reklama

Październik 2008

MAMA do pracy wychodzi po 5 rano i wraca po 15 i tak od poniedzialku do soboty
Ja mam prace od 6 do 18 i od 18 do 6 i nawet jakbym miala same nocki to mama nie bedzie cala noc z OLIWIA a pozniej ona rano do swojej pracy :-(
A moja mama ma jeszcze 12 lat do emerytury.Aby ktos mi przyszedl do dziecka to na to mnie nie bedzie stac :-(

reklama
Popieram Czarną. Bo to o czym teraz myślisz, to żadne rozwiazanie...a skad wiesz, że nie popije sobie przy dziecku i uśnie...a Oliwka będzie pozostawiona sama sobie??

Dorotko mialam podobny problem i dlatego tez odezwalam sie do mojego bo nie mialabym z kim dziecka zostawic(z czego jak na razie sie ciesze zeby nie bylo). ale jesli masz sie z nim meczyc i narazac Oliwke na pijanego tatusia to chyba naprawde lepiej byc samemu, a Oliwke do zlobka dac i wydaje mi sie ze tam bedzie bardziej bezpieczna i szczesliwa ze szczesliwa i z nieznerwicowana mamusia niz z pijanym tatusiem...

Dziewczyny to jak ja mam to zrobic ????????
mieszkanie wynajmujemy za 1000 zl plus jakies 300 zl rachunkow co miesiac i do tego ja swoje rachunki typu telefon internet itp.Jak nie pojde do pracy to moze dostane 400 zl zasilku wychowawczego M pracuje nielegalnie i moge nie dostac od niego alimentow a nie wiem czy dostane alimenty od panstwa a jak nawet to to jakies 200 zl chyba jest i co mam 600 zl gdzie samych rachunkow mam wiecej i jak mam nieisc do pracy i wychowywac Oliwie
Albo jak tu isc do pracy a moja mama zarabia 830 zl na reke :-(
Mysle z kazdej strony i ja tego nie widze :-(

Dziewczyny tez o zlobki sie dowiadywalam to w moim miescie nie ma zlobka kest w rybniku ale zapisy sa juz na poczatku ciazy jak sie jest trzeba sie zapisywac i jeszcze nie wiadomo czy sie dostane a pozatym ja pracuje od 6 rano a zlobek mam jakies 30 km od domu w jedna strone i co jak ja Ja do niego zawioze i pozatym ktory zlobek przyjmuje dzieci o 5 rano bo ja jeszcze musialabym zdazyc do pracy na 6 :-(

Dorotka jest jeszcze cos takiego jak dodatek dla samotnej matki, podwójny rodzinny (bynajmniej tak było)do tego twoje macierzynskie alimenty i jakos sie uzbiera. Po zatym skoro nie przekraczasz 5?? cos złoty na osobe to jest jeszcze opieka społeczna. Która moze płacic na mieszknaie itp. Wiem ze nie takei zycie człowiek jest ale zycie z pijakiem i kłamca to za duzo jak dla mnie. A zarówno zawsze bedzie jakeis ale i niepewnosć.
Ja Ci tu nie napisze ze masz sie rozstac. Najlepiej przejsc sie do opieki i dowiedziec jak to wyglada u was

dorotka tyś znowu biedna, jak byłam dzis na spacerku w agroturystyce, a tam spa teraz pracownicy z dróg i piwkowali, to myślałam ze twój M mocny jest w pijącym towarzystwie i nie pije, a tu zonk, tak mi przykro, ale stara sie nie denerwować.
czarna Ty normalnie nie umiesz nic nie robić. Przeciez nie bedziesz tego łóżka wnosić niech ci co przywiozą ci wniosą. my mamy 2 ale ten drugi sie nieliczy bo to bus, ja najpierw miałam tico,potem po M astre, a zimą parzylismy za mała niedroga terenówką, bo kilka razy tłumik w astrze urwałam, ale stwierdziłam ze teraz auto poczeka az wróce do pracy, ja mam prawko od 17 roku życia, trzeba było jaks do stajni dojeżdrzać
uciekam bo przyjechali znajomi. Dorotk trzymaj się.

reklama
A ja jestem zła jak osa bo okazało sie ze moje łoze bedzie moze jutro ale raczej na srode mam
się przygotowac. No fakkkkk specjalnie M brał wolne. Ale gosciowi wystawie opinie na allegro
jak juz przysyka przyjdzie.
Czarna myśle,że obędzie się bez negatywu, wystarczy, że ciężarna zemści na niego (myszy go opier....żywcem) :szok::baffled:

Ja mysle ze powiem mu jutro ze ma tutaj wracac i tu szukac pracy i to natychmiast a jak nie bedzie chcial opuszczac cieszyna to mu powiem albo praca w cieszynie i bycie na hotelu albo MY bo tego i tego nie moze miec (.....) Dziewczyny gdybym miala z kim OLIWIE zostawic po macierzynskim to juz go rzucam serio nie bylabym z nim .wrocilabym do pracy i jakos bysmy daly sobie rade ale ja nie mam z kim zostawic Oliwi :no: i tu jest kot pogrzebany
Dorotka, tylko co to da, że go ściągniesz do domu, z batem będziesz stać nad nim??

A co do opieki nad Oliwką, czarna ma racje, dasz radę, tylko musisz w to uwierzyć. Zawsze jest jakieś wyjście...

Kaka a jak tam ciasto sobotnie się udało? Pewnie szybciutko je wszamaliście z M.

Ja mam dziś dzień bumelanta, nawet z obiadem się nie pofatygowałam, po tej wczorajszej ikei.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry