reklama

Październik 2008

Jutro mam wychodne!!!!!! Jadę do koleżanki do naszego starego miasteczka rano i mam wrócić przed kolacją:tak::tak::tak:
Oj ale sobie odżyję pobuszuję po sklepach i odpocznę od dzieci i domu:tak::tak::tak:
Ula, jak Ci fajnie!!!!!!!!!!!!!! Udanych łowów zakupowych!!!!!!!!!
Minisia, bardzo ładne prezenty!!!!!!!!!!!

Ja już po kawie, zabieram się za rozpracowanie kuraka na obiad :eek::laugh2:
Miłego dzionka panienki :*******************************
page203_5.jpg

reklama
cześć dziewczyny, nie pisałam troszkę bo smutno w naszej rodzince, na zamknietym napisalam co się dzieje
głowa mnie pobolewa czwarty dzień, apap nie pomaga a przy cycu chyba nic wiecej nie moge
a na temat cyca, to widziałyście na youtube filmik o babce która karmi 8-letnią córkę? (w DDTvn pokazywali) nie wiem jakie emocje w was wzbudził, mi zrobiło się bardzo niesmacznie :eek:

Minisia śliczny prezent:tak: o 8 do szkoły????? my dzięki Bogu mamy na 9.15;-)

Witam, dziś był piękny słoneczny dzień, wiec dużo byłyśmy na spacerze i w ogrodzie,

Jutro mam wychodne!!!!!! Jadę do koleżanki do naszego starego miasteczka rano i mam wrócić przed kolacją:tak::tak::tak:
Oj ale sobie odżyję pobuszuję po sklepach i odpocznę od dzieci i domu:tak::tak::tak:
Udanych pogaduszek i latania po sklepach.
Witam i ja:-)
U mnie nastrój ok.
Wczoraj po raz pierwszy zostawiliśmy Bartka u znajomych, mają synka 5 mc starszego, więc chłopcy się pobawili a my z M poszliśmy do kina:-)
Czułam się jak nastolatka, za rączkę bez dziecka.
Jak wróciliśmy to Bartek nawet do nas nie podszedł,tak był zajęty zabawą. Aż mi się smutno zrobiło bo myślałam że przybiegnie do mnie stęskniony:sorry:
W przyszłym tyg jedziemy zawieść Bartusia do dziadków na dwa dni. To będzie taki sprawdzian dla nas i dla niedgo.
Oby sie Bartus spisal u dziadkow co by rodzice mieli troszkę czasu dla siebie :-D
A ja się czuję doskonale bo właśnie wróciłam od fryzjera i mam nowy kolorek na głowie. Niestety nic nie widać na zdjęciach :-(Jest po porostu jaśniejszy odcień taki bardziej rudawy. Może na normalnym aparacie wyjdzie lepiej ale na razie M zabrał go do pracy tak więc nie mam jak wstawić fotki.
Czekamy na fotki fryzurki.

Dziewczyny czy możecie mi przeslać link do zamkniętego i fotkowego, bo gdzieś mi sie zapodziały.

A u mnie kiepski nastrój. Już drugi dzień nie udało mi się zlapać moczu Maciejka a potrzebuje wyniki jego moczu na wizytę u nefrologa. Probuję łapać w ten pojemniczek bo woreczek nam odradzila. może wy macie jakieś pomysły?
poza tym mam już dość tej zimy. popsuł nam się suwak w kombinezonie i nie warto go naprawiać więc zostaliśmy tylko z kurtką albo kupię mu nowy tylko nie wiem czy warto bo zima niedługo sie skończy. jutro jedziemy do rodziców więc może mi sie humor poprawi jak wyjdę troche do ludzi.

LILUNIA proszę bardzo https://www.babyboom.pl/forum/pazdziernikowe-mamy08-f239/

Hej dziewczyny. Ale miałam wczoraj dzień:-). Pojechałam sobie na paznokcie tak jak wam mówiłam później miałam jechać z dziewczynami do kina ale niestety odwołały:-( Zła byłam jak osa. Bo myślałam że fajnie sobie imieniny spędze. No ale cóż wracałam do domu a mój A stwierdził żebym przyszła do sąsiadów bo on tam jest i razem wrócimy do domu. No to poszłam a tam IMPREZA NIESPODZIANKA. Pełno znajomych uczta jak dla armii. Prezenty itp. Poprostu byłam w szoku. Moze dla was to nic takiego ale mi sie naprawde miło zrobiło i jeszcze nikt dla mnie czegfoś takiego nie zrobił. No i od męza i syna dostałam piękny komplet. Koszulke z satyny i do tego szlafroczek w komplecie. Cudo:tak:
Jednym słowem było miło:tak:
I nadal przywołuje wiosne
WIOSNA4.JPG

Witajcie
MAKSIOWA super M zrobil ci prezent :-)
MIRABELKA tule Cie mocno I zaraz ide na zamkniety.
ULKA to milego dzisiejszego buszowania po sklepach :-).
AGAMIR chlopakow masz slicznych .Magdasf dobrze napisala ci o zazdrosci Antosia.Musisz to przetrzymac .Powodzenia.

Wszystkim co nie maja nastroju zycze polepszenia humorku.

Oli nie ma goraczki wiec poszlam z nia zalatwic sprawy .Dostalam dokument do wypelnienia do tego orzeczenia o niepelnosprawnosci.Mam ja to wypelnic i lekarza.Na szczescie nie musi mi to endokrynolog wypelniac tylko moze pediatra :-).
Jutro ide na kontrole do pediatry to poprosze aby mi to wypelnila i w poniedzialek jade do Rybnika zawiesc te papiery.I bede czekala na date aby wstawic sie z Oliwka na komisji.Po komisji oni maja mi decyzje wyslac do domu i jak bede miala zaznaczony tam punkt 7 i 8 to bede mogla ubiegac sie o inna kase.O 520 zl swiadczenie rodzinne i 60 dodatek rehabilitacyjny.
Mam nadzieje ze zalatwie ta kase .

Pojadlam teraz poczakow:-).
Ide dac Oliwce zupke .

Co do przyrostu masy ciała Maksia to sie nie martwię bo jest w miarę , martwię sie Antosiem

A cco do mojej cierpliwosci to z każdą godziną gorzej , Maks nie dokucza jeszcze ale ANtek jest psotnik okropny , płaczek sie zrobił i nerwus i cały czas chce byc u mnie na rekach lub przy mie . w Jego pokoju to istne pobojowski rozwalona wszystko
Aga u mnie przez takie zachowanie Laury przestałam karmic piersia:-(:-(
A ja od niedzieli chodzę do tyłu. Byłam na nocce, a Martyna od zeszłego tygodnia bujała sięz kaszlem. W niedzielę rano M dzwoni do mnie, że ma gorączkę. Nie chciało mi się czekać do poniedziałku, bo nie pamiętałam jak jej dawać eurespal i czy antybiotyk nie będzie potrzebny więc pojechaliśmy na pogotowie. Niby ok. 5 syropów dostała. W domu mierzę temp - 39,2, po nurofenie za godzinę 39,6 więc pyralgina i groprinosin w ruch. Kaszel, że płuca wypluwa, ale w końcu gorączka zaczęła ustępować. W poniedziałek niby też osłuchowo czysta, M wziął opiekę na ten tydzień. Ale temp cały czas 38-39,5 :baffled: Poszłam we wtorek, a tu zapalenie oskrzeli i antybiotyk. Jeszcze wczoraj dała nam popalić z gorączką, ale dziś jest już dużo lepiej i wracam z materaca do swojego łóżka. Tak więc nie wiem w co ręce włożyć, bo syropy i inhalacje 4 razy dziennie, a jeszcze w pracy zaległości sobie narobiłam :sorry: Bynajmniej na przyszły tydzień ja biorę opiekę, bo jeszcze musi zostać w domu, a i Bartek zaczyna pokasływać. Trudno się dziwić jak dokończył bułkę po Martynie i wkłada do buzi zabawki, którymi ona się bawi i też do buzi pcha :baffled: Taki los rodzeństwa.
Przepraszam, że tu, ale chciałam dać znać, że nie zapomniałam, tylko nie wyrabiam z czasem.
Zdrówka dla Martynki!!!!
witam sie wieczorkiem
wera szaleje juz sil nie mam :-(
pochwale sie tymi kolczykami dla wiki na komunieZobacz załącznik 204798

co do implantu nie zalozyli mi dzis bo czekaja az @ dostane i jestem zla bo baba umawiajac mnie na wizyte mogla mi wyznaczyc termin po @ a tak moj wzial specjalnie wolne na ta okazje zeby ze mna pojsc a tu dupa blada :wściekła/y:
Powtórzę PIĘKNY KOMPLECIK!!! a na kiedy teraz masz termin??
alez ci zazdroszcze wychodnego!!!
No to ja zaczęłam dzień od faworków :-D Wszystkim życzę dziś smacznego :-D
no u mnie tez pudło faworków stoi:-p:-p
a na temat cyca, to widziałyście na youtube filmik o babce która karmi 8-letnią córkę? (w DDTvn pokazywali) nie wiem jakie emocje w was wzbudził, mi zrobiło się bardzo niesmacznie :eek:
ja to dziś widziałam w DDTVN normalnie kalectwo :eek::eek::eek:
A u mnie kiepski nastrój. Już drugi dzień nie udało mi się zlapać moczu Maciejka a potrzebuje wyniki jego moczu na wizytę u nefrologa. Probuję łapać w ten pojemniczek bo woreczek nam odradzila. może wy macie jakieś pomysły?
poza tym mam już dość tej zimy. popsuł nam się suwak w kombinezonie i nie warto go naprawiać więc zostaliśmy tylko z kurtką albo kupię mu nowy tylko nie wiem czy warto bo zima niedługo sie skończy. jutro jedziemy do rodziców więc może mi sie humor poprawi jak wyjdę troche do ludzi.
Moze spróbuj z rana jak wstanie zaraz isc z nim do łazienki (od razu) sciagnij pampka i puść wodę:tak::tak: strumien zawsze działa:)))
Co do kombinezonu moze kup mu takie ocieplane spodnie???
LILUNIA proszę bardzo https://www.babyboom.pl/forum/pazdziernikowe-mamy08-f239/

Hej dziewczyny. Ale miałam wczoraj dzień:-). Pojechałam sobie na paznokcie tak jak wam mówiłam później miałam jechać z dziewczynami do kina ale niestety odwołały:-( Zła byłam jak osa. Bo myślałam że fajnie sobie imieniny spędze. No ale cóż wracałam do domu a mój A stwierdził żebym przyszła do sąsiadów bo on tam jest i razem wrócimy do domu. No to poszłam a tam IMPREZA NIESPODZIANKA. Pełno znajomych uczta jak dla armii. Prezenty itp. Poprostu byłam w szoku. Moze dla was to nic takiego ale mi sie naprawde miło zrobiło i jeszcze nikt dla mnie czegfoś takiego nie zrobił. No i od męza i syna dostałam piękny komplet. Koszulke z satyny i do tego szlafroczek w komplecie. Cudo:tak:
Jednym słowem było miło:tak:
O jaaaa ALE REWELACJA!!!!!!!!!!!!! normalnie bomba!!!! ten mój chłop nigdy by na to nie wpdał:-(:-(:-(:no::no::no:
Oli nie ma goraczki wiec poszlam z nia zalatwic sprawy .Dostalam dokument do wypelnienia do tego orzeczenia o niepelnosprawnosci.Mam ja to wypelnic i lekarza.Na szczescie nie musi mi to endokrynolog wypelniac tylko moze pediatra :-).
Jutro ide na kontrole do pediatry to poprosze aby mi to wypelnila i w poniedzialek jade do Rybnika zawiesc te papiery.I bede czekala na date aby wstawic sie z Oliwka na komisji.Po komisji oni maja mi decyzje wyslac do domu i jak bede miala zaznaczony tam punkt 7 i 8 to bede mogla ubiegac sie o inna kase.O 520 zl swiadczenie rodzinne i 60 dodatek rehabilitacyjny.

Ide dac Oliwce zupke .
Dorotka fajnie ze sie podajecie i tak szybko wszystko załatwiacie!!! Brawo!!!!

Witam czwartkowo-tłustow (zależy dla kogo:laugh2:)
Wczoraj narobiłam dzieciaczkom faworków (chrustów) wiec mam ich z głowy tylko wiecznie z odkurzaczem latam za Samikiem:laugh2::laugh2: Obiadek gotowy chatka w miare ogarnieta wiec nie jest zle. Spacerku dzis raczej nie bedzie bo zimnoooo

Maksiowa dzięki za link. M spisał się na medal. Ja mojemu szykuje taką imprezkę w przyszłą sobotę bo kończy 30-tkę. Zaprosiłam juz rodziców i nasze rodzeńtwo. mam z tym trochę latania bo my tu sami jestesmy i wszyscy będą musieli jechać 100 km ale sie zgodzili. najważniejsze żeby mi sie jednocześnie zjechali. Z wujkiem juz zalatwiłam żeby na godzinkę znalazł K zajęcie poza domkiem. I wszyscy zrzuciliśmy się na wspólny prezent-elektryczna maszynke do golenia. Mam nadzieje ze wszystko wypali.
Witajcie
MAKSIOWA super M zrobil ci prezent :-)
MIRABELKA tule Cie mocno I zaraz ide na zamkniety.
ULKA to milego dzisiejszego buszowania po sklepach :-).
AGAMIR chlopakow masz slicznych .Magdasf dobrze napisala ci o zazdrosci Antosia.Musisz to przetrzymac .Powodzenia.

Wszystkim co nie maja nastroju zycze polepszenia humorku.

Ide dac Oliwce zupke .
Dorotko jesteś dla mnie żywym przykładem powiedzenia, że co nas nie zniszczy to nas wzmocni!!! Jestem z Wami!!!
Aga u mnie przez takie zachowanie Laury przestałam karmic piersia:-(:-(

Witam czwartkowo-tłustow (zależy dla kogo:laugh2:)
Wczoraj narobiłam dzieciaczkom faworków (chrustów) wiec mam ich z głowy tylko wiecznie z odkurzaczem latam za Samikiem:laugh2::laugh2: Obiadek gotowy chatka w miare ogarnieta wiec nie jest zle. Spacerku dzis raczej nie bedzie bo zimnoooo
Czarna dzieki za radę. Jutro sprobuje kolejny raz, musi się udać :-)

Trzymajcie kciuki za naszą dzisiejszą wizytę u lekarza. Jedziemy na kontrolne usg. Mam nadzieje że refluks Maciejka się zmniejsza. Oby.
A ja dziś dzień bez pączków bo na diecie jestem. Próbuję diety Dukana.
Miłego dzionka.pa.

witam wczoraj już nie miałam siły wpaść, a tak pozatym młody mi dopiero usnął i kopiuj wklej, powinnam sprzatać ale mi się nie chce, ja jak narazie mam jednego pączka na sumieniu, a kupione było 60:-). Z tym cycem do 8 roku to lekkie przegięcie

Lilunia Powodzenia u lekarza
Minisia ślizczne błyskotki

I ja sie witam w koncu w ten (nie) tlusty czwartek;-)Tesciowa paczki robi, smierdzi mi olejem, ale gotowe juz wygladaja apetycznie...jestem silna i sie nie skusze;-) Mlody szaleje, zocha oglada baje a pije trzecia kawke.

Maksiowa poprostu szczena mi opadla...takie niespodzianki to ja tylko w filmie widzialam...i zazdroszcze pomyslowosci meza:tak:

Lilunia ja lapalam przez pare at zosi sisuski...wstawalam o 5 zdejmowalam pampersa i czatowalam z pojemniczkiem...do woreczka nie moglismy lapac bo wyniki nie byly by wiarygodne a potrzebowalismy je tez do nefrologa.
A ktorego stopnia ma malutki ten refluks??

Ulka to milej zabawy zycze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Co do karmienia 8 latki to hmm osobiscie dla mnie to juz zboczenie, zwlaszcza ze pokazuja to na ytb gdzie kazdy czlowiek na kuli ziemnskiej moze to zobaczyc;-) I nie wyobrazam sobie siebie jako 8 latki ciagnacej cyca...odpychajace....

Uciekam cos wszamac, mam ochote na mizerie i chyba sie skusze ;-)

reklama
I ja sie witam w koncu w ten (nie) tlusty czwartek;-)Tesciowa paczki robi, smierdzi mi olejem, ale gotowe juz wygladaja apetycznie...jestem silna i sie nie skusze;-) Mlody szaleje, zocha oglada baje a pije trzecia kawke.

Maksiowa poprostu szczena mi opadla...takie niespodzianki to ja tylko w filmie widzialam...i zazdroszcze pomyslowosci meza:tak:

Lilunia ja lapalam przez pare at zosi sisuski...wstawalam o 5 zdejmowalam pampersa i czatowalam z pojemniczkiem...do woreczka nie moglismy lapac bo wyniki nie byly by wiarygodne a potrzebowalismy je tez do nefrologa.
A ktorego stopnia ma malutki ten refluks??

Ulka to milej zabawy zycze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Co do karmienia 8 latki to hmm osobiscie dla mnie to juz zboczenie, zwlaszcza ze pokazuja to na ytb gdzie kazdy czlowiek na kuli ziemnskiej moze to zobaczyc;-) I nie wyobrazam sobie siebie jako 8 latki ciagnacej cyca...odpychajace....

Uciekam cos wszamac, mam ochote na mizerie i chyba sie skusze ;-)
Magda Maciuś ma refluks 2 stopnia. No wlasnie nam też o woreczkach mówili że są niemiarodajne. zawsze sie nam udawało w ten pojemniczek a dziś kicha , pewnie mnie to zdenerwowało przez ogólne obniżenie nastroju. no ale może jutro sie uda. wizyta u nefrologa za tydzien wiec jest troche czasu.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry