Pszczylaszczka takiego mycia malucha jak opisałaś ucza na studiach na pielęgniarstwie i położnictwie ale my tak w szpitalu nie myjemy bo łatwiej nam i szybciej normalnie. Krem na pupe za każdym razem moim zdaniem bez sensu. Jak nic się nie dzieje to co druga zmiana pamka na początku wystarczy a potem na noc i nic nie powinno się dziać, chyba że dziecko z tendencją do zmian skórnych.
Kahaaa niech się m nie śmieje bo racje masz Ty

Widok niemowlęcia może uruchomić laktacje, nawet jak u nas mamy miały problem to specjalnie mówiłyśmy żeby przychodziły odciągać do nas, siedząc koło inkubatora i patrząc na malucha a jak nie było możliwości to tatusiowie robili zdjęcie i pomagało. Nawet w domu jak problem z laktacją to można próbować odciągac siedząc koło łóżeczka dziecka i patrząc na nie. Zdecydowanie działa to na psychike.
Ladygab bo ja jestem taki wkręt, ze jak sobie wkręce że sprzątam i koniec to żebym pyskiem po ziemi ryła to sprzątać będę. Poza tym własnie mnie kardiolog ostrzegła ze po tym CC to ja z moim nie do końca posłusznym układem krążenia mogę na OIOM pojechac żeby być pod lepszą kontrolą więc może się to wszystko rozciągnąć w czasie nieźle, chociaż oczywiście będę się buntować, co nie zmienia faktu ze złapałam speeda z „wiciem gniazda” i sprzątaniem jeszcze większego niż wcześniej
Sugar co do tych zgonów to hmm…najbardziej zastanawiające jest to że ciąże wysokiego ryzyka czyli krążeniowe, rzucawkowe, z powikłaniami itd. rozwiązywane są przez CC własnie więc różnie to bywa. Zgonów okołoporodowych w ogóle jest bardzo mało, właściwie to znikome wartości, przy CC wiadomo wiecej niż przy SN ale do CC kierowane SA tez bardzo często kobiety z dużym obciążeniem własnie, przykład Dawidowe i jej ciśnienia które stanowiło zagrozenie życia jej i dziecka, czy choćby mój gdzie już nawet mówia o możliwym pobycie na OIOM-ie po zabiegu. Wiadomo ze jak do zabiegu idzie osoba z jakimś poważniejszym problemem zdrowotnym to ryzyko zgonu jest większe. Kobiet zdrowe nie umierają przy CC.
Mieszkanie posprzatane, kurze wytarte, podłogi umyte

Teraz szybki spacer z psem i wyprawa założyć holtera a przy okazji wypad do Lidla.