reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październik 2012

Anć dobrze, że śmiejesz się z takich sytuacji :-) i cieszę się, bo wyraźna u Ciebie poprawa, dużo bardziej optymistyczny wpis niż pierwszy po dłuższej przerwie. Oby do końca ciąży humor Cię nie opuszczał!:tak:

reklama
Anć znam takich ludzi co swoich dup nie widzą,a wolą plotkować co inni robią.
Marteczka oj mój synuś też miał ciągle czkawkę i brzuch mi drgał kilka razy dziennie.
Renie nie za bardzo mi podchodzi bo ja ogólnie nie lubię pastylek,mleko na razie daję radę.
Brzuch mi stwardniał tak ze 2 razy,ale to jak miałam nerwa.
Synek dziś załapał się na kopniaka -brata?,siostry? i był bardzo przejęty,stwierdził ,że pewno dzidziusiowi tam za mało powietrza i chce już wyjść bo głodny buahahaha :-D:-D:-D

mnie ostatnio 3 letni rezolutny chłopiec zapytał czy jak np nosze spodnie, a nie spódnicę to się maluch nie udusi. i nie mógł uwierzyć, że jak jestem na basenie to Dzidzia się nie utopi.

A ja wracam po krótkiej przerwie, musiałam niestety zwalczyć małą depresję.. :-(
Witam przyszłe mamy, których jeszcze nie znam :-)

"pani patrzy! takie rzeczy sobie robią, a potem się dziwią, że się dzieci chore rodzą!".

zjadłam też 4 pączki, o czym udaję, że nie pamiętam.
tekst pierwsza klasa o tatuażach.. ja mam na biodrze taki dla mnie ale jeszcze po szczęśliwym rozwiązaniu i skończeniu karmienia chcę jednorożca na ramieniu

o pączkach również nic nie wiemy prawda dziewczyny?:laugh2:

Anć, niestety ludzie wolą żywić się wyssanymi z palca plotkami niż tym co jest na prawdę. A już "najlepsze" są ich własne wersje wydarzeń. Niektórzy nie mają własnego życia to żyją czyimś wtrącając swoje fantazje :wściekła/y:

U nas dzisiaj jak leżałam z Olusiem i czytałam mu to trzymał rączkę na brzuszku czekając aż kopnie go Maluch, ale był już tak zmęczony, że zasnął od razu. On z kolei opowiada, że zostawił w brzuszku dla Dzidzi trochę zabawek, żeby miało się czym bawić i trochę jedzenia, żeby przypadkiem głodny Maluch nie był :-)

Majeczka w klubie dla dziewczynek juz sporą mamy ekipe, no ale mam nadzieje ze dziewczynka Wam się potwierdzi i dołączysz.
Azorek nic mi nie mów, jestesmy w takiej samej sytuacji.Mój mąż prace ma zapewniona do czerwca i nie wiemy co dalej, a mieszkanie tez palnowalismy zmianiac bo na razie mieszkamy ze współlokatorami w jednym pokoju z synkiem.Ale trzymam kciuki za Twojego męża zeby sie wam poszczesciło i dostał full kontrakt.
Marteczka sytuacja z rodziną rzeczywiscie niezaciekawa, najwazniejsze ze masz wsparcie swojego Mężczyzny.A wiesz co przypomniałaś mi ze dzieciaczki w brzuchu maja czkawke bo jakoś zapomnialam o tym.

Bardzo rozczulaja mnie takie sceny dzieci jak reaguje na przyszle rodzenstwo.Mój synek mimo ze jeszcze mały 1,5 roku to jak pytam gdzie jest dzidzia to przychodzi, podnosi mi bluzke i daje całusa w brzuch.Biedactwo nie wie co go czeka, nie bedzie juz mamusi na wyłączność:rofl2:

witam spowrotem :)
Widze ze pogoda w Polsce raczej slaba - no naskrobalysce soro przez weekend :p

Ja juz [nieoficjalnie] po przewrowadzce - udalo sie :D
Calutki piatek od 7 rano do polnocy sprzxatanie nowej chaty, sobotai niedziela przewozenie rzeczy.
Myslalam ze ze sprzatanoiem zostane calkiem sama ale siostra mi sporo pomogla i jej corka.
Ale jestem wykonczona, bo dzis jescze ostatnie szlify - zmieny adresow itp ://
Zmykam spac powoli bo rano jutro na kurs znowui trzeba wstac na calyh dzien :/// Niewiem jak mi to wyjdzie, no ale nic ://
Pozdrawiam, Milego dnia :))

witam wtorkowo, niestytety pochmurnie - ale dot. tylko pogody za oknem, bo u mnie nastrój jak najbardziej w porządku (mimo deszczui typowo jesiennej aury) ze względu na przemiły sen - śniło mi się, że już urodziłam - śliczne, małe dzieciątko (niestety płci nie widziałam), które karmiłam bez żadnych problemów... ah był tak realistyczny, że do tej pory czuje to co czułam we śnie :-D życze Wam takich snów, bo też przerabiałam te przerażające, kryminalne, obrzydliwe itp :baffled:
Aguga - byłam maniaczką Renigastu MAX przed ciążą, zgada codziennie truła mi życie, w ciąży wyobraźcie sobie ani razu jej nie dostałam, a jem wszystko nie zwracając uwagę na tłuszcze, słodyczne itp (za wyjątkiem miesa, oczywiscie). Polecam migdały na zgagę - pomagają, no i Renni mozna brać - pytałam swoją lekarkę tak na wszelki wypadek.

Anć - pochodzę z małej miejscowości, w której wszyscy sie znają i wiedzą najlepiej co, kto, kiedy i dlaczego robi - znam to o czym piszesz z autopsji, na szczęscie od wielu lat (odkąd jestem tam tylko gościem w weekend i to tylko raz na m-c/2m-ce) nie musze sie z tym zmagac, ale współczuję.. potrafi to zatruć życie

Lori - liczę na dziewczynkę i tak naprawdę odkąd dowiedziałam się, że jestem w ciąży czuję, że to będzie Zuzia a nie Wojtuś ;-)
właśnie, może mi pomożecie w decyzji - miałam w niedziele USG, pomiary itp.. w czwartek mam wizyte u swojej pani dr - powiedzieć jej, żeby mi nie robiła już USG, bo dopiero miałam? ide do niej ze względu na konsultacje wyników morfologii i biocenozy

reklama
Witam porannie
anć uśmiałam się z opowieści o tatuażach ale wiem o czym piszesz bo sama mam na nodze i różnie ludzie reagują bo to nie pasuje wg nich ciaża i dziara? afeee hahaha średniowiecze polskie

co do basenu to można chodzić na takie odkryte? słyszałam ze najlepiej wybierac ozonowane chodzi chyba o infekcje jak jest u was z basenem?

Ja dziś się wizytuję i już trzese portami ,mam tyle dolegliwości ze moj lekarz dzis chyba nie wyjdzie z gabinetu zanim sie mu wyzale to potrwa to sporo :-( i moze malenstwo uchyli rabka tajemnicy kim jest :-)

Do góry