reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Październik 2008

Zawadka ja jestem już po usg połówkowym i też mi gin nie zapisał glukozy jak dotąd, a tak szczerze to sie ciesze bo to nic przyjemnego i wole uniknąć tego badania:tak:
Co do Twojego synusia to myśle,że jeśli on tak anty nastawiony do maluszków to jak najpredzej go przyzwyczajaj żeby sie oswoił,no i myśle że wspólne drobne narazie zakupy z synkiem dla maleństwa moga być frajda a przy okazji moze i jemu jakis drobiazg wpadnie;-) Niech poczuje sie starszym bratem który będzie Ci pomagał i nie straci swojej pozycji w domku a kolana u mamy są przecież dwa;-)

reklama
Hej moze jestem głupiutka :tak:hihih ale jak wejsc do tego zamkniętego wątku bo zabardzo niewiem hihi niejestem ostatnio na biezonco:zawstydzona/y:

Tak tak juz mam dostep :-)

Ja tam mam zamiar sie troszku opalac, ale mam bardzo jasna karnacje, wiec u mnie to ciezko. W niedziele bylismy np. nad jeziorkiem i troche sie spaliłam, na szczescie plam zadnych nie mam. Samoopalaczy nie lubie, jak juz to balsamy brazujace np. Ziaja Sopot jest dobry. Ja mysle jak tu sie opalic na slub zeby ładnie wygladac, słyszałam o tzw. brązarium czy jakos tak, to jest jakies opalanie natryskowe, ktore mozna uzywac nawet w ciazy niby. Chce poszukac gdzies w Trojmiescie i sprawdzic co i jak. Jak nie to na slub postaram sie troche opalic naturalnie, a jak sie nie uda to poprosze Patryka zeby mi rozrowadził ze 2-3 razy ładnie balsam brazujacy po całym ciele i bedzie ok :-)
No właśnie słyszałm o tym i musze poczytać co nie co opini bo bardzo mnie te urzadzenie natryskowe interesuje:-p
Hmm a ja mam przed nastepna wizytą kupic 50g glukozy w aptece i stawic sie o 7.00 rano w laboratorium, a wtedy te babki powiedza mi co dalej :-D Tak mi gin powiedział. Ale badania mam zrobic za około miesiac, przed nastepną wizytą :-)

Ok chyba czas do spania :tak: Dobranoc :* Do juterka
Heheh pobiora ci krew. Rozrobia glukoze i każa wypić i po 1h ponownie pobiora krew:-p

:-)witam

po pierwsze dziękuję bardzo za odpowiedzi w sprawie suchej skóry:tak:
dziewczyny czy przed tym badaniem połowkowym robicie badanie z glukozą? Bo ja już zgłupiałam a nie zapisał mi nic mój gin:-(

mamajuniora - gratuluje córeczki:tak:
Martynka1987 - przygotowania pełną parą:tak: kiedy macie ślub?

Mam pyatnko do obecnych mam czy już wszystkie powiedziałyście swoim dzieciom o rodzeństwie? Pytam bo ja nadal zwlekam z tą chwila bo szczerze mówiąc boję sie reakcji Roberta. On nigdy nie przepadał za małymi dziećmi, jedynie kogo bardzo ściska i to jest bartanek i 2 siostrzeńców. On czuje juz dobrze, że jest tylko on i że jest "pępkiem świata" Mam planna ten weekend mu zacząć o tym mówić ale pietra mam strasznego:-(
Bo ona jest wykonywana po 20 tyg chyba. Kazdy lekarz inaczej kieruje:tak:
Moja starsza córa wie od samego początku a mała jeszcze nie wie co sie świeci. Choć jak mówie gdzie jest dzidzia pokazuje na brzusio i mówi aaaaa (śpi):-D

Panienki mam taki pomysł chce stworzyć REGULAMIN:-p (podejrzałam ze nie które wątki mają) Napewno wiele on ułatwi nowym uczestniczką. Mniej wiecej tak by wyglądał:

Umieszczam regulamin( w zasadzie dla nowych osób) który zaakceptowałyście:

1. Nowe mamy proszone są o przedstawienie się na wątku Poznajmy się
2. Główna dyskusja toczy się na wątku Październik 2008
3. Nowe wątki zakładają jedynie dziewczyny z Pażdziernika 2008 po wcześniejszym wspólnym ustaleniu (aby nie zaśmiecać) osoby z zewnątrz będziemy ignorować i usuwać ich wątki
4. Dostęp do wątków zamkniętych i można otrzymać po przynajmniej miesięcznej aktywności na forum i napisaniu 70 postów
5. Korzystamy z opcji edytuj, Jeśli po wysłanym przed chwilą poście, chcemy go uzupełnić. Nie piszemy jednego postu pod drugim.( a ja tak robię często )

Co o tym myślicie ? Dobry pomysł? A moze inne propozycje?

czarna z tym watkiem dobry pomysl,a co do opalania natryskowego to ja wczesniej to stosowalam:)przed trzeba zrobic peeling,pani ci takim pistoletem,sprayem rozprowadza jakby taka mgielke na cialo i po paru godz,efekt.Niestety utrzymuje sie do 3-4dni.To cos takiego jak samoopalacz.

Idu zrobić sobie kawke i biore sie do roboty. Dziś przyłązi do mnie koleżanka której dałam ciuszki po Laurze i jej malutka juz z nich wyrosła wiec mi je oddaje:-p a ja mam juz dla niej czesciowo przygotowane następne z których moja juz wyrosła:-D
A co lepsze do nawet jest kolejna chetna na ciuszki po mojej Laurze bo za kilka dni rodzi. Wiec jak widać wiecznie w obiegu:-D będą.

Czarna79 - ja w przyszłym tyg będe miała 21 tydzień i wtedy mam tez USG połowkowe i właśnie tak się zastanawiam czy robic teraz tę glukoze czy nie hmm, chyba zadzwonie do gina i zapytam jak cos to w pon zrobie badanko a w srode wizyta;-)

regulamin jak dla mnie OK

minisia - faktycznie muszę go w jakieś przygotowania wciagnąć - zakupów robic nie muszę bo wszytko mam:tak: ale coś wymysle dziekuje:tak:

Czarna w zasadzie ten regulamin, dobra rzecz. Ogranicza zamet do minimum. Nie wiem tylko czy mamy wytyczne, gdzie mamusie mają sie zgłaszać ma liste mamuś październikowych.

k@siek dzięki teraz musze go gdzieś dorwać
czarna79regulanin ok
Jeju ja padam chyba zmykam spac, lub poszperam na alegro z a ciuszkami

reklama
witam Was z rana i miłego dnia życzę
Martynka ja na swój ślub mimo, że nie byłam w ciąży to z lenistwa i braku czasu troszke też poszłam we wtorek na to opalanie. Efekty trzymały się jeszcze po zabawie:tak:
zawadka na suchą skurę rewelacyjna jest mustela stelatopia (to dla dzieci ale mi też pomaga) no i z emolium "krem specjalnych"
czarna oby wszystkie ciuszki wróciły w dobrym stanie. Jak już założysz wątek to daj znać podciągne go na góre:tak:

Do góry