Marti_1984
Fanka BB :)
mam pytanie do dziewczyn które chrzciły już dzieciaczki trzymałyście na rekach czy w wózkach nie wiem czy brac wózek itd?
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
mam pytanie do dziewczyn które chrzciły już dzieciaczki trzymałyście na rekach czy w wózkach nie wiem czy brac wózek itd?
budzi sie rano w super nastroju, piszczy z radości, a pozniej wszystko zle i placz...Swoja droga o ile piski są pozytywne,bo zazwyczaj z radości to ich ton miażdzy uszy ;-) 
z tego co wiem to wszystko zależy od księdza, jak moja siostra chrzciła to ksiądz zażyczył sobie żeby dziecko przez całą msze i chrzest który był po mszy było na rękach.
co do terminu myśle że jest podobnie, my chyba ochrzcimy 15.04
a odnośnie chrztu to coś oprócz świecy jest potrzebne?
u nas trzymie się dziecko na rękach całą mszemam pytanie do dziewczyn które chrzciły już dzieciaczki trzymałyście na rekach czy w wózkach nie wiem czy brac wózek itd?
a to coś innego niż białe ubranie, np sukienka?
szatka to taka koszulka której dziecku się nie ubiera tylko nakłada się na dziecko podczas chrztu bo to ma być symbol czystości tego dziecka