reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

Na początek - dziękuję Rzutka ze sie odezwałaś i za przestrogę.
Ściskam Cię gorąco, bo wiem jaką pustkę czuje kobieta po utracie dziecka, nawet jeśli nie do końca było ono planowane, nawet jeśli strach przesłaniał miłość...

mała_mi włosami sie nie martw bo ja byłam juz załamana tym co sie działo na szczotce, podłodze, łózku. Mama sie smiała ze jak wyjedzłam od niej po 3 dniach to nic nie widziała tylko moje łosy. Nagle ustało. Nie ma nic. Na szczotce sporadycznie wreszcie i ku zdzwieniu łysa nie jestem. Tak wiec kwestia odczekania.

Dokładnie. U mnie też kończy się łysienie. I to jeszcze przed ciażą zauważyłam, że moich włosów już nie ma tak strasznie dużo i wszędzie :-) A teraz mam nadzieję, że w ciaży nadrobię straty :-)

dobranocka również apeluję, żebyś z nami została kto cie lepiej wesprze niż mamy, które z Tobą pierwszą ciążę przebyły:D dbaj o siebie i nie szalej tak z obowązkami domowymi niech mąż pomoże z Justysią również. A jak się czujesz? Dolegliwości jakieś wczesne są?

Póki co czuję się nie ciażowo. Więc chyba jeszcze do mnie nie dotarło tak w 100% hehe ;-) Ale mam nadzieję, że ta ciąża nie bedzie taka zarzygana...

Strip przechlapane te nocki macie… A ile śpi w dzień? Bo słusznie Aniana zauważyła że jak się maluch wyśpi w dzień tyle ile powinien to w nocy śpi lepiej. U nas to się idealnie sprawdziło, jak Franek miał drzemik 10-15 w dzień to noce były fatalne, za radą koleżanki zaczęłam robić określone pory drzemek tylko ja to niestety musze wyjść z nim wtedy na spacer bo to jedyna szansa żeby mi pospał 2 godziny (wyjatek dzień wczorajszy bo spał dwie sam w łózeczku). Dziecko w tym wieku potrzebuje tylko albo aż 3 godziny snu i nie powinno spać po 14:00 żeby w nocy spało ładnie, my walczymy i mamy jedną drzemkę między 9 a 10 która trawa ok. 30-40 min i drugie długie spanie między 11 a 13 albo 12 a 14 w zalezności od tego ile przed tym spaniem zje (no i to jest na spacrze). Potem pilnujemy żeby nie spał, pozwalamy ewentualnie na ok. 15-20 min drzemik ok. 16:00 i po kapieli o 19:00 pada i spi do rana.

No to Justyna spi zupełnie nie podręcznikowo! rano drzemka godzinkę między 10-11, potem spanie od 13 do 15, a kolejne od 18 do 19 czasem nawet do 20. Kąpiel zawsze o 20, potem butla i śpi o 21 jak aniołek. Do 4 rano - budzi się na jedzenie, a potem śpi do 7-9. I znowu je...

Dzisiaj rano znowu obudziłam się z gorączką 38. Chyba mam już dość. Boję się czy grypa nie ma wpływu na dziecko... Czytałam taki artykuł, gdzie piszą że ewentualnie urodzę dziecko nieco mniejsze, albo wcześniaka. Ale nic poza tym nie powinno się stać (Grypa w ciąży to nie tragedia - 17 maja 2009) Cóż. Nie powinno. Ale...

I wkurzają mnie te październikówki 2011. Piszą tak chaotycznie że skopiowałam nasz wątek z zasadami i wkleiłam go do tamtej grupy, bo mnie trafiało, ze piszą drukowanymi literami, pogrubionymi, całe posty i to post pod postem. Wrrrrr.... Wolę Was.

reklama
A ja padłąm wczoraj nawet nie doczytawszy Was do końca.Zaraz zbieram sie do tego okulisty..
Miniu jak chodzi ci o cytowanie postów,to jak chcesz odpowiedziec na jeden post,to klikasz w "cytuj" od razu i wtedy otwiera sie okno do pisania ,piszesz za zacytowanym tekstem.A jak multicytat,to ostatnia ikonka ("+) i czytając posty po każdym na który chcesz odpowiedziec klikasz ten znaczek,a na koniec "odpowiedz"- wyświetlaja sie wszystkie zaznaczone posty i wstawiasz swoje odpowiedzi między nie.Mam nadzieję,że wytłumaczyłam;)-

Trzymam kciki za okuliste. I wiem ze nie do mnie kierowane bezpośrednio, ale dziękuje :) wytłumaczyłaś super i już umiem cytować wielkorotnie heheh
Witam Was Dziewczyny :-)
Podczytywałam Was, ale jakoś nie miałam weny żeby coś skrobnąć. No więc tak, sprawa ciąży rozwiązała się sama.
Decyzja miała być podjęta do poniedziałku. W sobotę w nocy zaczął boleć mnie brzuch, ale niespecjalnie się tym przejełam bo w pierwszej ciąży też mnie pobolewał. Doszła do tego biegunka i temperatura, a w niedzielę zaczełam krwawić. Co się okazało, prawdopodobnie pęcherzyk był pusty

Fajnie, ze sie odezwałaś. I smutno, ze fasolki nie ma, żal ,ale jak piszesz sprawa rozwiązała się sama. I widzisz w sumie o tyle lepiej, ze po tej tablece 72po niewiadomo czy by dzidzi nie zaszkodziła.

Dobranocka zdrówka kochana. Moja Zuzka spi jak Twoja Justysia dokładnie jak opisałas tylko jak już usnie ok20.30 lub 21 to śpi do 6 rano. No widzisz jakie my fajne jesteśmy- październikówki 2010
Onesmile powodzenia na szczepieniach. My tez dzis idziemy. Mielismy na 17.20 ,ale pani dzwonila ze jest duzo chorych dzieci i czy nie mozemy na 18 ( juz mam stracha).

Edit: Happi, Aniawa gratki dla dzieciakow i dla Was. macie piękne suwaczki.

Boli mnie glowa i juz 2 kawe pije, ehh znowu zaczelam ja pic , a bylo tak pieknie 2 lata bez kawy :).

Ostatnia edycja:
Kurcze dziewczyny jak wy dajecie rade tyle pisac?????:szok: jakos latwiej sie czyta a na pisanie potrzeba duzooo wiecej czasu :-)
mala miwspolczuje mieszkania z taka tesciowa...i podziwiam bo Ja bym nie dala rady z taka wiedzma
Efagratuluje wygranej!!!!
U nas nocka strasznie marudna byla,chyba z 7 pobudek bylo(za bardzo nie przytomna jestem zeby pamietac dokladnie:-p
teraz tygrys spi w lozeczku sobie a ja mam chwilke spokoju.Na spacer niestety nie pojdziemy bo deszcz ze sniegiem pada a mialam nadzieje ze juz wiosna idzie..ehhh

witam na szybciutko:))
bylam u gin, NIE jestem w ciazy-kazalam se zrobic usg:))))))))) macica ladnie wyglada po porodzie itp, zrobila mi wymaz tzn cytologie chyba, cerazette mam brac jeszcze 2 tygodnie i finisz z tym!! przez to kurestwo przytylam 4 kilo!!! wiedzialam ze mi zatrzymuje wode w organizmie!!!! pytalam co by bylo jakbym wpadla np za 2 miechy to mi mowi ze po prostu czesciej bym byla kontrolowana ale nei jest to w tej chwili az tak niebezpieczne. najlepiej poczekac rok z kolejnym dzidziolem:))

RZUTUS uffffffffff nareszcie sie odezwalas... widocznie tak mialo byc i nie masz czym sie martwic.

poza tym moj smoczek zarloczek od 23.30 dospal do 7.10 , teraz sie budzi i bedziemy papusiac marchewe i ziemniaczk:)

łeeeeeee.... Dziulka, nie jesteś w ciaży...? Szkoda...
Efa, zmolestuj wreszcie porządnie tego swojego chłopa, bo zostałam sama na placu boju... A potrzebuję współtowarzyszki "niedoli" ;-)

Dobranocka - moja Lena śpi identycznie. 10-11 drzemka, 12-14 (13-15) drzemka, 18-19 drzemka, o 20 kąpiel i ok 21-22 śpi do 4. Jedzenie i śpi dalej do 7-8.

łeeeeeee.... Dziulka, nie jesteś w ciaży...? Szkoda...
Efa, zmolestuj wreszcie porządnie tego swojego chłopa, bo zostałam sama na placu boju... A potrzebuję współtowarzyszki "niedoli" ;-)
Jakiej niedoli??????? wiem wiem żatrujesz. Uspałam moich terrorystów. W między czasie odebrałam paczkę z bobvity i bebiko. Kolejne próbki do szafki (herbatka,sloiczek, mleko,2xkaszka) i poradniki o jedzeniu malucha.
Rzutka ja również się cieszę że się odezwałaś. Mam nadzieję że szybko powrócisz do formy.

Dziulka głowa do góry, jak nie teraz to za dwa miechy a jak nie za dwa miechy to za rok:)
Sheeney nie zazdroszczę pogody. U nas co prawda świeci słoneczko, ale na spacer wybierzemy się pewnie w weekend, bo wózek został w aucie które jest w naprawie a poza tym noszenie z 4 piętra samej gondoli to wyczyn a do tego Natii ojjjj nie to nie na mój kręgosłup.

reklama
Do góry