reklama

Październik 2008

Cześć dziewczyny

No ja po weekendowych zajęciach trochę zmęczona bo zaliczenia się zaczęły. Na dodatek przyjechał mój "ukochany" teściu z córką mojego M i niestety zostaje do wieczora.....:wściekła/y: No ale choć tyle z tego że zabrał dzieciarnie na sanki a ja mam chwilkę żeby napić się herbaty.

Jutro wielki wypad w góry i wrócimy dopiero w niedziele, tak więc raczej udzielać się nie będę. Sorki ale nie poczytam was za bardzo ale muszę przygotować wszystko puki potworków niema bo potem będzie chaos.

reklama
To u nas nie ma problemu, jak np. jak dzis jest paroweczka na sniadanie to mlody sam sobe ladnie je:tak: krojemu tylko na kawalki a on sobie "moczy" w ketchupie i szamie;-) zup nigdy w zasadzie nie robilam na typowe papki zawsze jakies chociaz male grudki mial, moze powoli,powoli nauczy sie jesc kawaleczki.
A moze pokroj mu kanapke na male kawalki i niech sam sobie do buziuchny wklada:tak:

Tez robie takie papki zje makoron kluseczki lane drobno pokrojone miesko ale kanapka nie mam mowy dawał nie chce o parówce nie ma mowy . Alergolog pwiedział ze mam wprowadzac mu nowosci ale nie majonezy ketchupy musztardy

hej dziewczyny :-)
ale nas zasypało
Magda to Was wczoraj przegonili po lekarzach
my też wczoraj na dyżurze lekarskim wylądowaliśmy
sorry że tu spytam ,ale więcej dziewczyn czyta główny, Iga zdarła sobie parę dni temu bródkę podczas szaleństw, potem poprawiła i w sobotę podeszło jej ropą a wieczorem obok oraz na klatce, na policzku i czole wyszły takie pęcherzyki, które pękły i zostały ranki, lekarz wczoraj stwierdził że to zakażenie bakteryjne i przpisał Triderm, ale dopiero w domu czytam że na twarz nie wolno stosować i w nocy wyszło jeszcze koło cipuchy, musiałam ręcznikiem pewnie przenieść czy jakoś, ale tam też czytam że nie wolno smarować. Macie jakieś doświadczenia z tą maścią? Do mojej lekarki nie mogę się dodzwonić na razie

U nas parowa bez ketchupu nie ma najmniejszych szans:-D Poza tym dobry ketchup nie jest zly;-) Agamir a moze jak bedziesz miala jakas pomoc, to rozloz jakis wielki recznik niech tam sobie Antos usiadzie i daj mu jakas nowosc zeby sam zjadl a co za tym idzie nabrudzil;-).
Stas nie chce zebym mu chleb dawala, sam wezmie w raczke i chodzi i gryzie, a ja zanim ze szmata zeby wszystko nie bylo ubabrane:tak:ale przynajmniej wiem ze zje, bo brak mi cierpliwosci na to zeby sie z nim silowac aby siedzial i jadl:sorry2:

Noi ostatnio u nas kroluja kopytka z sosem i miecho, jak widzi to poprostu jest krzyk, nawet jak wlasnie skonczyl jesc to wcina kopytka az mu sieuszy trzesa:-D

I musze sie chyba pochwalic, nie wiem czy nie za wczesnie, ale stas juz druga nocke zasypial bez smoczka:tak: w nocy jeszcze mu daje, ale to sukces ze mlody sam wyciaga dydka i nam daje, wala sie po lozku i zasypia bez niego:tak:

Mirabelka nie znam tez masci, ale stas np. bierze lekarstwa czasami dla dzieci od 6 roku zycia, mniejsze dawki o wiele ale zawsze...moze dzisiaj do osrodka sie przejdz, tez bym chyba wolala jeszcze raz sprawdzic co i jak.

Ostatnia edycja:
agamir mój czasami tez chlebem pluje, ale z góry wszystko wybierze
mirabelk maść z antybiotykiem, bardzo łagodne są te do oczy, ale to może coś innego jest przyczyną??
magda gratulacje

Witam się po weekendzie :-) byliśmy u rodziców i zaraz zobacze ile naprodukowałyście ;-) Mały juz prawie katarku nie ma, ja też nie. Za to wczoraj cały dzien miał biegunkę. Kupiłam mu orsalit ale za nic w świecie nie chciał tego tknąć. (a propo co dajecie bąblom na rzadkie kupki?) . Ja trochę sobie w weeknd odpoczęłam i spotkałam sie z mają psiapsiółką której mi tu bardzo brakuuje.
A dziś wyspana jestem bo Mały spał 11 godzin bez przerwy!! Szok :-) Kochany Syneczek :-) zmykam Was poczytać.papa.

hej dziewczyny :-)
ale nas zasypało
Magda to Was wczoraj przegonili po lekarzach
my też wczoraj na dyżurze lekarskim wylądowaliśmy
sorry że tu spytam ,ale więcej dziewczyn czyta główny, Iga zdarła sobie parę dni temu bródkę podczas szaleństw, potem poprawiła i w sobotę podeszło jej ropą a wieczorem obok oraz na klatce, na policzku i czole wyszły takie pęcherzyki, które pękły i zostały ranki, lekarz wczoraj stwierdził że to zakażenie bakteryjne i przpisał Triderm, ale dopiero w domu czytam że na twarz nie wolno stosować i w nocy wyszło jeszcze koło cipuchy, musiałam ręcznikiem pewnie przenieść czy jakoś, ale tam też czytam że nie wolno smarować. Macie jakieś doświadczenia z tą maścią? Do mojej lekarki nie mogę się dodzwonić na razie
Mój Raduś dostał Triderm, jak alergia zaatakowała mu .. jajka :baffled: W ulotce pisze, że nie wolno na narządy intymne ani w okolicy odbytu, ale skoro pomoglo... Jak bym miała stosować cos na własną ręke, to polecam MaxiBiotic
MAXIBIOTIC maść 5g

Lek Maxibiotic stosuje się przy drobnych ranach (otarcia, zadrapania, ukąszenia), oparzeniach i owrzodzeniach skóry.
Skład:
1g maści zawiera:
- 5mg neomycyny siarczanu
- 5000j.m. polimyksyny B siarczanu
- 400j.m. bacytracyny cynkowej
Lek Maxibiotic ma postać maści do stosowania miejscowego na skórę. Substancje czynne leku to trzy antybiotyki o uzupełniającym się zakresie działania przeciwbakteryjnego wobec bakterii będących przyczyną większości zakażeń skóry.

Stosowalam to u Julki, jak poparzyła mocno rękę. Biedna Igusia :-(

reklama
Siemanko. Ja zaraz sie musze brac za sprzatanie, bo koleda dzisiaj.
Mirabelka ja miałam raz triderm jak mały miał bardzo odparzoną pupke i po 2 dniach nie było śladu... A z tymi lekami to juz tak jest, ze pisze od kilku lat, ale niektorzy lekarze zapiszą, a Ty wtedy myslisz czy dawac czy nie... Ehhh. A teraz Rafał już ma trzeci raz odparzoną pupe, odkąd przeziebiony i jak tylko widze ze sie powieksza odparzenie na własną reke stosowałam Clotrimazol na pupke i ładnie wszystko schodzi :-) hihi

Lilunia u nas na żadkie kupki dawałam Smecte, Kleik Ryżowy, jest tez taki fajny z hippa kleik marchwiowy cos takiego i robiłam napar z szuszonych jagód :-) No i troszke czekoladki tez szło, ale mały nie przepada za słodyczami :-)

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry