reklama

Październikowe Mamy 2010

reklama
Dorisday wszystkiego naj naj naj. Ja to juz mam za soba i jakos przezyłam. hehe ten wiek

Dzis moje dziecko o 7 zjadło i nie mogło zrobic kupki po kropelkach zaraz ja zrobiła a o 10 powtórka z kropelkami i dziecie utulone spi. A ja przymiezam sie aby wscisnac jej te pieluchy miedzy nogi. Przezywam jak miałąbym je sobie włozyc. W sumie to my to przezyłsmy juz dwukrotnie co nie? jak byłsmy małe i nie było pieluszek jednorazowych i po porodzie z tymi podkładmai poporodowymi bella hihihihi

Ciekawa jak mała długo pospi bo musze wkoncu zrobic pranie bo mam sterte ubranek i troche swoich. Liczyłam ze zdaze naprawic pralke ale dopiro za tydzien a dzis pomecze sie w wirnikowej. Najgorsze to płukanie i wycskanie prania. Ale jak mus to mus.

Dorisday wszystkiego najlepszego. Ja w zeszłym miesiącu skończyłam 30stkę i tak naprawdę to nie jest ważne ile się ma lat tylko na ile się czuje.

Ida ja też lubię się oderwać od ciągłego zajmowania się dziećmi. Dziś umyłam naczynia i akwarium. Mam zamiar jeszcze na zakupy skoczyć i na pocztę.

Doris psikam na wacik i przemywam. Nie mowie ,ze znikły ,ale sa chyba mniej widoczne. Ale i tak najbardziej małej wychodzą jak tatus na rączkach nosi. Wiec teraz piore wszystkie rzeczy w proszku dla niej i zobaczymy czy faktycznie od ciuchów czy moze od brody tatusia?

ja przemywam buzię wodą przegotowaną z dodatkiem oliatum soft. jak za kilka dni nie minie to zastosuję octenisept.

Mona , dawidowe i e-lona- dziękuję

cass Ty faktycznie masz fajne suwaczki . Wszystkiego najlepszego dla Zuzi z okazji 3 latek oraz dla Maji z okazji ukonczenia 1 miesiąca.

mam jeszcze do Was wszystkich prosbę. Wrzućcie kochane Wy moje jakies sprawdzone przepisy na fajne sałatki na wątek kulinarny. Mam jutro gosci , a zupelnie nie mam inwencji twórczej. moje salatki juz mi sie przejadly. będę Wam wdzięczna!!!!

Ostatnia edycja:
Na poprawę humoru dla wszystkich, którzy mają dziś kiepski:

‎1.Idź na Google Mapy.2. Daj "Pokaz trase". 3. Napisz Japan jako miejsce poczatkowe. 4. Napisz China jako cel. 5. Idz na 43 punkt twojej drogi :-)

hej
Ida ostatnio sie poklocilismy bo oboje bylismy zmeczeni i wygladalo to jak licytacja kto bardziej.... powiedzialam ze kiedys odwale numer wynajme pokoj w hotelu tylko na 1 noc, nie zabiore telefonu -po to tylko zeby spac i po to zeby pokazac chlopu jak to jest z dzieckiem 24/dobe gdzie czasem nie wiadomo co zrobic i jak pomoc bo dziec beczy a pojedzony przewiniety

też kiedyś przy pierwszym dziecku coś podobnego zasugerowałam mojemu mężowi :tak::tak:ale efekt był średni

tak poczytałam jak wam pomagają meżowie przy dzieciach to was pocieszę bo mój przy pierwszym nie pomagał wcale. Ja kąpałam, przewijałam usypiałam i tak zostało do dziś Łukasz potrzebuje tylko mamusi tatusia mogło by nie być. Jak m. wyjechał na tydzień to mały nawet tego nie zauważył a jak mnie nie było 3 dni to była wielka tragedia. Jak zostawiłam Łukasza jak miał 4,5 miesiąca i wróciłam do pracy to miałam straszne wyrzuty sumienia i dlatego sama się nim zajmowałam ale to był błąd. Teraz ja sama mam inne podejście. Nie proszę M. żeby się zajął małym jak chce się umyć tylko zanoszę mu go i mówię że idę się myć. I efekt jest taki że nie protestuje i chętnie przejmuje opiekę nad Krzysiem. A jak wcześniej pytałam "czy mógłbyś.." to dla niego odpowiedź była jasna "nie nie mógłbym"

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry