Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Chcecie się pośmiać????
Naszła mnie dzisiaj ochota na spaghetti i postanowiłam, że zrobię przy okazji romantyczną kolację dla męża
Zrobiłam zakupy, pięknie udekorowałam stół ( uwielbiam to robić), nawet ubrałam sukienkę
Po 18 wchodzi mąż wiec wstaje żeby nałożyć jedzenie, on prosi żebym usiadła i że nałoży sam bo ja zrobiłam ok
Po minucie wraca z kuchni, uśmiech od ucha do ucha, siada przytula mnie i mówi że musimy jeszcze trochę poczekać na kolacjępytam dlaczego?
- Zapomniałaś ugotować makaron
Popłakałam się ze śmiechuCzy wy też tak zapominacie o wszystkich w ciąży?? Inna sprawa, że nienawidzę gotować i robię to rzadko bo przeważnie to mąż gotuje
![]()
magdalenka no jestem trochę w szoku że oni mają takie podejście... szyjka na 1 cm to nie problem? i masz wrócić do aktywności? no błagam, mam koleżankę której wody odeszły przy szyjce na 2 cm bo też nikt jej w szpitalu nie zatrzymał a mój gin chciał mnie kierować na oddział gdybym miała szyjkę na 25 mm więc niech oni Ci kitów nie wciskają. No i jeszcze pessar na przyspieszenie porodu? Kochana ja bym na Twoim miejscu chyba uciekała gdzieś indziej jak najszybciej a już na pewno zero aktywności w domu!
Magdalenka - spokojnie. Pisałam Ci wczoraj, że pomiar szyjki na fotelu i na usg to 2 różne sposoby.
Na fotelu okresla sie dlugosci 1 2 lub 3. Najczęściej przy prawidłowej szyjce lekarz wpisuje 2 i zapisuje to tak w ksiazeczce 2/0/0.
I np 2 cm w badaniu na fotelu nie określa całkowitej długości szyjki.
Dopiero badanie usg mówi o całkowitej długości.
Np w marcu miałam szyjkę 2/0/0, a na USG przezpochwowym 37 mm.
Trzymam kciuki, by to 1 w badaniu ręcznym okazało się co najmniej 30 cm w badaniu USG.cześć dziewczynyjestem w 22 tygodniu ciąży zaraz zacznę 23. Od 16 tygodnia męczy mnie hasło skrócona szyjka. To moja 2 ciążą, pierwsza przebiegła bez problemu. Mój lekarz za każdym razem bada mnie na fotelu. w 16 tyg stwierdził że wydaje mu się że szyjka jest krótsza niż była. Dodam ze na samym początku gdzies w 9 tyg miałam badanie i ręczne i usg i wyszło w jednym tzn recznym że ok a w drugim tzn USG że długość 43mm. W 16 tyg stwierdził że wydaje mu się być krótsza. Poszłam d domu ze znakiem zapytania. Wytrzymałam 2 dni i poszłam do innego lekarza i mowie ze mnie tak zostawiono. Lekarka zrobiła usg i z niego ponownie wyszło ponad 40mm. w 19 tyg na wizycie znowu badana byłam ręcznie i okazało się że jest ok, ale żeby się upewnić zrobił jeszcze usg i wyszło ze szyjka dalej ponad 40mm. pod koniec lutego miałam połówkowe usg (będzie córcia) w opisze tez mam ze szyjka ok bez podania długości, ale z dopiskiem bez cech uwypuklania pęcherza płodowego czy jakoś tak. 3 marca byłam na wizycie badał mnie tylko ręcznie i znowu powiedział że ta moja syzjka będzie go straszyć
Co ja mam o tym myśleć?![]()
Myślisz o B6? Ja biorę z B6 właśnie i to 3x dziennie.Dziekuje za wsparcienie mam wlasnie tu w uk jsk powiedzialam u midwife ze chce magnez ale bez jednego skladnika (zapimnialam nazwy) bo ten skkadnik podobmo szkodzi maluszkiwi to byla wzzoku I ze nigdy o tym nie slyszala <szok> najwyzej poprosze rodzine z pl zeby mi wyslali. Tylko zabardzo nie wiem jaki bedzie dobry :/ jakiej firmy