reklama

Październik 2008

Ale węgierek bym pojadła, blond, zrobiłaś mi strasznego smaka.

Fenoterol biorę w 3 dawkach na dobę (w szpitalu brałam w 4), a Isoptin rano i wieczorem. Najgorzej to z tą dawką na noc - muszę o 00.00 ją wziąć. Telepanie rąk przechodzi mi tak około po 2 godzinach od wzięcia, ale zauważyłam przed chwilą, że letnia kąpiel tą przypadłość łagodzi.

Dziewczyny tak serio, to się stęskniłam za Wami przez ten tydzień. Miałyśmy na OCP fajną, śmieszną ekipę, w końcu co tam można robić - albo się śm miać, albo płakać. W każdym bądź razie w naszej zbiorowej wyobraźni codziennie lała się wódka z sokiem żurawionowym i balowałyśmy z chłopakami z ortopedii. Tak to system tv szpitalnej pobudzał naszą wyobraźnię:-D

reklama
Ciril to nie ja zaczelam z tymi sliwkami:)ja tylko przejelam smaka chyba po Wanilii:)a Ty po mnie:)ciasto jest pyszne:)jakby ktos chcial to to jest przepis(uwaga- to ciasto nawet dziecko potrafi upiec i zawsze wychodzi:tak:)
6 dag masla albo margaryny
1/4 szkl cukru.
pol opakowania cukru waniliowego- albo wiecej jak ktos nie zaluje:)
2 lyzki rumu
2 jajka
troszke soli
i to zmiksowac:tak:
do tego dodac
15 lyzek maki
1 plaska lyzeczka proszku
1lub 2 lyzki smietany
i znowu zmiksowac:tak:
ta breja bedzie baaaardzo gesta ale tak ma byc:tak: i to na blache
ja to pieke w tortownicy 26 cm, albo robie podwojna porcje na duzej blaszce
na to ukladamy owoce- wychodzi ok 0.5 kg -ze wszystkim jest dobre(robilam z truskawkami, wisniami, jagodami, sliwkami,morelami nawet nektarynkami i jablkami::tak:
pozniej zmiksowac
10 lyz maki
5 lyzek cukru
troszke cynamonu(bylam bardzo zdziwiona ale naprawde pasuje)
5 dag masla
cukier waniliowy ile kto ma(ja znowu pol opak)
wyjdzie taki piasek troche i posypac duuuzo:tak:
pozniej 40 min i 160- 175 stopni- rozne sa piekarniki:sorry2:

bez cukru wan i tego cynamonu tez pewnie dobre bedzie;-)
to ja ide jesc:-D
aha cisnienie 115/76 czyli bedziem zyc:tak:

Blond moj kocur tez kiedys tak sikał i jedyny sposób na niego to dosc drasttczne ale wytarcie mordki w tych sikach:nerd:

Chałupka posprzatana ciasto juz zrobione oczywiscie musiałam zmienic przepis. Bo M sobie zarzyczył z bita smietana. Jeszcze nie probowalismy bo M teraz śpi a ja wlasnie odpoczywam bo jestem wyj.... dzisiaj.
Mam w planach wyskoczyc na godz nad jezioro a potem jedziemy do moich rodziców u których jest moja sis bo musze z nia pogadac o tych ciuszkach a przez tel to nierozmowa. A ona jutro juz wyjezdza wiec mam ostatnia okazje.
Asia, metoda, ktora opisala Czarna rzeczywiscie dziala...:tak::-D Moja mama "potraktowala" tak naszego pupilka ( akurat u nas spodobal sie dywan przy kaloryferze)
Czarna, u mnie tez dzis jeziorko i leniuchowanie na dzialce. Piotr sie zdrzemnal z Julą (!!!!!) na kocyku pod jabłonką :tak::-D A ja rozciagnelam węża i podlewalam przez godzinę ziemniaki, buraki, marchewkę... :-D:-D:-D
Madziu, bardzo mi przykro z powodu synka Twojej znajomej.... Co do modlitwy, mozesz na mnie liczyc :tak: Dzis nauczylam moją Malą jak sie żegnać (spodobało się i chodzi i wciąż się żegna :-D)
Ciril, ja mam wyrzuty sumienia, jak mnie nie ma na forum :tak::-D
A moje Słońce siedzi teraz w garażu, bo musi przygotować samochód. Jutro jedzie po swoich rodziców na lotnisko... Dziżas... :sorry2::sorry2::sorry2: Ja wstawilam jeszcze pranie (z rzeczami, ktore przywiozl z calego tygodnia...), a z obiadku na kolacyjke przesunal sie kurczak BBQ z ziemniaczkami :-D Buziaki :*********

Ciril, dorota dobrze że już jesteście w domkach i na forum :-)
blond super że kupiłaś aparat, kontroluj ciśnienie, wczoraj w SR położna mówiła jak ważne jest ciśnienie w ciąży
magdziu ja też pomodlę się o jak najmniejsze cierpienie dla maluszka i Twojej znajomej
miłych grillków i odpoczynku Wam życzę dziewczyny a GosiK żeby wreszcie się mężem nacieszyła (bo ile można tylko mieszkanie pieścić ;-):-D)

BLOND a jak sie czujesz ? bo widze ze dobrze :-D Fajnie ze masz juz cisnieniomierz wiec kontroluj to cisnienie :tak:

GOSIU to sie dzialo z M :-D:-D:-D
CIRIL to fajnie smiesznie mialas w tym szpitalu Ja wiem ze jak sie ma fajna ekipe to ten szpital nie jest taki straszny Gorzej jak sie lezy z samymi starymi babkami :szok:A co do fenoterolu to mnie podawali tez w 3 dawkach ale o takich godzinach w jakich oni zawsze nosza leki wiec ja nie przykladam tak sie do godziny tylko aby bylo 3 razy bo jakos okreslonych godzin nie mam :no:
Ja juz kilka razy mialam podejzenie ze moja MALA ma czkawke ale ze sie nie znam to do konca nie wiem czy to to :-D
A macie tez cos takiego ze czasem jak sa ruchy to one sie tak jakby trzesa????? wiem ze nie na odpowiednim watku:-D
Ja bylam az 10 min na spacerze :tak:Nie chce chodzic za wiele ale musialam na chwile pochodzic sobie slimaczym tepem:-D

reklama
Dziewczyny czkawka u maluszka może wystąpić po napiciu się czegoś gazowanego - ja tak miałam.

Dorotko dobrze, że wyszłaś na mały spacer.
Ja mam zamiar teraz wyjść do parku i wyciągam męża, ale usiadł przy komputerze i troszkę ciężko będzie :szok::-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry