reklama

Październik 2011

cytryna - &&&&&&&&& za zdrowie babci

asionek - tu na odwrot , jest jeszcze wiekszy nacisk na cycka niz w pl, wszystko powinno byc naturalnie, ale mi to nie przeszkadza, bo jak mleko w cycu jest to karmie , jak nie bedzie to butle i nikomu nic do tego!no.:-)

moj uwielbia swoja prawa strone, jak nie spi to przestawienie sila glowy w druga strone to masakra,ale sam nia kreci jak chce popatrzec w druga strone, na snie czasami mu zmieniam, czasami widze ze sam zmienil. Przewijak ustwilam tak,zeby zawsze byc po jego "nielubianej stronie" wiec odruchow przekreca glowe i patrze na mnie (nie ustawiam sie z przodu , bo juz mnie kilka razy obsikal:-D)

mileczka - wspolczuje takiej sytuacji i stresow, zwlaszcza ,ze chcesz karmic, moze to faktycznie takie chwilowe fanaberie? ja bym powalczyla o mleko, ze zdrowsze i DARMOCHA... &&& zeby sie poprawilo!

malutka - az zaczelam mojemu w paszcze zagladac,ale on bardzo sie nie slini, tyle ze tak wyciera piastka w srodku ,ze az mu cale opuchly po nocy, zakladamy teraz do snu rekawiczki, bo przeciez nie bede warowac cala noc czy sobie nie wklada znow kciuka czy piastki, a nagle zaczal pluc smoczkiem:no: moze to i lepiej...

dziewczyny, od 2 dni jestem na bezmlecznej , bo moj ma cale rece i nogi w kaszce, miejscami czerwone bardzo i na brzuchu i plecach tez. oczywiscie dzowniac w pon dostalam wizyte na czwartek do lekarza, ale pomine to.. tylko zastanawia mnie fakt,ze moj nie ulewa(zdarzylo mu sie 2 razy jak sie chyba przejadl, ale to dawno bylo), kupy ladne zolte i czestotliwosc sie zmniejszyla (nie ma po kazdym cycku juz) czy to moze byc nietolerancja mleka????

agadaria - medal dla Ciebie i wszystkich za odciaganie recznie , ja to az skurczu reki dostalam prawie, cycek zmietolony i 2 krople:-)

wczoraj odciaglam troszeczke laktatorem do butelki i sprobowalm dac maluchowi - jaki ryk!!!! bo mleko pachnie a nie umie pic z butelki! z 10 mi sie meczylismy i nie wydoil ani kropli, w koncu mu wycisnelam na jezyk to mleko bo az sie zanosil biedak i dostal extra Cycka Pocieszyciela bo normalnie trauma... myslicie ze probowac az do skutku? kurde potrzebowlabym zniknac na pol dnia z domu, dalabym tesciowej malucha ale z glodu by padl..

reklama
Witam Środowo,

Oby do czwartku bo piątek wolny bedzie M w domku to bedzie mi troche lżej.
Ola tez ostatnio dziwnie je pojje z cyca nie chce a za 30 min znów głodna to dam pojje nie chce a za 10 min zjada 120 ml cycka wiec od dzis zaczynam tylko odciaganie w dzień bo sie nie najada poddaje sie jak tylko lekko przestaje leciec a tak odciagne i bede wiedziec ile zjadła. Ja to 120 to odciagne ale z dwóch cycuchów u mnie nie ma aż tak obfitego bufetu:dry:

Wczoraj byłam z mała na rehabilitacji no i babka wychwyciła że mała ma asymetrie w jedna strone i musze z nia ćwiczyć no i pod koniec stycznia kontrola zobaczymy jak sobie radzi.

malutka- to odciągaj tylko ciutkę a nie piers do końca bo wtedy nabierze znów tyle i pij szałwie hamuje laktacje

Witam Środowo,

Oby do czwartku bo piątek wolny bedzie M w domku to bedzie mi troche lżej.
Ola tez ostatnio dziwnie je pojje z cyca nie chce a za 30 min znów głodna to dam pojje nie chce a za 10 min zjada 120 ml cycka wiec od dzis zaczynam tylko odciaganie w dzień bo sie nie najada poddaje sie jak tylko lekko przestaje leciec a tak odciagne i bede wiedziec ile zjadła. Ja to 120 to odciagne ale z dwóch cycuchów u mnie nie ma aż tak obfitego bufetu:dry:

Wczoraj byłam z mała na rehabilitacji no i babka wychwyciła że mała ma asymetrie w jedna strone i musze z nia ćwiczyć no i pod koniec stycznia kontrola zobaczymy jak sobie radzi.

malutka- to odciągaj tylko ciutkę a nie piers do końca bo wtedy nabierze znów tyle i pij szałwie hamuje laktacje
Nigdy do końca nie odciągam ,zawsze coś tam się zostaje, najgorsze jest to ,że ja odciągam tylko wieczorami ,a w dzień i tak kilka razy dziennie czuje mrowienie i samo leci, już nawet próbowałam co drugi dzień odciągać ale na drugi dzień mi mało cycków nie rozsadzi :wściekła/y: Wczoraj mały wyssał do cna, zobaczymy dziś co będzie... Szałwii nie lubię ale może się przemogę o ile moje dziecko dziś znowu sobie cycka nie zażyczy ,a może tak być bo dziś cholerne szczepienie :wściekła/y:

malutka - to może niech cysia sobie chociaż raz dziennie jak masz tyle mleka :sorry2:

No by mógł, tylko ,że on praktycznie sam się odstawił od cyca.. W dzień to dwa trzy razy sobie pociągał, a tak to flacha i to trzeba było go lekko przymusić aby tego cyca chciał, protestu tylko w nocy nie było, w nocy zawsze był na cycu ,aż go kopnęło coś na dwa dni przed wigilią, nie chciał w ogóle mojego cyca, ani w dzień ani w nocy, a pokarm miałam... Zatem musiałam w nocy wstawać i mu robić flachę, aż w końcu od wigilii już mu wcale nie dawałam ,aż do wczoraj, no i nie wiem czy to jednorazowy wybryk był czy może się z cycusiami przeprosił :-D

tzn ja 120 ściągałam niecałe 5 min z jednej piersi po dwóch godzinach bez karmienia. Teraz tak 60 z jednej po całej nocy :( Wróci szanowny współmałżonek to spróbuje dac moje. Wczesniej też dokarmiałam moim z butli np zamrożonym i nie było poblemu więc nie wiem cóż to za fanaberie :wściekła/y:

tzn ja 120 ściągałam niecałe 5 min z jednej piersi po dwóch godzinach bez karmienia. Teraz tak 60 z jednej po całej nocy :( Wróci szanowny współmałżonek to spróbuje dac moje. Wczesniej też dokarmiałam moim z butli np zamrożonym i nie było poblemu więc nie wiem cóż to za fanaberie :wściekła/y:

To już nie wiem co Ci poradzić :no::dry: Niektóre dzieci tak mają ,że z dnia na dzień same się odstawiają od piersi, nie chcą i koniec, ale gdy są starsze ,a nie takie maleństwa...

reklama
malutka ja bym jeszcze probowala, w koncu mleko mamy to samo zdrowie
mileczka wspolczuje, moze jednak dasz jakos rade ? choc 2 h to strasznie dlugo... ja po h dawalam sobie siana
Lena najwazniejsze ze juz po. zdrowka dla malego :*
kasiadz moja tez tak czasem robi... norma

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry