reklama

Październik 2011

wychowawczy jest bezpłatny, ale ZUS odprowadza Ci składki emerytalno rentowe np.
Ja wniosek mam złożyc u pracodawcy a nie w Zusie ale niewykluczone że to oni do ZUSu przesyłają, nie wiem nawet.

reklama
Miłka mamy sondowanie lewego kanalika bo od urodzenia się nie otworzył, oko się paprze, mały nie daje masować... W sumie to jeszcze pogadam z lekarzem bo duzo czytałam na ten temat po za tym agadaria radziła tez zeby poczekac bo przechodziła juz przez to ze swoim dzieckiem... a ja jestem na rozstaju dróg bo juz nie wiem co robic... Niech lekarz zadecyduje w środe :-(
A wogole to myslalam ze z imna obrazilyscie sie na bb siedzialam rano na necie a tu cisza jak makiem zasiał:-)

łoja ale mi sie nic nie chce Ola wlasnie drzemkę łapie przydałoby sie chatę ogarnąć a mi sie poprostu nie chce i juz :confused2: 12 lutego mamy chrzciny musze Oli zakupić jakąś kreację kurcze w lato to sukienusia i już a w zime oj pójdzie pare stówek, poza tym chrzciny robimy w domu będzie mały sajgon ale w restauracji w której mielismy robić każdy ze znajomych mówił że jedzonko tak kiepskie no i polecono mi catering który wszystko ma przygotować u nas w domu no zobaczymy dużo ludzi nie bedzie 22 osoby z czego pewnie bedzie 15

kingolinka- uwielbiam zdjęcie szymka w tej bluzce u ciebie na suwaczku mężowi aż pokazywałam no cwaniak jak siemano :-D

kingolinka
Emilka tez miała problem z oczkiem, ropiało jej nieziemsko i byłam juz umówiona na zabieg, a tydzień przed tym od masowania i przemywania przeszło... narazie mamy z tym spokój

a co do wychowawczego to doczytałam że on sie kończy wraz z umową o prace czyli u mnie w grudniu teog roku, wiec albo znajde do tej pory prace albo musimy sobie drugiego dzidzia zmajstrować... i spełni sie przepowiednia z facebooka hahha :P

marti
dla mnie "niechcemisizm" to już norma

Cześć , u nas dzisiaj "tylko" -14 , chyba ze mój termometr przekłamuje :0 zaraz się przekonam bo w lodówce pustki i trzeba się przelecieć do sklepu brrrr.......

Jutro z małym na kontrolę do ortopedy jedziemy i zastanawiam się czy nie odwołać , chociaż to tylko z bloku do samochodu ale w przychodni na pewno na korytarzu ziąb i przeciągi, sama nie wiem.

Chociaż słoiczki chcę zacząć podawać po 4 miesiącu dałam małemu dzisiaj 2 łyżeczki śliwki wg Waszych rad bo kupy jak nie było tak nie ma :no: i no czekam na rezultaty, mam nadzieję, że nie będzie takiego potopu tak jak u Was wczoraj Kasiadz :-D

hejo hej

u nas też -20, aż nie chciało mi się wyjść spod kołdry.

sivi witaj spowrotem :)

kur mać, szlak mnie trafia jak czytam takie coś. W wielkopolskim jakaś matka porzuciła w piwnicy noworodka :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Przecież można oddać do okna życia, co ci ludzie mają we łbach?? :((

Ja to już teraz to nie mogę czytać takich rzeczy ani oglądać, coś mi się w środku przewraca jak słyszę takie historie!! Ale co z tym niemowlakiem , żyje???

Laski mam pytanie. Mam zamrozona porcje mleka. Jak ja rozmrozić? Wsadzic do lodówki,że by powoli sie rozmrażało czy w kuchni postawić w temperaturze pokojowej? Czy może do garnuszka z ciepła woda? Bo ja zielona jestem w tym temacie :eek:
I ile mozna miec zamrożone mleczko w zamrazalniku? Ja czytałam,ze do dwóch miesięcy. A ile porcję trzymana tylko w lodówce?

A tak wogóle to witam się babki :-)

Hej
Justyś mi też brakuje weny na pisanie, poza tym mam małe zaległości w czytaniu, które nadrobię dopiero wieczorem.
Ide dzisiaj do lekarza na badanie i w sprawie antykoncepcji. Idę prywatnie i wydam kupę kasy więc mm nadzieję, że lekarz i cała rozmowa będzie bez zarzutu bo jak nie to się wścieknę.

ati
najlepiej rozmrażać 24h przed podaniem w lodówce, ale ja rozmrażam w pokoju jesli za późno wyciągnę. Nie wolno natomiast podgrzewac zanim sie rozmrozi.
A w zamrażarce do 3 m-cy z tego co wiem- takiej która jest w lodówce ale w osobnej komorze, a jesli jest całkiem osobna zamrażarka to nawet do 6 m-cy można przechowywać

jagmar
3mam kciuki abys sie nie wściekła :D

reklama
hej:)

Laski mam pytanie. Mam zamrozona porcje mleka. Jak ja rozmrozić? Wsadzic do lodówki,że by powoli sie rozmrażało czy w kuchni postawić w temperaturze pokojowej? Czy może do garnuszka z ciepła woda? Bo ja zielona jestem w tym temacie :eek:
I ile mozna miec zamrożone mleczko w zamrazalniku? Ja czytałam,ze do dwóch miesięcy. A ile porcję trzymana tylko w lodówce?

A tak wogóle to witam się babki :-)
z tego co babka od laktacji mówiła, to świeże mleko można trzymać do 8 godz. w temperaturze pokojowej, do 7dni w lodówce, do 6 miesięcy w zamrażarce. jeśli chodzi o rozmrażanie to każdy sposób jest dobry, tylko zależy na jak szybko mleko potrzebujesz. Nie można rozmrażać w mikrofali i w gotującej wodzie, ale w ciepłej wodzie już można ;)

jakoś nie wiem co pisać........

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry