reklama

Październik 2011

reklama
mam pytanie do dziewczyn które chrzciły już dzieciaczki trzymałyście na rekach czy w wózkach nie wiem czy brac wózek itd?

tez sie podpinam pod pytanie.
Druga kwestia - czy to prawda, ze w trakcie postu (przed swietami wielkanocnymi) nie ochrzczą mi dziecka?
I podobno w sobote wielkanocną nie ma chrztów? Orientuje sie któraś?

U nas kicha, Kuba od chyba tygodnia w ciagu dnia jest trudny do zniesienia:cool: budzi sie rano w super nastroju, piszczy z radości, a pozniej wszystko zle i placz...Swoja droga o ile piski są pozytywne,bo zazwyczaj z radości to ich ton miażdzy uszy ;-)

probujemy tez zageszczacza na ulewanie. Przetestuje to zdam relacje, moze sie ktorejs przyda:tak:

z tego co wiem to wszystko zależy od księdza, jak moja siostra chrzciła to ksiądz zażyczył sobie żeby dziecko przez całą msze i chrzest który był po mszy było na rękach.
co do terminu myśle że jest podobnie, my chyba ochrzcimy 15.04
a odnośnie chrztu to coś oprócz świecy jest potrzebne?

mam pytanie do dziewczyn które chrzciły już dzieciaczki trzymałyście na rekach czy w wózkach nie wiem czy brac wózek itd?
u nas trzymie się dziecko na rękach całą msze

a to coś innego niż białe ubranie, np sukienka?

szatka to taka koszulka której dziecku się nie ubiera tylko nakłada się na dziecko podczas chrztu bo to ma być symbol czystości tego dziecka

Ostatnio edytowane przez moderatora:
acha, ale te szatki to są różne, koszulki albo takie serwetki (właśnie na allegro sprawdziłam) to co trzeba ubrać dziecko w tą koszulkę czy serwetkę? jestem zielona.......

reklama
Emilka całą msze była w wózku, tlyko do chrztu na rękach. I radze wziąc wózek bo trzymać dziecko cieżko całą msze. Ja ledwo utrzymałam do saqmego chrztu a była wtedy taka mała. tyle że ja miałam ją w becie i tego sie nie dało trzymac inaczej niż na wyciągniętych rekach, potem przez kilka dni leczyłam zakwasy :P

a ta szatka to krzyżmo- tego sie nie ubiera tlyko matka chrzestna kładzie na dziecko kiedy ksiądz powie, także to wogóle sie nie używa :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry