reklama

Październik 2008

Gratuluję nowej Mamusi :-)

A jeśli chodzi o witaminki to ja biorę Femintal - taki do 12 tyg ciąży - lekarz mi go zalecił, on już w sobie zawiera kwas foliowy i inne rzeczy. Biorę po jednej tabletce w porze obiadu - tylko trochę duże są w przciwieństwie do folika, a wymiotuje dopiero rano i tylko żółcią - więc ta witaminka zdąży się już chyba wchłonąć :-)
Zresztą czasem skórka chleba zjedzona przed wstaniem z łóżka pozwala mi na przeżycie całego dnia w dobrym samopoczuciu i bez mdłości... A może to tylko siła sugestii ...;-)

reklama
Ja też biorę Prenatal, chociaz wcale tego z lekarzem nie uzgadaniałam. Po prostu nic mi sie nie chce jesc i wyszłam z załozenia ze skoro jem malo to powinnam brac witaminki.
Mam za to inny problem. Moi rodziece(przyszli dziadkowie) widzieli u któregos ze swoich znajomych USG 3d z 13 tyg i teraz wierca mi dziure w brzuchu, zebym takie zrobiła. A wszedze gdzie dzwoniłam mówią ze jesli robią to od 24 tyg! Kosmos!

:) no bo 11 kwietnia slubuje brat mojego meza i jesgo narzczona! tez jest w ciazy (2 tyg wiecej niz ja). Poza tym ja slubowałam 28 kwietnia zeszłego roku, a mielismy własnie 12 miec cywilny, ale wyszło inaczej

:) no bo 11 kwietnia slubuje brat mojego meza i jesgo narzczona! tez jest w ciazy (2 tyg wiecej niz ja). Poza tym ja slubowałam 28 kwietnia zeszłego roku, a mielismy własnie 12 miec cywilny, ale wyszło inaczej
hehe to fajnie a oni biora cywila,tez??
z tego co ja wiem to nie mozna robic badania 3d predzej bo to szkodzi fasolce i teraz tylko dowcipne usg mi moj gin robi..:sorry2:
pozdrwiam:tak:

Gratulacje nowym mamusiom
Aniaaa mi tez ten ból brzucha wyskoczył p pobycie na nartach, tylkoja miałam go 2 dni po pierszym II tescie więc przy tym jak nie wiem jakie małam nieregularne cyle to u mnie nicnie wiadomo.

Ja dziś byłam w racy po urlopie, tak jak trzeba już dostała umowe na stałe, z końcem luteo skończyła mi sie druga na czas określony, w pracy wie tylko moja koleżanka, narazie nie chce mówić, pókinie powiemy rodzicom, a rodzicom chcemy powiedzieć na świątecznym śniadaniu, będziemy wtedy po drugiej wizycie u ginka, i może na usg bedzie wiecej coś widać, narazie wie tylko koleżanka i mąż. My sie kryjemy. Trudno sie kryć z jazdą na koniach, a to zwalamy na pogode, albo cs tam innego wymyslamy.

witam wszystkie mamusie. ja dzis wrócilam po zwolnieniu do pracy. nadal wacham sie czy dobrze zrobilam, ale z drugiej strony siedzenie w domu nie sprzyja mi. zle sie czulam, nagle tak odcieta od swiata którego badz co badz lubialam.
ale z drugiej strony moja fasolka. ale przeciez nie ja jedna chodze do pracy i nie ostatnia.
wrocilam dzis troszeczke zmeczona do domu ale zadowolona. w czwartek mam wizyte u nowego lekarza. mam nadzieje ze ten potraktuje mnie bardziej profesjonalnie.
pozdrawiam

Mozna robić usg 3d wczesniej, tylko ja nie znalazłam w poznaniu gabinetu który by mi to zrobił. co prawda na stronach pisza inaczej ale nie robia...kiszka

reklama
Dobry wieczorek Mamuskom!
Dziewczyny tu pisaly o EMC w Dublinie i polskiej gince. Tez mi jakos tak dziwnie lezy. Tym bardziej, ze slono bierze. A dzisiaj niespodzianka: udalo mi sie zapisac do publicznego programu prowadzenia ciazy od poczatku do konca i mam wizyte na przyszly piatek. Zwa to DOMINO scheme. Jesli ktoras "irlandzka" mama tez z niego korzysta dajcie znac- podzielimy sie doswiadczeniami:-)
Zaskoczyli mnie na plus: pielegniarka zrobila krotki wywiad przez telefon. Ja ze slownikiem pod reka opowiedzialam co mi dolega i dostalam nr pacjenta i wizyte od reki. I slyszalam, ze z usmiechem na ustach. Trzymajcie kciuki!
hej Evelajna! nie slyszalam jeszcze o DOMINO, ale wyglada to obiecujaco!!! poki co jestem w Pl, na pt mam wizyte u gina i USG, porobilam dzisiaj badania krwi (troche sie martwie czy fakt, ze przyjmuje Crinone nie wplynie na wyniki). wracamy w sobote i na przyszly tydzien planowalam w koncu zapisac sie do GP. ale chyba najpierw poszukam jakichs informacji nt tego programu, o ktorym piszesz. mam prosbe - jak juz bedziesz po wizycie daj znac jak to wyglada i czy jestes zadowolona. moze byc na priv, bo chyba niewiele tu mam irlandzkich :) powodzenia w piatek!!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry