reklama

Październik 2011

Daje jej z hippa tą z kopru włoskiego albo uspokajającą (co wcale jej nie uspokaja :rofl2:)

U nas to wygląda jak takie żółte małe łatki skóry , oliwię mu główkę od czasu do czasu i wyczesuję ale powraca , chociaż dużo tego nie ma i trzeba się przypatrzeć dobrze żeby zobaczyć ;-)

ok dzięki bardzo za odpowiedź.... chyba też zacznę oliwić jej główkę przynajmniej jakiś czas przed kąpaniem żeby jej potem to zmyć..... mam nadzieje że to pomoże

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
cytryna - ja też zapisałam Helę do żłobka i chcę ją wysłać jak skończy rok, bo mam koło siebie sprawdzony żłobek, malutki i z super paniami Milena tam chodziła więc wiem co i jak :tak: i też wracam na niepełny etat 7/8 plus godzinka na cyca więc będę chodzić na 6 godzin ;-)

Ja czekam aż moja skończy 4 miechy i coś podam ze słoików, pediatra mówił, że nie ma co się śpieszyć ;-)

ania- sorry nie chce mi sie przepisywać całego Twojego nicku wiec bede pisała tlyko imię:P
moim zdaniem to ciemieniucha, łupież nie pojawia sie u noworodków z tego co wiem.

eveline

można podawac jak naj bardziej, moja lekarka nawet zalecała bo moja Emilka czasem sobie głodówki od cycka urzadza i wtedy mam podawac słoiczek. ponoć lepsze to niż MM.

tu z dopajaniem jest inna opinia, nie trzeba podawac nic dodatkoego dopoki dziecko jest na samym mleku, plyn to plyn, obojetne czy mleko matki czy mleko mm
jednak dobrze przyzwyczajac do wody juz od malego,
z Jaskiem mielismy przeboje bo chcial tylko sok jablkowy rozcienczony z woda i to tylko hippa, teraz czasami herbatke wypije ale wody ciagle niet

Hej laski. My po szczepieniu. W zeszly czwartek u pediatry Hania wazyła 5850gram ale byla wazona w pampersie bo tak orientacyjnie. A dzis wazyła w pampie 5920, czyli 70gram w tydzień, tylko w tamten czwartek Hania miala pampersa niezmienionego jakies 4-5 godzin, bo bylam u kumpeli i tak sie zagadalam,że musiałam biec aby do lekarza zdazyć, tak wiec mysle że przybrała ok, bo siusie z 5 h troche ważą a teraz pamp był pusty. Jak tam u Was z laktacją? Moja ciągle je na raty, w nocy sie tak czesto nie prosi aż o cyca ale w dzień za to tak. Stosujecie jeszcze wkładki laktacyjne? Bo ja nie musze, od czasu do czasu z prawej coś poleci jeszcze. jestem ciekawa czy ona sie najada skoro tak wisi na cycu. Macie jakies info ile dziecko w jakim miesiącu zycia powinno przybierać?

Znalazłam w necie!

Średni przyrost dobowy to 17-34 g, tygodniowy zaś 120-240 g. Prawidłowy przyrost miesięczny został podany powyżej, dotyczy jednak wyłącznie pierwszych trzech miesięcy życia dziecka, w późniejszym okresie maluszek przybiera na wadze znacznie mniej (średnio 400-500 g/m-c przez kolejne 3 miesiące swojego życia).

No to sama sobie odpowiedzialam :-)

Któraś z Was pytała sie o ciemieniuchę - to powinny byc takie żółte łuski. Ja juz walcze z tym ponad 2 tygodnie i zawsze cos powróci :wściekła/y:

Elifit kondolencje z powodu śmierci babci.

Ewa no wreszcie sie pojawilaś :-) Tak sie zastanawiałam ostatnio kiedy bedziesz miała luz z egzaminami i jak widac dostałaś luz i znowu Ciebie pełno :-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ati u nas to jest taka biała ta skóra ale jak się to czesze to ona odchodzi więc myślę że to jednak ta ciemieniucha.... och byle się tego szybko pozbyć bo strasznie mnie to denerwuje jak na to patrze.
Właśnie zrobiłam tak jak pisała miłka i po ciężkich bojach z czapką mała zasnęła .... a za niedługo mamy się kąpać i teraz nie wiem co robić czy ją budzić czy sama się jeszcze obudzi czy odpuścić kąpiel hmm....

dobra obudziła się :) zmykam ją kąpać ;D

Ostatnia edycja:
reklama
Jutro ide do fryzjera farbowac włosy- mam nadzieje że mi nic nie schrzani.
Dzwoniłam dzisiaj do położnej i mówiła że przychodzi do sasiadów naszych drzwi obok do malucha wiec wpadnie na kawusie któegoś dnia. A ja jeszcze ani razu tego dzidzia nie słyszałam. Jakieś mega ciche dziecko mają, bo moją Emilie to już całe osiedle zna:D

Bardzo ładnie wazy Hania Ati. nie masz sie co przejmować naprawdę super nabiera:)
ja nie noszę wkładek bo mi już nic nie leci przy karmieniu. Chyba że ide na dłużej gdzies to tak w razie W założę ale i tak mi nie potrzebne. I ja uważam że się najada, je tyle ile jej potrzeba. A im częściej ona je tym wiecej piersi produkują to tym bardziej masz pewność że nie jest głodna:)

co do egzaminów zapieprz był, ale teraz został mi już ostatni i mogłam pozwolić sobie na powrót do BB :) A jak tylko nie mam nic innego na glowie to zawsze mnie tutaj pełno :)
I 3mcie kciuki za wyniki egzaminów, bo nauka przy Emi to naprawdę wyzwanie! a jak narazie 4 na 6 do przodu. Jeszcze na jeden wynik czekam i jeden egzamin mi pozostał.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry