojej Królewny wara! :wściekła/y:

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry