reklama

Październik 2008

AGNIESIU nie wiem co poradzic z tymu lydkami :-(
Ja mam kolki i tez nie mam pojecia co z tym zrobic ?????? :-(
MINISIA nie jutro tylko pojutrze moze cos lekarz mi na to cos powie :-)
Ja moge cierpiec byleby OLIWI nic nie bylo :-)

reklama
Agniesiu powodem skurczu łydek może być utrudniony odpływ krwi z nóg, ucisk ciężarnej macicy na nerwy ścian miednicy lub też zbyt niski poziom wapnia lub nadmiar fosforu w organizmie.
Długo utrzymujący się ból w kończynach dolnych może świadczyć o wytworzeniu się w żyle skrzepu.
W momencie pojawienia się skurczu w łydce należy wyprostować nogę w stawie kolanowym, unieść ją nieco wyżej oraz przygiąć mocno stopę w stawie skokowym. Po kilku minutach skurcz powinien ustąpić, choć nieznaczny ból może utrzymywać się jeszcze nawet przez kilka godzin. Aby zmniejszyć ryzyko pojawienia się skurczów łydek niezbędne jest przestrzeganie odpowiedniej diety bogatej w wapń. Spożycie jogurtu czy też twarożku pozwolą uzupełnić dzienną dawkę wapnia. Spożywanie większej ilości mleka oraz witaminy B może również ograniczyć ryzyko pojawienia się przykrych kurczy łydek. Warto również wprowadzić dietę wzbogaconą w produkty zawierające magnez jak np. migdały, orzechy, banany, fasola. Zapobiegać skurczom łydek można również poprzez zwracanie szczególnej uwagi na to, by nie forsować zbytnio obciążonych w ciąży nóg. Nie należy zbyt dugo przebywać w pozycji stojącej bądź siedzącej, unikać zakładania nogi na nogę oraz spania z wyprostowanymi nogami. Na stan nóg wpływa korzystnie ciepła kąpiel, odpoczynek z nogami uniesionymi nieco wyżej czy też wieczorny masaż nóg.

A ja dziewczyny napisalam do czerwcowek o tych moich kolkach Moze one mialy podobnie i cos powiedza na ten temat :-)
A dzis lapie mnie taki sam bol kolkowy ale kolo pepka/Naszczecsie OLIWIA ruchliwa nawet bardzo i raczej nic jej nie ma :-)
Choc martwi mnie moze niepotrzebnie to ze ONA dzis jest caly dzien ruchliwa Mam nadzieje ze nic jej nie ma Ja nie wiem czlowiekowi nigdy nie da sie dogodzic jak sie za malo sie rusza to zle a jak za duzo to tez niedobrze hehehe

A ja siedzę i robię obiadek, zerkam co w necie i szukam wózka dla dzidzi.
Mam parę wybranych:
- Kaps3 Cyprys Lux
- Kaps3 Irys II

Myślałąm jeszce o X-Landerze.

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny u mnie jest masakra taka wichura i leje, kwiaty, drzewka połamało wszystko lerzy:-(niema co ratowac jak tsunami:-(a dzis jest koncert Kate Ryan za darmo na starówce wybierałam sie a tu zonk:-(
Dorotko ja mam te kolki czasami to ruszac sie niemoge, albo nocy nieprzespie tak zarywa, rozmawiałam z lekarzem powiedział ze są 2 przyczyny, albo od kręgosłupa od nerwów bo są naruszane albo twoje wnętrzności są zgniatane, nie mają miejsca i stąd te kolki, no i faktycznie przechodza po porodzie:-(
ja juz wysprzatałam cały domek jeszcze łazienka mi została:-(miłego popołudnia papa

A u nas pochmurno, pokropiło trochę i ... koniec.
Wiaterek też jest ... za to na przyszły tydzień zapowiadają upały.

Jakoś na sprzątanie nie mam siły - objadłam się czereśni, później obiadek.
Jakaś śpiąca jestem przez tą pogodę.
Sama nie wiem co zrobić z sobą ... chyba legnę na łoże.
Do miłego :-)

reklama
Hej dziewczyny u mnie jest masakra taka wichura i leje, kwiaty, drzewka połamało wszystko lerzy:-(niema co ratowac jak tsunami:-(a dzis jest koncert Kate Ryan za darmo na starówce wybierałam sie a tu zonk:-(
Dorotko ja mam te kolki czasami to ruszac sie niemoge, albo nocy nieprzespie tak zarywa, rozmawiałam z lekarzem powiedział ze są 2 przyczyny, albo od kręgosłupa od nerwów bo są naruszane albo twoje wnętrzności są zgniatane, nie mają miejsca i stąd te kolki, no i faktycznie przechodza po porodzie:-(
ja juz wysprzatałam cały domek jeszcze łazienka mi została:-(miłego popołudnia papa

EWELA to mnie pocieszylas :-DSzkoda ze tez na to cierpisz ale przynajmniej z Twoich slow wynika ze dzidzi nic to nie zagraza :-D

GOSIU dziekuje kochana i rozumiem ze np taka herbatke moge pic teraz ?:tak:

Ja ide zaraz po ten zakup dla malego Krystiana i mam nadzieje ze spokojnie zajde i wroce :baffled:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry