reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Październikowe Mamy 2010

a myślałam, że tylko w tej zacofanej PL tak się oszczędza, żeby cc nie robić... jak długo rodziłaś i kiedy zadecydowali o kleszczach? i jak szycie i gojenie się? jak nie będziesz chciała to oczywiście nie odpowiadaj, ja mam w tym temacie hopla niestety...
Wcale Ci się nie dziwię, bo ja też tak mam. W sumie, to byłaś -tak nieświadomie :zawstydzona/y: -dla mnie wielkim wsparciem po porodzie. Może to głupio zabrzmi, ale jakoś łatwiej mi było, gdy wiedziałam, że nie jestem sama. Ja rodziłam 9h20min w tym 1h52min parte. Dopiero o tych bliso dwóch godzinach stwierdzili, że główka jest źle ułożona (pod złym kątem) i czy zgadzam się na kleszcze... W tamtym momencie było mi wszysto jedno, chciałam, żeby się to tylko skończyło. Swoją drogą ciekawe co by było jakbyśmy nie podpisały zgody... Szyli mnie blisko godzinę. Goiło się z 6tygodni, ale do tej pory czuję dyskomfort :-(

reklama
E-lonamy jak chodzimy z malym do helsestasjon(cos jak przychodnia ale tak polozne i kontroluja,waza dzieci i w razie czego wysylaja do lekarza), to standarowo jest,ze pytaja czy uwazamy,ze wszystko dobrze z naszym dzieckiem,czy zauwazylismy cos co nas niepokoi.Raz tylko badal go lekarz a takto kazda wizyta to zwykla rozmowa jest:szok:
Pamietam jak umowilismy sie u lekarza w zwiazku z alergia malego i mowimy do lekarza,ze podejrzewamy,ze moze to przez pomidory a on zdziwiony pyta czy my dziecku dajemy pomidory?!:-D:szok: no rozwalilo mnie to...Dlatego ja to sie bardzo ciesze,ze Tomus nie choruje i nawet glupiego kataru jeszcze nie mial

Sheeney u nas pielęgniarki ważą, mierzą, szczepią, a lekarz sprawdza resztę. W książeczce zdrowia są kartki przeznaczone do wypełnienia przez lekarza na bilansie. Wg mnie powinna wszystko sama sprawdzić, a nie tylko zapytać o kilka rzeczy mnie. Przecież ja nie jestem lekarzem i mogę nie być obiektywna. A i powinna zbadać wzrok, sprawdzić stan uzębienia, a tu nic. Cała kartka z bilansu 4-o latka pusta tak jakby w ogóle go nie było. Za tydzień jak pójdę na szczepienie to zapytam o ten brak wpisu.

E-lona teraz doczytałam: lekarka jakaś nienormalna czy co? powinna przecież sama zbadać, zmierzyć, sprawdzić i wszystko wypełnić, przecież po to jest to miejsce w książeczce zdrowia :no: bezsensu

Alicja i dlatego do lekarza prywatnie chodzimy, a do niej tylko na bilans i jak chcę mieć wpis w karcie, że syn chory.
A tak przy okazji jeśli przeprowadzicie się do Zawiercia lub w pobliże to w końcu będzie ktoś z bb z mojej okolicy oprócz Dziulki.

Sheeney u nas pielęgniarki ważą, mierzą, szczepią, a lekarz sprawdza resztę. W książeczce zdrowia są kartki przeznaczone do wypełnienia przez lekarza na bilansie. Wg mnie powinna wszystko sama sprawdzić, a nie tylko zapytać o kilka rzeczy mnie. Przecież ja nie jestem lekarzem i mogę nie być obiektywna. A i powinna zbadać wzrok, sprawdzić stan uzębienia, a tu nic. Cała kartka z bilansu 4-o latka pusta tak jakby w ogóle go nie było. Za tydzień jak pójdę na szczepienie to zapytam o ten brak wpisu.

No to tez superr....
Dobrze,ze jest internet bo gdybysmy sami nie przestudiowali tematu to niczego bysmy nie wiedzieli
wszystkie dziewczyny pisza o roznych badaniach bioderek,wzroku itd u nas nic takiego do tej pory nie bylo.Ale tu to standard jest w takim podejsciu do wszystkiego:szok:

No to tez superr....
Dobrze,ze jest internet bo gdybysmy sami nie przestudiowali tematu to niczego bysmy nie wiedzieli
wszystkie dziewczyny pisza o roznych badaniach bioderek,wzroku itd u nas nic takiego do tej pory nie bylo.Ale tu to standard jest w takim podejsciu do wszystkiego:szok:

Moze wlasnie dlatego Norwegow jest niespelna 5 milionow...

reklama
Do góry