reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Październik 2008

ppatqa taki wniosek składa się generalnie po 180 dniach od rozpocz.ęcia zwolnienia, mi minie 4 sierpnia ale z pracy mi przysłali i kazali już złożyć żeby poterm z wypłaceniem nie było opóźnień.
dorota123456789 ja ten wniosek,wywiad zawodowy i druczek zaświadczenia lekarskiego dostałam pocztą od mojego pracodawcy. A składasz te dokumenty w swoim rejonowym ZUS-ie a nie pracodawcy:tak:
minisia świetne mebelki:-)Dzieciaki pewnie zadowolone z nowego wystroju.
czarna79 brzuszek rewelka;-) Można podpatrzeć jak dzidzia teraz wygląda.
A te wcześniejsze rozdwajania przerażają mnie, ten czas tak szybko leci ale nie wyobrażam sobie rodzić 1,5-2 m-ce wcześniej. Jeszcze pod koniec sierpnia wybieram się na szkołę rodzenia do nas do szpitala, bo teraz mają przerwę wakacyjną a wcześniej jak dzwoniłam to mówili że przyjmują ciężarne od 30 t.c. Ja będe wg O.M. 34 t.c. więc może tak szybko się nie rozdwoję:-)
Dobra lecę spać, miłych snów.Buziaki

reklama
MINISIA mebelki rewelacja :-D
CZARNA I KAKA fajne obrazki sobie zapodalyscie :-D
ANTUANET wlasnie moj pracodawca nic mi takiego nie przysle ja musze za tym chodzic i wlasnie tez chce zlozyc troche wczesniej ten wniosek bo tez slyszalam ze z kasa pozniej sie opozniaja :wściekła/y:

Dziewczyny a apropo ulozenia sie dziecka glowa w dol np w 7 miesiacu to czy takie ulozenie nie znaczy ze urodzi sie troche wczesniej ????????
Bo chyba jak dziecko sie tak uklada to do porodu ??????????

Ja z M wczoraj wybralismy sie do auchana ale po drodze dostalam raz po prawej a raz po lewej stronie boli takich jak kolke sie ma i kuje tak po boku:-(
I nie wiem co to moze znaczyc takie kolki lapia mnie juz od jakiegos czasu i nie wiem czy to normalne czy mam sie juz martwic :-(.Boje sie ze zaniedlugo juz nigdzie nie pojde bo bedzie bolalo.Moze ktoras z was cos na ten temat wie ?????????????
Dzisiaj idziemy do auchana i mam nadzieje ze nic mi nie bedzie :baffled:.
Wczoraj juz nie dalam rady i przykleilam sobie jeden ten plaster na opryszczke skoro dali mi go w aptece to chyba nie zaszkodzi malej ;-).
Oliwcia kopie dzis od rana wiec sie ciesze :-Di coraz fajniejsze jest to uczucie jak sie przekreca lub zmienia polozenie :tak:

Magdasf1 ja zwolnienia zanosiłam do filii naszej firmy w Lublinie, a jestem zatrudniona dla centrali, która jest w Warszawie. I jak mi przysłali z centrli te dokumenty, to było napisane, że mam złożyć do swojego rejonowego oddziału ZUS:happy: Więc nie wiem jak to jest, piszę jak ja zrobiłam.

MAJECZKO a ja tylko zjadlam sniadanie i truskaweczki z cukrem i nic wiecej i wogole dzis prawie nie bede sprzatalabo kicham na to przez to przeziebienie ktore sie konczy jestem jakas oslabione i nie zamiezam sprzatac hehehe.Nawet moje M do odkurzania zapedze jak wroci z pracy :-)

Dziewczyny z ZUS-em to jest tak, że papierki składa się samodzielnie w miejscu zameldowania bądź tymczasowego zamieszkania.
Musi minąć 182 dni aby uzyskać zasiłęk rehabilitacyjny.
Wnioski składa się na 6 tygodni przed upływem terminu 182 dni.

reklama
Cześć Wam mamuski :) Dorotka ja też ostatnio dostałam bóli kolkowych i nie mogłam dalej isc ale jak narazie sie nie powtorzyły naszczescie!!
Dziś jade po wóziczek do koleżanki ten coneco V3 Pierre cardin a może któraś jest chetna na niego bo wiem o kolejnym na sprzedaż?

Do góry