reklama

Październik 2011

Witajcie:)

Przepraszam ze dopiero dzisiaj pisze ale mialam naprawde ciezki dzien.
Zaliczylysmy pierwszy spacerek, bardzo piekna pogoda ponad 25stopni. Wybralismy sie na krotki, a wyszla nam godzinka. Grzeczna byla i ciagle spala.
ale co sie dzialo po spacerze? nie mogla zasnac od 14 do teraz, jadla ciagle jadla, i na zmiane kupke. Chyba ma wzdecia.
Ja staralam sie nic nie jesc. A po dzisiejszym dniu nie mam ochoty nic jesc. Poprostu nie wiem juz co zrobic jak ciagle plakala. Dopiero jak stary ja wzial w ramiona zasnela gladko. Widocznie ja jestem tylko od cycka.
Cycka smaruje. W nocy palily mnie, jedna juz jest miekka, ale z druga wciaz problem...
Tej twardej, nawet nie chce ruszyc:-(

Wszystko mnie przeraza. Brak mi apetytu, humor mam do dupy...

reklama
Laski ratujcie nie wiem co jest ale tak katar mnie złapał że ledwo dysze, baby z apteki nic nie chciały dać oprocz maści majerankowej , robie sobie jakiś napar z rumianku ale czuję się jeszcze gorzej .... a same mądre głowy mówią że nie mogę być przezębiona - tak jakbym chciała być chora :wściekła/y:

Fato ja na poczatku taka chora bylam ze masakra. Do czyszczenia nosa dali mi tu wode morska w aerozolu, i olejki do inchalacji aerozolem, (albo wlewasz do michy z goraca woda, przykrywasz glowe recznikiem i wdychasz ustami czy jak dasz rade troche nosem) i mnie gardlo bolalo to mi dali tantum verde do plukania, tylko zaznaczyli zebym nie lykala. W polsce mojej mamie oczywiscie powiedzieli ze mi nic nie wolno, tu chociaz tymi rzeczami mnie poratowali. Pamietaj, ze katar czy leczony, czy nie, trwa zawsze 7 dni, a plukanie nosa woda morska i inchalacje zawsze daja jakas ulge chociazby chwilowa - mi na przyklad pozwalaly usnac, bo inaczej ni wuja nie moglamz z atkanym nosem.

widzę że w piątkowy wieczór coś pusto na forum się zrobiło.

mi dzisiaj kręgosłup nie wyrabia, a nic takiego nie robiłam

ciasto bananowe właśnie kończy się piec:)

jutro październik więc coś w kościach czuje że zaczniemy się już konkretnie sypać........

Werka
głowa do góry, nie załamuj się bo dziecko to wyczuwa, z czasem wszystko się unormuje. Trzymam kciuki za ciebie i maleństwo żebyście się dotarli i potrafili na wzajem zrozumieć&&&&&

cześć

Gugula witaj z powrotem :) dobrze, ze jesteście już w domku, a jak syn reaguje na Julkę??

Werka może baby blues cię trzyma w tej depresji, spoko przejdzie tylko z dzieciem musicie się siebie nauczyć

widzę, ze nie ja sama zaliczyłam porządne sprzątanie, ale teraz padam na ryjek, na szczęście po kąpieli przeszedł mi ból kręgosłupa, a był na prawdę nieznośny, jak to możliwe, że dzisiaj żadna z nas nie rodziła :-D

hejka melduje się w dwupaku.
Dzięki za słowa wsparcia :-) i życzenia powrotu do zdrowia.
Spędziłam dwa ostatnie dni w uroczym spa :). Ehhh nie ma jak to w domku. Zatrzymali mnie z tym parszywym ciśnieniem, dostałam leki i po kłopocie. Tylko łożysko mi siada i coraz mniej wód wytwarza więc muszę 2x w tygodniu na ktg jeździć. Ogólnie to dobrze by było gdybym już urodziła. Rozwarcie mam na centymetr ale szyjka wewnątrz jest domknięta.
Mój małż nie chce mi pomóc się rozpakować i każe mi czekać do poniedziałku ze staraniami i porodem bo przez weekend musi nadrobić zaległości w pracy.
W sumie to miałam nadzieję, że w jakiś magiczny sposób akcja porodowa mi się w tym szpitalu rozkręci. Zaraz poskaczę sobie na piłce i później zabiorę się za sutki ;).

Fato
mi lekarka przepisała na katar euphorbium to jakieś bezpieczne krople do nosa są i można je przez całą ciążę brać. Kuruj się kobietko

Malutka a Ty jeszcze tutaj ????

Witajcie:)

Przepraszam ze dopiero dzisiaj pisze ale mialam naprawde ciezki dzien.
Zaliczylysmy pierwszy spacerek, bardzo piekna pogoda ponad 25stopni. Wybralismy sie na krotki, a wyszla nam godzinka. Grzeczna byla i ciagle spala.
ale co sie dzialo po spacerze? nie mogla zasnac od 14 do teraz, jadla ciagle jadla, i na zmiane kupke. Chyba ma wzdecia.
Ja staralam sie nic nie jesc. A po dzisiejszym dniu nie mam ochoty nic jesc. Poprostu nie wiem juz co zrobic jak ciagle plakala. Dopiero jak stary ja wzial w ramiona zasnela gladko. Widocznie ja jestem tylko od cycka.
Cycka smaruje. W nocy palily mnie, jedna juz jest miekka, ale z druga wciaz problem...
Tej twardej, nawet nie chce ruszyc:-(

Wszystko mnie przeraza. Brak mi apetytu, humor mam do dupy...
werka spokojnie napewno sie boisz i masz do tego spadek nastroju normalny w tych dniach
nie mozesz sie stresowac , bo mala wyczuwa to i bedzie niespokojna :( musicie sie dotrzec , nauczyc siebie :) bedzie dobrze zobaczysz !
niedlugo kazda z nas bedzie miala lepsze i gorsze dni z maluszkami , ale damy rade napewno :))

Laski ratujcie nie wiem co jest ale tak katar mnie złapał że ledwo dysze, baby z apteki nic nie chciały dać oprocz maści majerankowej , robie sobie jakiś napar z rumianku ale czuję się jeszcze gorzej .... a same mądre głowy mówią że nie mogę być przezębiona - tak jakbym chciała być chora :wściekła/y:

kurcze wspolczuje :( ja sol morska uzywalam , herbata goraca z miodem i cytryna , czosnek , syrop z cebuli i duzo nos dmuchalam
przeszlo dosc szybko i nie przeszlo mi pierwszy raz na oskrzela co u mnie jest prawie jak cud , bo kazdy katar tym sie konczy :/
zdrowka duzo !!!

Jagmar fajnie , ze juz jestes :) widze ty tez masz zamiar meza wykorzystac hehe , normalnie zboczuchy na forum same :) biedni ci nasi faceci nie wiedza co sie dzieje hehhe

werka nie martw się wszystko będzie dobrze. To dopiero początek i zaraz wszystko sie unormuje. Laktacja też, ilość mleka dostosuje się do potrzeb dziecka i nie będzie obolałych piersi. Widać mała potrzebowała tatusinego uścisku żeby zasnąć. Korzystaj ile się da z takiej pomocy i odpoczywaj w tym czasie :).

reklama
Dzień dobry śpioszki :-)

fato - ja na katar w ciąży używałam wody morskiej, euphorbium i solik :tak: inhalację możesz sobie zrobić ze zwykłej soli jodowanej :tak:

Werka - nie martw się na zapas :tak: laktacja normuję się tak około 1 miesiąca, jak Twój organizm będzie dokładnie wiedział ile mleka potrzebuje Laura :tak: jest to najzwyczajniejsza kwestia dopasowania się trzeba poczekać i się nie poddawać :tak:

Jagmar - super, że Ci zrobili dokładny "przegląd" i wypuścili do domu :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry