reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Październik 2008

Hej ja jakos noc przespalam ale bylo ciezko bo co sie obudzilam to zulam jak mnie brzuch boli:baffled:
Rano to juz wogole dolaczyl sie zoladek do tego i tak mi sie wsio tam glosno ruszalo a teraz jestem juz po 2 ogromnych biegunkach Normalnie woda mi z tylka leci i mam taki skret jelit normalnie taki skurcz jeslit dostaje ze az piszcze z bolu.Jak mam te skurcze to dotykam brzuch czy on przypadkiem nie jest jak kamien i nie jest i ot chy dobrze :happy:
Teraz pije miete i jem pol bulki z maslem

MINISIA a jak u ciebie ?????????:happy2:

reklama
Witajcie!
Dziewczyny, mam termin na początek października i od początku przytyłam 9kg. Lekarz grzmi, że za dużo, że do końca powinnam przytyć maksymalnie 15kg. Od półtora miesiąca w ogóle nie stosuje soli (chyba,ze producent doda do jakis potraw), maksymalnie ograniczyłam słodycze,nie piję gazowanej wody/napajów, nie piję soków, nie jem fast=foodów, nie mam napadów głodu, nie mam zachcianek, jem 5 małych posiłków dziennie, z czego co najmniej 3 to same owoce i wrzywa, nie jem jasnego pieczywa, gotuje, nie smaże itp, naprawde się staram o dobrą dietę,ale ciągle za szybko waga idzie w górę :(
Jak to jest u Was, jak sobie poradzić i ustalić dobry jadłospis i ile przytyłyście do teraz?
Hehe miałam to samo mimo oszczedzania sei waga szła e góre. Dałam na luz i jem co chcem bo i tak tyje:-p Mi sie wydaje ze jak przytyjesz 2 kg wiecej niz lekarz mówi nic sie nie stanie. Ja w pierwszej miałam 30+ w drugiej 16 i żyje nadal:-p Wiadomo ze powinno sie przytyc zgodnie z jakimś tam charmonogramem ale nie wszytko jest tak jak w książce:rofl2:
A ja dziś jagodzianek się najadłam - no i wreszcie pokazały się jagody 21-20 zł/kg matko kochana dużo.
I malinki też już są.
Czekam aż stanieją.
Za to kupiłam czereśni i fasoli żółtej szpoaragowej - a co pojem sobie.
Dziewczyny z tęsknoty za mężem zjadłam :szok: całe pudełko ptasiego mleczka i małe pudełko Merci ... aż mi wstyd :zawstydzona/y: :szok:
haha ale sie uśmiałam z twojego objedzenia:))))
Miałam kumpele która mąż kontrolował bo pożerała gigantyczną ilosc ptasiego m w ciąży. Wiec znajdowała sposób i chowała zawsze pod łóżkiem i rano jak mąż sie budził on smacznie spała umorusana w czekoladzie a na podłodze pudełko po ptasim:laugh2::laugh2:
Fajnie macie ja o 23 musze jechac po mojego M wiec nie moge sie polozyc :no: a zchwili na chwile gorzej sie czuje! slabo mi i niedobrze:no: jak ja nienawidze tego wirusa!!!!!!!!!!!!!!!!
Ojjjjj czyżby jelitówka???????????
Jak dzis sie czujesz????????
Juz niedługo twój M sam bedzie prowadził:tak:
Ja dzisiaj muszę oddać mocz do kontroli. Jem śniadanko i ide oddać mój drogocenny płyn.;-) Mam nadzieję, że wyniki wyjdą dobre.
Hehhe czy dbasz o zdrówko zięcia????:-p:rofl2:
A dlaczego robisz kontrolne badania????

Ja wczoraj przysiadłam do testów na prawko ale bez użycia kompa bo napewno bym sie nie uczyła tylko siedziała na BB.
A po zatym wsio ok

Hej ja jakos noc przespalam ale bylo ciezko bo co sie obudzilam to zulam jak mnie brzuch boli:baffled:
Rano to juz wogole dolaczyl sie zoladek do tego i tak mi sie wsio tam glosno ruszalo a teraz jestem juz po 2 ogromnych biegunkach Normalnie woda mi z tylka leci i mam taki skret jelit normalnie taki skurcz jeslit dostaje ze az piszcze z bolu.Jak mam te skurcze to dotykam brzuch czy on przypadkiem nie jest jak kamien i nie jest i ot chy dobrze :happy:
Teraz pije miete i jem pol bulki z maslem

MINISIA a jak u ciebie ?????????:happy2:

Mi się wydaje, ze Cię stresy męczą. Może w aptece Ci dadzą jakiś syropek na uspokojenie. Neospasina jest fajna i tania jakieś 5 zł ale na 100% to nie wiem czy można ją brać w ciaży. Zawsze można zapytać w aptece.

:rofl2:
A dlaczego robisz kontrolne badania????

Ja wczoraj przysiadłam do testów na prawko ale bez użycia kompa bo napewno bym sie nie uczyła tylko siedziała na BB.
A po zatym wsio ok

Gajewska kazała mi powtórzyć mocz jak skończę brać Urosept. Bo te bakterie mogą być od nerek. Gdyby wyszły złe to miałam iść do niej po kolejne leki. Póki co nic nie załatwiłam bo sie kilka minut spóźniłam. Pobieranie próbek do badania do 9tej a ja byłam kilka minut po. Nie chciało mi sie jechać do Ars Medicalu i stwierdziłam, że sie kubełek wymyje i jutro odda moczyk na nowo:)
Za to kupiłam sobie spodnie dresowe 3/4 za 20 zeta na ryneczku. W watku o brzusiach można obejrzeć. Chciałabym jeszcze takie jasne np. beżowe ale miała albo czarne, szare lub czerwone.
Właśnie wstawiłam pranko tylko muszę jeszcze zdjaż wyschnięte z linki a jakos mi sie nie chce.:baffled:
Jutro mam jakieś spotkanie integracyjne z pracy i powinnam sobie zrobić dzień piękności co by sie mnie nie wystraszyli:)

Hehe miałam to samo mimo oszczedzania sei waga szła e góre. Dałam na luz i jem co chcem bo i tak tyje:-p Mi sie wydaje ze jak przytyjesz 2 kg wiecej niz lekarz mówi nic sie nie stanie. Ja w pierwszej miałam 30+ w drugiej 16 i żyje nadal:-p Wiadomo ze powinno sie przytyc zgodnie z jakimś tam charmonogramem ale nie wszytko jest tak jak w książce:rofl2:

Czarna - podniosłaś mnie ne duchu, dzięki :-)Wiem, że książkowo nie wypadne, ale głupio mi słuchać na co drugiej wizycie, że za dużo przytyłam. Patrze na to co jem,zobacze jakie beda wyniki za 3 tygodnie. Dobrze, ze lekarz choc pozwolil bezkarnie objadac sie arbuzem :)))

No i Dziewczynki - we wtorek za tydzień idę na pół dnia do szpitala na badania, będę miała USG3D, krew, mocz, chyba obciążenie glukozą - mam nadzieje, że maleństwo się odsłoni i pokaze w jakim kolorze ciuszku kupować :)))

Ostatnia edycja:
Moja siostra przytylaw pierwszej ciąży 36 kg:szok:, w drugiej juz tylko 13...mnie zawsze gubią słodycze bo nie umiem się bez niech żyć.

Wiesz, że ja czuję, że to będzie chłopak? Nie wiem, czy kobieta może mieć takie przeczucia, ale od samego początku wydaje mi się, że to będzie synuś :)

A teraz ide ogarnąć domek i umyć taras :) Trzymajcie się!

Ostatnia edycja:
Witajcie.

Dorotko biedulko - masz się z tym kaszlem i biegunkami.
Dużo wody pij aby się nie odwodnić.

A co do słodyczy to jakoś bardziej mi wchodzą teraz ... hmm czyżby na dziewczynkę.
Już niedługo się dowiemy.

reklama
Witajcie!
Dorotko Kochana pij dużo wody!
Moniś jak sie trzymasz?
Co do przeczuć...ja od samego początku wiedziałam,że to bedzie chłopczyk...Tzn tak przeczuwałam. Do słodkiego mnie nie ciagneło-no chyba,ze lody i najlepiej czekoladowe,ale w rozsadnych porajach. Ale teraz wszystko się zmieniło...wsuwam wszystkie slodycze...wstaje rano i mysle o czyms slodkim...
Niedługo zwariuje-muszę pójść na to usg i mieć pewnośc,ze to chłopczyk-bo pepowina zasłaniała...no i...sama nie wiem...
Wiecie co-nie widzę zadnych suwaczków-ani moich ani Waszych:szok:

Do góry