reklama

Październik 2008

Czesc Dorotko:)))))))))))))))))))))))))jak dobrze ze juz wszystko dobrze:)moj Rafalek tez jest mlodszy wg USG o 1 tydzien:)i tez suwaczka nie zmieniam bo nie wiadomo w sumie - moze nadgoni:)a 1100 g wg mojej ksiazki "Zdrowa ciaza" odpowiada przelomowi 27/28 tydzien:)
u mnie tez tak strasznie duszno...

reklama
Dopiero nadrobilam czwratek hihih

A propo jedzenia to ja mam teraz dobrze bo mama gotuje a jak wczesniej mieszkalismy sami z M to on nigdy nie nazekal.Moj M jest jaki jest ale pod jednym wzgledem zawsze bylo ok.Nigdy nie wymagal odemnie abym mu gotowala Jak nie bylo to sam dla nas zrobil i wogole ja do dzis przy nim nic nie musze robic moge lezec do gory d..... a on wsio robi :-)
Moj M umie i lubi gotowac i dobrze mu to wychodzi :-)
MAGDASF milego wypoczynku :-)
BLOND super ze spiewasz na weselach chetnie bym posluchala jak spiewasz ;-)
CZARNA I GOSIA to z ta aktywnoscia to jada teraz na rowni obie szaleja i szaleja ;-)

Co do wesela to ja ide za miesiac i planyje sobie jakas kiecke kupic ale zobacze jak mi to wyjdzie :-)I ja z moimi bolami itp lepiej bede tam wiecej odpoczywala niz tancowala Ja juz zapowiedzialam ze dla mnie to maja miec podwojna porcje jedzenia hihihi

Moj M poszedl wlasnie z mama do tego mieszkania pogadac z tymtymi co sie wyprowadzaja i wyszlo ze najpozniej bedzie przeprowadzka w czwartke a miala byc juz w poniedzialek.Troche nam to nei na reke ale coz zrobic :-)

Ide was dalej czytac Aha dziewczynki dziekuje wam bardzo za wszystkie mile slowa do mnie i to jest takie mile ze o mnie pamietacie KOCHANE JESTESCIE
I dziekuje MINISI CZARNEJ I KAROLINIE ze pisaly wam co u mnie :-)

ANIA milego wypoczynku :-)
EWELA czy ja dobrze narazie doczytalam ze twoj M juz wrocil :-) to super :-)
MINISIA nie zazdroszcze z tymi Twoimi dzieciaczkami i nie wiem co ci poradzic bo ja nie mam doswiadczenia :-(Tez sie czasem zastanawiam jaka ta moja mala bedzie i az sie boje jak bedzie bardzo niedobra.Minisia dzielna jestes i dasz rade :-)

A co do mojego usg to tak wsio jest oki serce bilo fajnie 148 uderzen na minute i jak pozniej gin tlumaczyl innej babce to widzialam takie wykresy mojego dziecka i wsio jest w normie takiej normalnej ale waga jest wyzej wiec wagowo est z nia oki nawet moze jest za gruba troche hihihi.Ostatnio miala 800 g z hakiem i wczoraj ponad 1,100 kg i tak przybrala w ciagu 2 tygodni.Z jest mlodsza o tydzie to wyszlo raczej z centymetrow jak gin miezyl glowke i cos tam jeszcze ale wszystko siemiesci w normie :-)

PPATQA to mnie pocieszylas z tym tygodniem u naszych dzieci :-)

Dziewczyny, w końcu mnie wczoraj wypuścili. Nerki mam czyste, ale wszystko wina mojej nadpobudliwej macicy i lekkiego skrzywienia kręgosłupa. To nie był ból nerek, tylko kręgosłupa, a skurcze są właśnie z powodu tej nadpobudliwości. W szpitalu spuścili we mnie 2 kroplówki z fenoterolem (każda szła dobę). Do 35 hbd mam brać Fenoterol i Isoptin. Ale mnie po tym telepie:baffled:
Nareszcie jesteś, my już w głowę zachodziłyśmy co się z Tobą dzieje! Dobrze, ze dzidzia zdrowa, a Ty uważaj na siebie.

Minisia Ty masz z dziecmi problemy, a ja ...ze swoim kotem.sika mi na sofe przed tv, zawsze w to samo miejce, teraz jest zxafoliowana wiec sika na folie:((((nie moge jej doprac, bede musiala ja wyrzucic w koncu. i nie wiem o co temu kotu chodzi- kuwete ma czysta i czasami tam chodzi, a tu to chyba z lenistwa. co ja mam z nim zrobic?moze on chory jest?ppatqa moze Ty cos wiesz...on tak od miesiaca robi, a ma 10 miesiecy i jest wykastrowany...mioze za to sie obrazil:)
Ja tam Ci nie poradze, bo jak mój kot się zleje to robie wyp..... na dwór, a Ty raczej na ulice nie wygonisz.:baffled:

Dzieńdoberek, u nas dziś piękna pogoda pełne słońce i cieplutko...:tak::tak::tak:
Ula a u nas jak gorąco, żar się z nieba leje, chyb a w miske wody naleje i będe tyłek moczyć, bo baseniku nie mam. :-p

Witam wszystkie mamusie. jestem nowa i nie mam pojęcia jak poruszać się po waszym forum. Mam termin na 13 października i bardzo chce Was bliżej poznać!!!!!!!!!!!!!!!!!
Witamy, witamy i zapraszamy do udzielania.:-)

Dzis na wizycie powiedzialam lekarzowi ze chce wyjsc do domu a on ze jego zdaniem to za wczesnie bo przyszlam dopiero w czwartek ale ja nalegalam i musialam sie podpisac ze chce wyjsc Juz 2 raz wychodze na wlasne zadanie mam nadzieje ze zapomna o mnie do porodu i ze nie bede miala z tego nieprzyjemnosci hihih przy porodzie.
A wypisalam sie bo juz wiecej mnie nie beda badac bo ja juz wiele razy tam lezalam i wiem jaki jest ich sposob dzialania .Przez weekend dawali by mi tabletki i nic wiecej a w poniedzialek rano by mnie wypisali bez badania itp wiec po co mialam tam siedziec przez weekend Tabletki bede jadla w domu :tak:I praktycznie caly czas bede lezala lub siedziala w domu.
Cześć Dorka :-))))) zaraz tak myślałam, że z tym szpitalem to kupa zachodu, nie patrzą jak się czujesz tylko, ile dni leżysz.... dziadostwo!

Magdziunia, biedna ta dziecinka Twojej koleżanki, pomodlę się o jej zdróweczko i mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze. Od razu nasuwa mi się mnóstwo pytań, a skąd ta hipotrofia, czy podali przyczynę, a czemu już rozwiązali ciążę. Teraz to już nie ważne, oby tylko wszystko dobrze się ułożyło, ale każda z nas patrzy przez pryzmat swojej osoby i drży, żeby z jej maleństwem było wszystko w porządku.

A ja już mam wysprzątane w domku (męża zagoniłam), ugotowany obiadek i uwaga!! upieczone ciacho ze śliwkami. Tak mi ochoty narobiłyście, że nie mogłam inaczej. A teraz idę na kawusię i ciacho, mmmniammm.
Miłego popołudnia.

CIRIL jak dobrze ze juz jestes z nami i ze wsio oki z maluszkiem :tak:Ja tez biore teraz fenoterol i Isoptin i tez jestem ciekawa jak dlugo bede musiala to brac ale to juz zalezy od gina
MOTYLKU ja ci wspolczuke tych bolow krzyza:baffled:
Kurcze ze tez nie mozemy przechodzic tych ciaz calkowicie bezbolesnie :confused:
ANTUANET fajnie ze wypoczelas i zycze milego spotkania dzis w SR :-D
GOSIU ja tez nie lubie takich zjazdow rodzinnych:baffled:
A dzis wraca twoj M po calym tygodniu ale sie bedzie dzialo :-D
BLOND jak sie dzis czujesz i jak Twoje cisnienie

CIRIL jak dobrze ze juz jestes z nami i ze wsio oki z maluszkiem :tak:Ja tez biore teraz fenoterol i Isoptin i tez jestem ciekawa jak dlugo bede musiala to brac ale to juz zalezy od gina
MOTYLKU ja ci wspolczuke tych bolow krzyza:baffled:
Kurcze ze tez nie mozemy przechodzic tych ciaz calkowicie bezbolesnie :confused:
ANTUANET fajnie ze wypoczelas i zycze milego spotkania dzis w SR :-D
GOSIU ja tez nie lubie takich zjazdow rodzinnych:baffled:
A dzis wraca twoj M po calym tygodniu ale sie bedzie dzialo :-D
BLOND jak sie dzis czujesz i jak Twoje cisnienie
Fajnie, że już jestes!!!!!!!!!!!! :-D:-D:-D
Moj M. wlasnie wrocil.... :-p:-p:-p:-D:-D:-D

Dorota dobrze że już jesteś i że wszystko z Tobą i Oliwką dobrze,

a ta waga dzieci na podstawie usg nie może być zbyt dokladna i nie każde dziecko musi w danym tygodniu tyle a tyle ważyć bo przecież jedno ma 3900 jak się rodzi a ja urodzilam Karolinę to ważyla 3080- przecież to prawie kilogram rożnicy a są przecież jeszcze większe noworodki.

6c8ac34a9d.png

2ff2fcf6e9.png

888f779fe9.png

reklama
Wanilio ja też mocno trzymam kciuki za maluszka.
Ona musiała urodzić przez cc, bo maluch w brzuszku by się udusił poprzez zakarzenie wewnątrzmaciczne.
Na prześwietleniu wyszło, że ma w główce wylew drugiego stopnia i głęboki niedorozwój mózgu.
Będzie obserwowany czy się wchłonie, czy powiększy, a niedorozwój – może być wynikiem niedotlenienia mózgu.
Maluch ma tyle rurek i weflon.
Boże tak mi szkoda maluszka - cierpi biedactwo.
Ma taki cieniutki głosik jak płacze.
Jak myślę o nim, to łzy same kapią po policzkach.
Nawet nie jestem w stanie sobie wyobrazić co czuję teraz ta moja koleżanka.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry